דיבורים מעייפים

דיבורים מעייפים

לא יודעת אם זה קשור לפה אבל בכל זאת אשאל: האם כאשר מדברים הרבה (למשל במסגרת של עבודה שבה צריך לעשות הרבה טלפונים) הדבר באופן טבעי עשוי להיות מעייף ולגרום לכאב גרון? כי זה מה שקורה לי. בעבודה שלי לפעמים אני צריכה לעשות המון טלפונים. לא מדובר בטלמרקטינג או סקרים או ניסיונות שכנוע. סך הכל לקחת פרטים מלקוחות כמו כתובות וכו'. אבל כשיש המון המון טלפונים כאלה שנמשכים שעות בסופו של דבר זה מתיש אותי ואפילו גורם לי לכאב גרון. (ואני ממש לא צועקת או מדברת שקט מדי. מדברת רגיל לגמרי). האמת היא שאני די ביישנית וקשה לי להתבטא בדיבור באופן כללי. אני נאלצת להתגבר על הקושי, בשביל העבודה. האם יכול להיות שהעייפות וכאב הגרון הם בגלל המאמץ המנטלי או שזה פשוט דבר טבעי שדיבור במשך שעות רבות מעייף?

אשכר

New member
מנטלי, ולייתר דיוק מאמץ רגשי

ממה שאני רואה סביבי, אנשים שמביאים איתם "נספח רגשי" לכל דבר שהם עושים, אז הדיבור שלהם מאומץ יותר. ה"נספח הרגשי" הזה יכול להיות קשור ללקיחת דברים ללב, לביישנות, לרצון להיות נחמד, לרחמים (על אחרים או על עצמך - זה אותו דבר), ללחץ (סטרס; נובע מכל הגורמים לעיל או /וגם מגורמים אחרים). אם יש לך רוגע, בטחון עצמי, ופחות אכפת לך ממה שחושבים עליך, הקול שלך יתאמץ פחות "להוכיח את עצמו".

אשכר

New member
אדם יכול לדבר שעות בלי להתעייף

כמו שהוא יכול ללכת שעות בלי להתעייף. אבל את שניהם צריך לעשות באופן הרמוני עם הגוף, וכאשר כל הגורמים הרגשיים, מנטליים, פיזיים משוחררים ונטולי אילוצים. מה שמפריע ליציבה נינוחה ולדיבור נינוח הם בד"כ לחצים רגשיים שגורמים למתחים בשרירים... ככה לדעתי לפחות.

למעלה