דיבורים ומעשים

לירננה

New member
דיבורים ומעשים

ניאו כתב לי שהוא חושב: "שקשה לפתור בעיות של אמון רק מדיבור עליהם,צריך להתנסות בהם,צריך לנסות על אמת,ואז להיות מודעת למה שקורה לך עם זה,ועל זה לבוא ולדבר" זה דבר שאני חושבת עליו הרבה בעיקר לגבי הטיפול שלי. אני כל הזמן בלחץ מזה שהטיפול לא יעזור לי סתם ככה, מתוך דיברים. שיש משהו שאני צריכה לעשות ולהשתדל בתכל'ס כדי שיקרה משהו ושישתנו דברים. שלדבר זה לא מספיק. איכשהו נראה לי שהגישה של הפסיכולוגית שלי לא כזו (נראה לי שהיא חושבת שדיבורים כן יכולים לקדם בפני עצמם),למרות שאני לא באמת יודעת כי היא לא אומרת לי את דעותיה במפורש,היא רק מנסה לעזור לי לפתח את שלי. אז אולי זו רק התרשמות שלי שהיא לא נכונה. הלחץ הזה שלי לא עוזר לי, כי אני לא ממש יודעת איך להתקדם ומה אני צריכה לעשות. גם דיברתי על זה עם הפסיכולוגית שלי שכל החיים שלי אני מרגישה ככה:ששום דבר לא יתקדם אצלי ולא ישתנה אלא אם כן אני אדחוף את עצמי לעשות אותו. ולדחוף את עצמי זה אומר לדחוף בכוח נגד כל הרצונות שלי ולמרות שאני מרגישה שאני לא מסוגלת. זה מה שתמיד עשיתי. עברתי הלאה שלבים רק כי הייתי מוכרחה לעבור הלאה,ואז דברים הסתדרו או שלא. אבל בכל מקרה שום דבר בחיים שלי לא קרה כמעט מתוך איזו זרימה חלקה של התקדמות,הכל במדרגות - אבל במדרגות מאוד גבוהות. מה אתם חושבים? איך זה אצלכם?

שום דבר כמעט בעולם הזה לא קורה

בצורה זורמת וחלקה, כי אין דבר מושלם בעולם ואולי זה מה שגורם לנו להעריך את ההצלחה שלנו כשדברים מסתדרים בסופו של דבר. את צריכה להאמין בעצמך וביכולות שלך וכך תצליחי להתקדם עוד שלב ועוד שלב...

לעבוד מילולי וחווייתי

התהליך שעברתי (וגם זה שעוברת עכשיו) משלב בין מילים למעשים. כשהייתי אצל פסיכולוגית שבה הטיפול היה מילולי בלבד - לא יצא לי מזה כלום (אבל הייתי בשלב אחר בחיי). שילוב בין מילים למעשים, הוא תלוי בך. מה שעשיתי בד"כ, היה לבחון סיטואציה באופן מילולי אצל הפסיכולוגית, להבין מה נהגתי לעשות עד כה, לחשוב מה כדאי לעשות להבא, ואז - בדקתי את זה. כשאותה סיטואציה הגיעה, ניסיתי להגיב אליה בצורה שונה מבעבר. כך הצלחתי לרכוש דפוסי התנהגות אחרים. גם היום אני נוהגת כך, בלי טיפול. לפחות משתדלת.

ניאו30

New member
../images/Emo45.gifגם אצלי זה תהליך די דומה שעברתי

(כולל 2 הדברים שכתבת בסוגריים) כמובן שלא זהה.

אני הייתי מרחיבה את הדברים של ניאו

ואומרת, שתובנות, חלומות, פירושים שלנו למציאות, אמונות, מתקיימים כולם בעולם המטאפיסי, ואם הם לא באים לידי ביטוי בעולם הפיסי, הם דוהים עם הזמן עד שהם נעלמים. לא רק אמון יש לתרגל. דעתי היא שדברים שאנחנו מגיעים אליהם בטיפול צריכים לצאת מחדר הטיפולים אל המציאות שלנו. רק עשייה מטמיעה אותם בתוך חיינו ועושה את השנוי בהם.

למעלה