דיבוב אמריקאי

miaBaby

New member
דיבוב אמריקאי

אז ככה, השעה 8:30 בבוקר ואני שוכבת לי במיטה ורואה POKEMON DIAMOND PEARL בטלויזיה. עכשיו שמתי לב (נזכרתי במשהו) ... גם כשתקגמתי פרקים בארץ שמתי לב שלאמריקאים יש קטע שהם יושבים נורא TIGHT על הליפסינק, הכל מושלם, הדיאלוג מותאם לפתיחות פה שלהם באופן מושלם. אבל כדי שזה יהיה ככה הם מתפשרים על המשחק, הכל כמו רובוט ובלי רגש קטן בשביל שהכל ישב באמת במקום. בארץ שמים דגש על הרגש והמשחק גם... הטכנאי אח''כ עושה כל מה שביכולתו בשביל שהרפליקה תשב נכון על השפתיים- לפעמים זה מושלם ולפעמים זה קרוב מספיק... השאלה שלי, מה עדיף לדעתכם? פרפקציוניזם בישיבה של הרפליקה, שככה הגרסא האנגלית נשמעת אורגינל ולא דיבוב מיפנית. או רגש וקצת שמים לב שלא מדובר בגרסא המקורית כמו בישראל? אני אישית חשבתי על זה מנקודת מבט של מדובבת, ואין ספק שיותר כיף להביא רפליקה מצחיקה עם המון רגש שאח''כ כשאתה שומע בטלויזיה אתה נזכר באיזה מגניב זה, השאלה היא אם זה נראה טוב מספיק ונשמע מקצועי מספיק... הרי יש סיבה שאומרים שאין כמו הגרסא המקורית, אולי כדאי לשמור עליה???

Bar391

New member
יאיי אחלה דיון!! (=

טוב אז לדעתי קודם כל הכי חשוב זה הרגש והאינטונציה ואיך שאומרים ומשחקים בדיבוב..ובאמת הטכנאי יכול להזיז את זה ואז זה יושב בסדר גמור!! ולפעמים יוצא שיש גם רגש ומשחק מעולים וגם יושב טוב על הליפס והטכנאי לא צריך להזיז ולסדר את זה D:

לדעתי

כאשר מתרגמים טקסט לדיבוב, מתרגמים אותו בצורה שכמה שיותר תתאים לליפסינק. אני לא חושבת שצריך לדבר כמו רובוטים וללא רגש כדי שהדיבוב יתאים בדיוק. אפשר לדייק, עם רגש, ואני לא חושבת ששני הדברים האלו מתנגשים אד בשני.

miaBaby

New member
מתנגש... זה למה משנים הרבה...

את הטקסט בזמן הסשן, כמו שאמרתי, באמריקה אין לשנות טקסט... כל תנועה קטנה בפה מחושבת ונכללת בטקסט... גמני חושבת שרגש יותר חשוב, אבל בתכלס, זה נראה פשוט מושלם וכאילו הסדרה ממש נוצרה באמריקה אם הכל יושב ככה במקום... שוב, זו שאלה קשה...

Hawkgirl

New member
זו ממש לא שאלה קשה O:

הדיון הזה הזכיר לי במקרה גם את אחד הדיונים שדיברו בו על כך שבאמריקה קודם מדבבים ואחר כך עושים את האנימציה כדי ממש להתאים את תנועת השפתיים למילה עצמה. וזה רק מחזק עד כמה האמריקאים אוהבים את הדיוק בליפסינג. וכמו שנאמר גם באותו דיון, באנימות זו לא ככה, אין התאמה של ליפסינג, הפה פשוט נפתח ונסגר(חוץ מסרטים וכל מני דברים אחרים חריגים שכן מדייקים בליפסינג X: ). ואני בטוחה שלסדרות האמריקאיות יש את ההצלחה שלהן, אבל זה לא שקר שהסדרות היפניות כן מצליחות יותר מהסדרות האמריקאיות וכן יש שיגעון גדול סביבן. זה רק מוכיח שרוב הקהל לא מחפש את הדיוק בליפסינג ועד כמה הציור יהיה מותאם לדיבוב, זה יכול להיות רק כבונוס לצופה. הצופה מחפש את הרגש שבדיבוב, שגם הוא יחוש את מה שהדמות חשה ולהזדהות איתה. הדיבוב היפני ידוע ואהוב כל כך בזכות הרגש הכל כך חזק שהמדבבים מצליחים להעביר בו. לטעמי, לאמריקאים יש פשוט שיקול מוטעה בסדר העדיפויות שלהם וסוג של אטימות למה שהקהל רוצה. וחבל שזה ככה...

miaBaby

New member
פשש הסבר מושלם רותם...

אני מסכימה איתך בדעתי האישית. פשוט יצא לי לחשוב על זה כי ראיתי כבר איך עובדים פה באולפן... הבמאי ממש נותן להם הוראה לדבר ככה כמו רובוט (כמו בפוקימון גרסא אנגלית). זה כמעט אבסורד כמה שהם רוצים שזה יראה מושלם אבל לא כ''כ חושבים על איך זה ישמע. יצא לי לחשוב על זה כי מפחיד אותי לחשוב שאם אני אדבב פה גמני אצטרך לדבר ככה... קיבינימט XD קשה קשה...

Hawkgirl

New member
אני חושבת שכדאי לך לנסות בכל זאת XP

כלומר, את מדבבת מעולה! D: ואם את תצליחי לדבב לפי התנאים של האמריקאים לרמת הדיוק בליפסינג, וגם לשמור על המשחק המעולה שלך, יכול להיות שאת זאת שתתחילי מהפך בתחום הדיבוב האמריקאי P: חיחי P: אני פשוט חושבת שזה מה שמלמדים את המדבבים האמריקאים, להיות מדוייקים, ולא להשקיע ברגש. אבל היות שאת למדת את הדיבוב פה בארץ, את מכירה גם שיטה אחרת לדיבוב P: ששמה דגש יותר על הרגש. חוץ מזה, בסרטים של האמריקאים, מביאים בד"כ שחקנים מפורסמים לדבב את הדמויות ובגלל זה יש הבדל עצום בין דיבוב של סדרה לדיבוב של סרט, בסרט השחקן ממש משחק, ומשחק זו באמת עבודה שמצריכה המון רגש, שלא כמו בסדרות שמדבבים, כמו שאת אומרת, כמו רובוט, אז אין הרבה רגש בדיבוב X: קדימה מיה! תביאי את מהפך הדיבוב לאמריקה! D:

miaBaby

New member
ברור שאני אנסה XD

הופה, אני אלופת שמירה על הליפסינג תוך כדי התחרפנות ריגשית! אבל מהפכה אני לא חושבת שתהיה XD בתכלס בתור מדבבת אני אוהבת לעשות מה שאומרים לי, בשביל זה יש במאי. למזלי הרב רוב הבמאים שיצא לי לעבוד איתם בארץ נתנו לי חופש יצירתי לעשות הרבה ניסויים ושטויות. מי יודע, אולי גם באמריקה יתנו צ'אנס...

אוקיקי

New member
זה גם מה שאני חושבת

כמובן שתמיד צריך להתפשר-שהמשחק לא יעלה יותר מידי על הליפסינג, ושהליפסינג לא יעלה יותר מידי על המשחק, אבל בלי רגש זה נשמע כאילו לא אכפת למדבבים מהדיבוב, לי זה נותן דווקא הרגשה של פחות מקצועי. בקיצור-סדר העדיפויות לדעתי צריך להיות רגש ואחריו ליפסינג.

porky169

New member
לפי מה שידוע לי../images/Emo134.gif

בארה"ב קודם מקליטים את הטקסט ועל פי הטקסט מציירים את השפתיים של הדמות

miaBaby

New member
לא במה שבא מיפן

שהפה נפתח נסגר מדוייק כזה, האמריקאים מושיבים את זה בדיוק... ממש בטקסט רשום כל רעש קטן שנחשב לתנועת פה. זה למה קשה להם לדבר ברגש... בארץ הולכים יותר על ניסוי ותהייה... משנים את הטקסט כמה פעמים ועושים כמה גרסאות. באמריקה אין דבר כזה לשנות טקסט, הוא מוכן מראש לכל הברה קטנה

miaBaby

New member
ועוד משו ששחכתי...

בסדרות שנוצרות באמריקה הדיבוב כן עם רגש בגלל מה שאמרת, קודם כל מקליטים ואז מציירים אז אין את הבעייה הזו. למשל בג'וניפר לי ובבית פוסטר שדיבבתי, הם באים מאמריקה ולא מיפן, והרגש שם פשוט מדהים... הם מתחרפנים. אבל בפוקימון, נארוטו, דראגון בול וכל מיני יפנים מדובבים לאנגלית למיניהם, הרגש בתחת, והם יושבים חזק על הליפס.

sיגי

New member
קודם כל התגעגעתי אהובתי

ולהגיע לנלס ולא לראות אותך זה קצת עצוב! היום בסדרה שהקלטתי הפה של הדמויות פשוט נפתח ונסגר מעלה ומטה זה נורא. לא משנה מה אומרים זה נראה אותו הדבר. בארץ הרמה פשוט גבוהה אין מה לומר, לא עבדתי עם הרבה במאים אבל נראה לי הדגש על המשחק חשוב. את הליפס אפשר להתאים (למתוח או לכווץ). לא אשכח שראיתי את עמי מביים סרט והוא אמר לשחקן "לקהל בבית לא אכפת אם דיבבת כבר 8 שעות ואתה עייף" וזה נכון ולא כולם חושבים על זה, צריכה להיות אחידות איכות של הדיבוב לאורך כל הסר או הסדרה גם אם השחקן גמור מעייפות או שאין לו חשק להקליט או השד יודע מה. ואם יש במאי שאכפת לו ממה שהוא מקליט פשוט שומעים את זה.

Hawkgirl

New member
ברור שהרגש :|

הסיבה שבגללה אנשים מכל העולם שונאים ומתלוננים על הדיבוב זה רק בגלל המשחק O: כל הזמן דואגים להשמיץ ולציין עד כמה המשחק גרוע ולא אמין. אז ברור שהרגש הוא זה שחשוב. כמובן שגם חשוב הדיוק בשפתיים, אבל אני לא מאמינה שאף אולפן יחרוג כל כך מהשורות שלו עד לידי מצב שיש שורה מעבר למה שהדמות מדברת או משהו בסגנון, גם אף ערוץ לא יאפשר שידור של כזה דבר. כך שצריך יותר להשקיע ברגש ופחות בהתאמה של הליפסינג X:

Tu Lus

New member
המשחק חשוב מאוד!

אבל גם הליפסינג חייבים להתפשר אבל כמו כל סדרה/סרט זה קודם כל משחק ששמו דיבוב.

ellapr41

New member
אממ אני גם חושבת שרגש יותר חשוב..

גם הליפס וההתאמה אליו ממש חשובים אבל בלי רגש זה לא ממש יוצא כמו שצריך והרבה פחות כיף לראות סדרות ככה..

למעלה