דיאלים S3 250 סמק

saharn1

New member
דיאלים S3 250 סמק

אני מחפש לקנות קטנוע 250 סמ"ק חדש. אבל מחפש משהו אמין להרבה שנים (אני מחליף אחת ל 7 שנים :) )
המליצו לי על דיאלים. אשמח לקבל חוות דעת אובייקטיבית לגבי טיב הקטנוע, העמידות שלו, האמינות שלו, עלות טיפולים/תיקונים.
האם שווה לקנות אותו ולהחזיק בו מספר שנים או להשקיע טיפה יותר ולקנות ג'וי מקס או XEVO של פיאג'ו?
אשמח להמלצות ולהצעות.

xfwind

New member
לא יכול לענות על הדאלים אבל כדאי שתפרט

מה אופי הנסועה (קצרות עירוניות/בינעירוני ארוך/הרכבה/מטען וכו') וכמה ק"מ אתה עושה בשנה.
שים לב שעכשיו יש קטנועים חדשים שנמכרים עם ABS - שהולך ונהיה סטנדרט. זה מימד מאוד משמעותי.

saharn1

New member
נסיעות עירוניות ובינעירוניות

נסיעות בינעירוניות של 20 קמ..לא יותר.
חשוב תא מטען. אמינות לאורך השנים. עושה בערך 10,000 קמ בשנה.
הסטנדרט של abs הוא בתוספת של עוד כמה אלפים ולא בדגמים הרגילים. אני לא באמת יודע כמה אפקטיבי ה abs באופנוע...

בועז בר

New member
אפקטיבי הרבה יותר מאשר ברכב שמסוגל לנעול גלגלים מבלי ליפול

אם פי 3

New member
ABS יכול להוסיף לך כמה שנות שימוש

גם באופן כללי, וגם ספציפית על כלי מסוים.
האפקטיביות באופנוע / קטנוע, מוכחת מעבר לכל ספק, במיוחד לרוכבים "רגילים" (אצל מקצוענים מהשורה הראשונה, לא בכל מצב הוא מועיל. לא חושבת שיש מישהו פה בפורום, גם בין הרוכבים המנוסים, הוותיקים והטובים, שעונה על ההגדרה, ויסלח לי האחד שאולי כן).
&nbsp
* הכותבת לא רכבה מעולם על כלי עם ABS...

saharn1

New member
לא בטוח שהבנתי

לא בטוח שהבנתי מה שניסית להגיד. אשמח אם תסבירי כיוון שנראה כאילו רשמת דבר והיפוכו...

אם פי 3

New member
ABS עשוי למנוע תאונה

וע"י כך לאפשר לך שימוש ממושך יותר בקטנוע ו/או בחיים...
&nbsp
מעבר לכך - האפקטיביות הוכחה הרבה פעמים.
לרוכב "רגיל" (גם מיומן ומוכשר, אבל כרוכב יומיומי, ולא מקצוען) - ABS מקצר את מרחק הבלימה באופן משמעותי, בכל תנאי השטח שנבדקו (אחיזה טובה, רטוב וכו'), וגם מגדיל את הסיכוי למנוע נפילה.
לרוכב מקצוען ממש, היו תנאי שטח (יבש) שבהן המיומנות שלו היתה עדיפה על פני ה-ABS, אבל גם הוא, בתנאי אחיזה ירודה, כן הרוויח מה-ABS - ובכל מקרה, זו רמה שאני יכולה לנחש שלא רלוונטית אליך (בלי להכיר ובלי לזלזל), כמו לשאר האנשים פה, כולל אותי.
&nbsp
המשפט האחרון בא להגיד שאני יודעת את הדברים בתיאוריה, אבל בפועל לא יצא לי עד היום לרכוב על כלים עם ABS, לא מתוך עקרון, אלא בעיקר מתוך פשרה כלכלית/שיקולים אחרים בבחירת הכלי. אני כן חושבת שכדאי שיהיה לנוכחות ABS משקל משמעותי בבחירה, ובמיוחד כיום כשהוא הופך להיות יותר נפוץ (אני רוכבת על כלי די ישן), ומקווה שבכלי הבא שלי תהיה אופציה כזו.

saharn1

New member
תודה רבה. כמו שאמרת

משיקולים כלכליים ומתוך פשרה חשבתי על הדיאלים.
ההבדל במחיר בינו לבין כלי עם abs יכול לנוע בין 4000 ל 10000 שח.
וכאן נשאלת השאלה האם זה כדאי להתבסס רק על פיצ'ר כזה כתוספת כל כך גבוהה למחיר...לכן שאלתי על הדיאלים כדי לראות אם יש לו עוד יתרונות והאם הוא יחזיק מעמד לאורך שנים (כמו שאמרתי, אני לא נוהג להחליף לעיתים תכופות)...

פרארי1

New member
לגבי ה-ABS - כל מילה

כל מה שאם פי 3 כתבה לגבי ה-ABS, מצוטט מכתבה שלמרבה הצער כבר אינה זמינה ברשת ובה היה לי הכבוד להשתתף.
הרוכב המדובר, שבלם על כביש יבש במרחק קצר יותר ללא ABS, הוא אביעד אברהמי, אחד הרוכבים הטובים בארץ וכאמור, גם לו עזר ה-ABS לקצר את מרחק הבלימה על כביש רטוב.
&nbsp
לגבי בחירת הכלי - הדיאלים נותן תמורה טובה למחירו אבל אינו נחשב למוביל בקטגוריה.
מבין הכלים העדיפים עליו, ה-XEVO עומד "לצאת לפנסיה" (לא ידוע בדיוק מתי, אבל הוא כבר מאד ותיק ולמעשה משווק כמעט רק בארץ), ה-XMAX של ימאהה יקר בהרבה, מה שמשאיר אותנו עם הג'וימקס 250 והדאונטאון 250, שניהם מגיעים כיום עם ABS כסטנדרט.
לטעמי, שניהם טובים מהדיאלים גם ברמה הדינמית וסביר שגם מבחינת אמינות לאורך זמן, אם כי שניהם לא זולים לתחזוקה, סביר שלדיאלים יש יתרון בסעיף הזה.
לדיאלים יתרון נוסף במהירות הסופית לעומת הדאונטאון.
&nbsp
לדעתי, אם יש לך זמן, קח רכיבות מבחן בסוכנויות על שלושת אלה, זה ייתן לך קנה מידה טוב להשוואה ותוכל להחליט האם בא לך לשלם את ההפרש במחיר.
&nbsp

SamiBT

New member
דעה אובייקטיבית עד כמה שאפשר

אני עם S3 250 שנתיים וחודשיים, עשיתי איתו קצת יותר מ-20K
הוא זול יחסית לתחזוקה, טיפול כל 4K (חיסרון כי אצל האחרים כל 5K)
טיפול קטן כל 4 ו-8 עולה במרכזי קצת פחות מ-300 ש"ח וטיפול גדול כל 12K עולה קצת פחות מ-1100 (לא כולל ברקסים כמובן)
היו לו כמה תקלות קטנות שטופלו במסגרת האחריות (סבל שנשבר והוחלף כי הרכיבו אותו דפוק ומצערת שהיתה קשה לתפעול), חוץ מזה אין לי טענות... השרות במרכזי מעולה
תא המטען שלו קטן יחסית לאקסאיבו (תא מטען ענק) ולג'וימקס
נוח מאד להרכבה (בניגוד לאקסאיבו שהמושב האחורי שלו מתאים לילד במקרה הטוב)
תאוצות סבירות ברמזור, מהירות סופית מעולה
יתרון גדול - מגיע היום עם 3 שנים אחריות מלאה
לפי מה שאני מבין השוק שלו כמשומש חלש יותר משל האחרים
היום אני כבר לא מטפל במרכזי כי כבר אין אחריות ויותר נוח לי לטפל ליד העבודה (סייקל שופ ברעננה) ולפי מה שאני מבין מהמוסך, החלקים של הדיאלים זולים יחסית לאחרים (גם הפלסטיקה)
מבחינת צריכת דלק - אני נוסע כל יום גבעתיים-רעננה וחזרה, עושה 1 ל-28 ממוצע
כחדש הוא מגיע עם צמיגים שווים לישבן, אני החלפתי אחרי בערך 5K לפירלי
זה הקטנוע הראשון שלי אחרי הרבה שנים שהייתי רק עם רכב ולפני כן היו לי רק 125 ככה שאני לא יכול באמת להשוות לאחרים...
בהצלחה

saharn1

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת. אשמח א

אם תוכל לרשום לי מה ניתן להכניס בתוך התא המטען שלו?
מה זה אומר מבחינת פלסטיקה זולה? איך הקטנוע אחרי שנתיים? נראה כאילו הוא אחרי 10 שנים מבחינת הבלאי שלו?

SamiBT

New member
פלסטיקה זולה מבחינת המחירים

יחסית לאחרים כמובן...
בתא המטען נכנסת קסדה שלמה ונשאר קצת מקום למנעול דיסק, כלים ואיזו סמרטוט אבל לא הרבה יותר מזה.
הקטנוע אחרי שנתיים ו-20K עדיין כמו חדש
אני מקושר קצת עם עוד בעלי דיאלים (קבוצות ווטסאפ ופייסבוק) וגם הם מרוצים באופן כללי, יש כאלה שהיו להם כמה תקלות שתוקנו במסגרת האחריות גם אחרי שהיא הסתיימה כך שמבחינת השרות אין בעיה.
שוב - אחריות מלאה ל-3 שנים זה באמת נותן שקט.
&nbsp

saharn1

New member
תודה רבה. דרך אגב

המוכר בדיאלים אמר לי שיש מנגנון כלשהו בבלמים שעוזר להחלקה. לא דיבר על abs אלא על משהו אחר.
אתה יודע על מה מדובר? יצא לך להרגיש את זה?

SamiBT

New member
יש חלוקת בלימה, אולי לזה הוא התכוון

כשלוחצים על ידית הבלם האחורי יש חלוקת בלימה - 70% אחורי ו-30% קדמי
&nbsp

אם פי 3

New member
כן

זה לא ABS, אבל זה משפר.
יש את זה היום ברוב הקטנועים המודרניים (כבר כמה שנים טובות).

בועז בר

New member
מערכת בלימה משולבת, לא משהו חדש אבל ממש לא קיים ברוב

הקטנועים המודרנים.
הונדה חסידים של השיטה הזו, והיא קיימת אצלם ברוב הקטנועים כולל הגדולים, וגם בחלק מהאופנועים,
ימאהה ופיאג'ו לא משלבים בלימה באף אחד מהקטנועים למיטב זכרוני.
&nbsp
בבלימה משולבת משיכה של מנוף הבלם השמאלי (האחורי) מפעיל חלקית גם את הבלם הקדמי,
וזה טוב ויעיל לרוכבים מתחילים שחוששים מהבלם הקדמי שכל נעילת גלגל שם מסתיימת לרוב בהשתטחות ארצה.
&nbsp
ABS בגדול די מייתר את המערכת המשולבת, ויש קטנועים דוגמת הונדה פורצה 300 בהם הגרסה הרגילה משולבת, ואילו גרסת ה-ABS לא.

itaiyah

New member
עוד דעה

גם אני עם הS3 250, אמנם פחות זמן מסמי, אבל מסכים עם רוב הנקודות שהוא העלה, חלקי חילוף זולים, אחלה שירות במרכזי, אחלה צריכת דלק ובאמת העניין עם ה3 שנים אחריות זה יתרון ענק, אני רק אוסיף שזה ללא הגבלת קילומטרז' שזה עוד פלוס (כתבת שאתה כבר לא מטפל במרכזי ואתה שנתיים עם הכלי, יש מצב שאתה לא מודע?).
לא יודע לגבי השוק כי לא ניסיתי למכור אבל גם אין לי סיבה בשלוש שנים הקרובות, לך תדע מה יהיה מצב השוק עד שתיגמר לך האחריות..

למעלה