דיאלים s3 125

Ofericko

New member
דיאלים s3 125

שלום.

קראתי קצת על הקטנוע הזה וראיתי איזו השוואה שעשו בינו לבין קימקו וג'וירייד.
הדעות קצת חלוקות ונראה שלא כ"כ מרוצים מנוחות הרכיבה עליו לאורך זמן ומיכולת התימרונים.

אשמח לחוות דעת כאן.

תודה רבה.

לדעתי העניין משתנה מאדם לאדם

בלי שום קשר לקטנוע כזה או אחר, נסיעת מבחן תיתן לך אינדקציה אמיתית, אך תסמוך בעניין הזה על דעות של אחרים.
אני עם S3 250 ולי הוא מאד נוח, אני נוסע כל יום גבעתיים-רעננה וחזרה.
לא נסעתי על ג'ויימקס אז אני לא יכול להשוות.
יכול להיות שלמישהו אחר הוא יהיה פחות נוח.

אל תסמוך...

תפוז אמאק

Ofericko

New member
תודה. ראיתי את השירשור שלך לפני שרכשת

את הקטנוע. אני מניח שיש הבדל מהותי בין 250 ל-125.
חשוב לי לשמוע ממך איך אתה מתרשם מהרכיבה בתוך העיר במהירות איטית, בין מכוניות, פקקים וכו'.
אני מבין שבכביש פתוח, במהירות גבוהה הוא דח
י מוצלח.

מנסה לעזור

לי הוא מאד נוח בעיר, גם בפקקים, לא יודע מה רמת ההבדל בין ה-125 ל-250 אבל אני יודע שבעלי ה-125 מאד מרוצים וקונים הרבה כאלה.
אבל שוב, זה משתנה מרוכב לרוכב, אני הייתי בעבר שליח למשך כמה שנים אז בפקקים בת"א אני מרגיש בבית, לא יודע איך זה יהיה לך.
המלצה חמה שלי, אם רוב הנסועה שלך היא עירונית אז אל תקנה סוג של קטנוע מנהלים, קנה סוג של Duke 125, לא מכיר יותר מידי את הדגמים אבל זה יהיה לך הרבה יותר נוח וזריז.
המלצה נוספת וחוזרת - נסיעת מבחן של 15-20 דקות לפחות לפי הנסועה שאמורה להיות לך.
בהצלחה

Ofericko

New member
תודה. דווקא רוב הרכיבה שלי היא בינעירונית

אבל מעייף מאד לרכב על קטנוע לא יציב בין מכוניות בעיר.
קטנוע "מנהלים" יותר מתאים לי בשל מימדי גוף... הממ.... מאתגרים מעט

אכן לא ארכוש שום כלי תחבורה ללא נסיעת מבחן. ללא ספק.
תודה רבה.

אם פי 3

New member
מה אמור להיות השימוש?

איזה מרחק? איזה כבישים?
אם מדובר על כבישים פרבריים עמוסים ומישוריים, 125 יכול להיות בסדר, אבל אם אתה מתכנן לרכב בכבישים מהירים, מרחקים גדולים או איזור הררי, כדאי לשקול הגדלת הרשיון.
זה לא אמור להיות סיפור גדול, אפילו אם ידרש לך יותר מהמינימום (8 שיעורים וטסט), וזה פותח לך אפשרויות, עם השלכה משמעותית על הבטיחות, וגם על הנוחות, אם אתה מתאר את עצמך כאדם גדול.

Ofericko

New member
רכבתי לא מעט על ג'וירייד 125 באותן דרכים.

250 היה עושה עבודה טובה יותר ללא ספק.
עם זאת, בשיקלול של ההוצאות הנוספות על השיעורים והאגרות והטסט(ים), ההוצאות הנוספות על מחיר הכלי והביטוחים - המוטיבציה שלי לא כ"כ גבוהה לשדרג את הרשיון.
אבל יכול להיות ששווה להשקיע עוד זמן לשקול את זה לפני רכישה של עוד 125.
תודה רבה

פרארי1

New member
אין הבדל בביטוח חובה בין 125 ל-250

אם אתה מתכוון לעשות מקיף, הוא יהיה יקר יותר ל-250, כיוון שהוא נגזר ממחיר הכלי.

Ofericko

New member
תודה לכם. אז כמה בערך אמור להסתכם

ההפרש בין רכישה של 125 as is לבין שידרוג רשיון (לדרגה הבאה, לא לבלתי מוגבל כמובן) ורכישה של 250?

פחות או יותר כמובן...

ch561

New member
יש פה יותר מידי משתנים

עלות רישיון תלוייה בך, טסט ראשון, שני .... (וכמה אתה סוגר על עלות שיעור אולי בכלל קבלנות).

וגם על איזה קטנוע מדובר 125/250 מדובר?
לרוב עלות טיפולים תהייה גבוהה יותר ב 250 סמ"ק (אבל לא תמיד).
כללית, קטנוע 125 סמ"ק יהיה זול יותר לאחזקה.

לא נעים לי להיות זה שמעביר רוכבים עתידיים לרכב, אבל אם אתה חושב לשדרג רישיון ואין לך בעייית פקקים או חניה, אז כדי להכניס עוד משתנה למשוואה. כי מבחינה כלכלית עדיף לרכוש רכב קטן בסיגנון סוזוקי אלטו שיהיה זול יותר לאחזקה ובטוח יותר מכל דו"ג.

ch561

New member
אם הגדלת הרישיון היא לא אופציה

הייתי הולך על כלים מקורי מים יותר יקרים של החברות היפניות ולא על תוצרת המזרח (האחרת
).
אתה תרכב במהירות גבוהה בסל"ד גבוה לאורך זמן. מניסיון שלי, כלים מהמזרח אינם אוהבים סל"ד גבוה לאורך זמן.

הכי טוב זה ימאהה XMAX שהוא החזק בקטגוריה וגם יהיה המהיר מכולם (רק לבדוק לגבי דחיפות הטיפולים, בעבר היה כל 3000 ק"מ, שמעתי שכיום זה 5000ק"מ).

להונדה יש כיום רק כלים עם מנוע חלש יותר מבעבר, פעם הקטנועים שלהם היו מגיעים עם מנוע של 14 כ"ס כיום עם כ-11 כ"ס.
בהונדה תבדוק את ה PCX אם כי מעט איטי במהירות סופית (אם אני זוכר נכון). אופציה נחמדה נוספת מבית הונדה זה אופנוע CBR אם אתה לא נעול רק על קטנוע.

וזהו בגזרה היפנית לצערך.

עכשו אופציות לא יפניות:

פיאג'ו XEVO אבל הבנתי שכבר לא מיבאים את ה 125 סמ"ק. אם כן, זאת אופציה ראוייה מאוד.

עוד אופציה זה לברר טוב לגבי המנוע בדאון טאון של KYMCO, אם הוא מהסדרה החדשה שלהם ולא מהדור הקודם יש סיכוי שגם הוא יעמוד יפה בנסיעה יום יומית בסל"ד גבוה.

hahaggy

New member
לגבי הדיאלים...

יצא לי כמה פעמים לרכב עליו בעבודות השונות... מה שאני זוכר צריכת דלק שלו טובה, משהו כמו 1 ל30...
לגבי נוחות הרכיבה אני לא מסכים אבל כמו שארו זה משתנה מאד לאדם... נהגתי על דיאלים שעל הכביש כבר 3 שנים והריפוד היה איכותי ותומך.. ואני לא חושב שהבעלים החליף את זה

למעלה