דיאטת אטקינס... (מחפש הצעות למתכונים)

חרדיחרד

New member
דיאטת אטקינס... (מחפש הצעות למתכונים)

אני מתחיל דיאטת אטקינס עוד כמה ימים שאומרת: רק חלבונים ושומנים בלי פחמימות ומתוקים בכלל (דגים,בשרים,גבינות,ביצים,עוף,חזיר,טחינה,מלפפונם,כרוב,פטרוזיליה) קיצר אני מחפש מתכונים/הצעות מה לאכול בדיאטה (אני הולך לעשות אותה הרבה זמן) יש רעיונות?? :)

simad1

New member
קינואה וירקות

קינואה וירקות --------סימה.ד: 1 בצל לבן קצוץ לבן 1 פלפל גמבה חתוך לקוביות זעירות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות זעירות 1 גזר מגורר דק 1/4 כרוב לבן קצוץ 3 שיני שום (2 כתושות ו-1 פרוס דק) רבע פלפל חריף קצוץ (לבחירה) 1 כף אבקת מרק בצל 1 כפית סויה 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח/פלפל שחור 2 כוסות קינואה *** לטגן את הבצל ב-4 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. להוסיף את הירקות ולהמשיך לטגן 3-4 דקות. להוסיף את הקינואה ולערבב היטב. לטגן עוד דקה.לתבל, להוסיף 3 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות (בסיר מכוסה). לאחר הבישול להשהות עוד 8 דקות עד להגשה.

simad1

New member
קציצות דג בורי ברוטב עגבניות

קציצות בורי ברוטב עגבניות-----סימה.ד : לקציצות: 600 גרם דג בורי טחון (ללא עצמות ועור) צרור פטרוזיליה קצוצה דק צרור כוסברה קצוצה דק חופן עירית קצוצה 1 בצל גדול מגורר וסחוט היטב 1 תפו"א מגורר דק 4 שיני שום כתושות 1/2 פלפל ירוק חריף מגורר דק 2 ביצים מלח/פלפל שחור 1/2 כפית כמון ** מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות שטוחות ומשהים בקירור כחצי שעה. לאחר מכן, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקציצות לתוך רוטב העגבניות ומבשלים על אש בינונית כ-7-8 דקות (עם מכסה סגור). לרוטב עגבניות: 1 בצל גדול קצוץ 2 עגבניות אדומות ומוצקות חתוכות לקוביות 2 גמבות אדומות (1 קצוצה לקוביות קטנות ואחת מגוררת) 5 עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות 2 שיני שום פרוסות דק 2-3 כפות רסק עגבניות מלח/פלפל פפריקה מתוקה 1/2 כפית סוכר 1/4 כוס מים **** מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים פנימה את קוביות הגמבה והשום ומטגנים תוך עירבוב דקה-דקה וחצי. מוסיפים פנימה את את העגבניות ומערבבים היטב. מטגנים עוד שתי דקות (העגבניות מגירות נוזלים). מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומערבבים. מבשלים 4-5 דקות על אש בנונית עד להסמכה.

simad1

New member
לשלב אגוזים למיניהם- הטוב ביותר אגוז מקדמיה

חופן אגוזים ולא יותר (מאוד שומני ועשיר באשלגן).

חרדיחרד

New member
אסור לי עגבניות...

רק מה שרשום למעלה, ועוד כל מיני עלים ירוקים בדרך כלל אין בעיה עם זה

laleniya

New member
אטקינס אטקינס פשטה את הרגל

אטקינס - דיאטות דלות פחמימיות "...דיאטה זו אסורה לילדים ולנוער, לנשים בהריון, לחולי לב ולסובלים מעודף כולסטרול, חולי כבד וכליות בגלל עודף החלבון שהיא מכילה. ארגון הבריאות העולמי אינו ממליץ עליה. " דל בפחמימות, עשיר בסבל "דיאטת אטקינס, שעוררה עשרות מיליוני אנשים לצריכה מוגברת של מוצרים מן החי כחלק מדיאטת הרזיה, נדחקה בחודשים האחרונים לשוליים של עולם הדיאטות. בתחילת אוגוסט 2005 פשטה את הרגל אטקינסהחברה שהקים אטקינס, אירוע המסמל את אובדן האמון הציבורי בהרזיה על בסיס זלילת בשר, מוצרי חלב וביצים. ..."

חרדיחרד

New member
ידוע לי, תודה בכל זאת

אני מרבה בדגים שמורידים כולסטרול מתי שנאי אוכל בשר/משהו מסוכן אני שותה ככה 2 כפות שמן זית

simad1

New member
חזה עוף צרוב בטפלון

להשרות את חזות העוף במרינדה (לפחות לשעתיים) מיץ לימון, שמן זית, שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל (1/2 כפית), פטרוזיליה יבשה. לצרוב את חזה העוף משני צדדיו עד לקבלת צבע זהוב.

simad1

New member
דגים למיניהם- סלמון, פורל, דניס, מושט

צרובים בטפלון או בתנור (עם/בלי ירקות) באותו אופן / תיבול כמו חזה העוף. רצוי להוסיף עשבי תיבול אהובים. דגים קרים - מקרל מעושן/ טונה (שימורים) - כתוספת לסלטים או בנפרד.

simad1

New member
חזה עוף בפלפלים

קוביות פרגית/חזה עוף ברוטב פלפליםו simad1 [מצורף קובץ jpg] ו 21:35 | 22/05/07 1/2 קילו פרגית או חזה עוף חתוכים לקוביות ומושרים במרינדה - 2 שיני שום כתושות, כף רוטב טריאקי, כף צ'ילי מתוק, מלח/פלפל שחור 1 בצל גדול קצוץ 3 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים לקוביות קטנות 1 פלפל גמבה מגוררת בפומפייה (לשמור את הנוזל) 1 עגבנייה חלוטה, ללא קליפה וחתוכה לקוביות קטנות 4 שיני שום כתושות מלח/פלפל פפריקה מתוקה כפית א.מרק בצל 1 כף דבש צי'לי מתוק שמן זית *** לטגן את נתחי העוף עד להזהבה יפה ולהוציא לצלחת. לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף קוביות פלפלים ולטגן 3-4 דקות תוך עירבוב. להוסיף את השום ולטגן כדקה. להוסיף את העגבנייה ולתבל למעט הצ'ילי המתוק. להוסיף 1/4 כוס מים ודקה לפני הסרת התבשיל מהאש, להוסיף את הצ'ילי ולערבב היטב. כמובן ללא התוספות שבתמונה

simad1

New member
אתה עושה את הדיאטה במקביל להיוועצות עם דיאטן?

או שמא על פי דעתך? חשוב לאכול מכל אבות המזון - אם אתה דוגל בהפרדת מרכיבים/מזונות כדאי להרכיב תפריט נכון ומאוזן.

חרדיחרד

New member
חח תודה לכולם! אם יש עוד מתכונים אני ישמח לקב

לקבל :) לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובת בכזאת מהירות, ממש עזרתם, אם יש עוד רעיונות אני ישמח לשמוע

clcl

New member
חסרונות - קשה מאד להתמדה לאורך זמן.

חסרונות - קשה מאד להתמדה לאורך זמן. הירידה במשקל היא תוצאה של איבוד נוזלים ולא מסת שומן. עלולה לזרז הופעת טרשת עורקים. גורמת מחסורים בסידן, מגנזיום, ברזל, סיבים תזונתיים, ופיטוכימיקלים שנמצאים בירקות ובפירות. ייתכנו השפעות שליליות לטווח ארוך כמו דלקת פרקים, אוסטאופורוזיס, אבנים בכליות ועוד.. תתכן עליה ברמת הכולסטרול ובעיקר ה"כולסטרול הרע". הדיאטה די מסובכת כי בכל מאכל מסתתרות פחמימות וצריך לבדוק.

clcl

New member
יתרונות - יורדים מהר והרבה.

יתרונות - יורדים מהר והרבה. מותר לאכול הרבה דברים שאסורים בכול דיאטה אחרת. כמעט ואין איבוד מסת שריר. פעילות גופנית לא הכרחית. יורדים במשקל גם בלי פעילות. חלק מעושי דיאטה זו לא ירגישו עייפות ולא ירגישו רעב.

clcl

New member
ההגבלות בתכנית זו הן רבות

אסור בתכלית האיסור לאכול סוכר, דבש, חלב, פירות, קמח לבן, אורז לבן, קפה, אלכוהול, ומספר סוגי ממתיקים. כדאי להוסיף לתפריט היומי כדורי וויטמינים. התכנית נחלקת לארבעה שלבים. 1. בתקופה הראשונה מותר לצרוך חלבונים טהורים כמו ביצים ובשר ושומנים טהורים כמו אגוזים, זיתים , אבוקדו וכד'. ורק 20 גר' פחמימות.( בערך מנת פרי וחצי או שתי פרוסות לחם ביום. 2. בתקופה השנייה מעלים את כמות הפחמימות ל- 40 גר' ליום אך אסור לאכול לחם או תפוחי אדמה. 3. בשלב זה יש הקלה קטנה – מותר לאכול תפוח אדמה מידי פעם. 4. שלב ארבע הוא השלב הסופי ובו כל אדם בודק כמה פחמימות הוא יכול לאכול ולהמשיך לרדת במשקל.

clcl

New member
דיאטת אטקינס עלולה להיות מסוכנת

עלולה להעלות במשך הזמן את רמת הכולסטרול, להעלות את הסיכון ממחלות כליות, אוסטאופרוזיס וסרטן במערכת העיכול. לדעתם של משפטנים בתחום התזונה, דיאטת אטקינס עשוייה לגרום למחלות לב ואף למוות בקרב צעירים. עדיין אין הוכחות לתמותה מהדיאטה, אולם ישנן הוכחות שצעירים קבלו התקפי לב בעקבות אכילה מסיבית של מוצרי בשר. לכן, טוענים אנשי רפואה כי יש לבדוק את הדיאטות השונות בעלות הרכוז הגבוה של החלבונים והשומנים. מרכז אטקינס, טוען, כי הדיאטה בטוחה. אין הוכחות לקשר שבין דיאטת אטקינס לבין מקרי מוות בודדים טוענת קולט היימוביץ, סגנית המנהל לחינוך ומחקר של חברת אטקינס. דיאטת אטקיטנס מבוססת על אכילת שומנים וחלבונים. היא פותחה על ידי ד"ר רוברט אטקינס שמת באפריל 2003. ד"ר אטקינס, טען, כי הפחמימות הן שגורמות להשמנה ולכן עודד את הדיאטרים להמנע מלחם, פסטה, פירות וחלק מהירקות ולהעדיף בשר, חמאה, ואוכל שמן אחר. חוקרים טוענים, כי דיאטת אטקינס, עלולה להעלות במשך הזמן את רמת הכולסטרול, להעלות את הסיכון ממחלות כליות, אוסטאופרוזיס וסרטן במערכת העיכול. בינתיים, יותר מ-60% מאזרחי ארה"ב, הם בעלי משקל עודף ואילו האנשים הרזים בעולם הם הצמחונים! מקור "רויטרס"

למעלה