דיאטה ?

ליל 2

New member
דיאטה ?

אני בדיאטה בפיקוח דיאטנית ואמורה לרדת במשקל לפחות 4-5 ק"ג. היום הייתי אצלה במעקב, וראו איזה פלא, עליתי 2 ק"ג. האבסורד שאכלתי בדיוק לפי התפריט, שבועיים אני מורעבת והתוצאה מאכזבת. והשאלה , האם גלוקופז' יכול לעכב דיאטה ? עכשיו אני גם שותה כדורי ברזל, והאם יש קשר . אני בחיים לא עליתי 2 ק"ג בשבועיים. המשקל שלי יציב כבר שנים רבות. האם מישהו יודע על תופעה כזו . תודה מראש על כל תשובה.

זה באמת שאלה מעניינת

אני לא יודע את התשובה עליה. קשה לי להאמין שרק בגלל גלוקופאג' אחד ביום......... אבל אני לא יודע........מעניין אם למישו יש תשובה .

סיבות לשינויים לא מוסברים במשקל

ראשית, ברור שהמשקל הוא "מה שהמאזניים מראים" ולאו דווקא "כמה שהגוף שוקל". יכולות להיות סטיות רציניות בין מכשיר למכשיר וקשה לדעת מי מהם מדוייק. עוד סיבות לשגיאות זה משקל בגדים שונה, חפצים בכיסים, שקילה אחרי ארוחה או שתייה ולפני שימוש בשירותים, מזג אויר חם ללא שתייה מספקת וכו' וכו'. מספר שגיאות שמצטברות באותו כיוון יכולות להגיע לשני קילו. גלעד

דואגת1

New member
שלום לך,

ראשית, לא להתיאש, כל התחלה קשה, עד שלומדים ועד שמסתגלים, זה סתם מבאס. לפעמים קשה להבין את המטבוליזם של הגוף,לפחות זאת התחושה שלי, במקום לרדת עולים, לכאורה בלי סיבה, ואז פתאום כן יורדים. רופא אמר לי פעם לא להתייחס כלל לשינויים של 1 ק"ג, אצלך אומנם זה יותר, אבל יתכן שהק"ג השני מתייחס למה שגלעד כתב לך. טיפ נוסף שאני יכולה לתת לך, נסי לספור את הקלוריות שאת אוכלת, אולי הדיאטנית בכל זאת "הקציבה" לך יותר מדי. אני יודעת שלגבי זה כך, אני צורכת פחות קלוריות ממה שמומלץ, אם אצרוך את הכמות שבספרים אגיע לממדים...

האם הדיאטנית שינת לך את הרגלי האכיל

האם הדיאטנית שינת לך את הרגלי האכילה? אם כן זאת הסיבה. את חייבת להיות הדיאטנית שך עצמך! כמובן גם הרבה פעילות. יותר מאשר לפני הדיאטה. צריך הרבה התמדה וסבלנות. רק בריאות.

newKiticat

New member
ובכל מקרה

אולי הקלוריות בסדר, אבל ההרכב שלהם לא. יש מאכלים שונים שיש בהם פחות קלוריות מאחרים ואני עדיין אשמין יותר מאותם מאכלים פחותי קלוריות. מניסיון של שנים- המלצה חמה, היא להרגע. לפעמים המוח מלחיץ את הגוף והגוף מתמקד בדברים אחרים מלבד הורדה במשקל. ועל ספורט כבר דיברנו?

a i r b a l l

New member
ספורט ספורט ושוב ספורט

אני ניסיתי אינספור דיאטות מהיום שגילו אצלי את הסוכרת, והן תמיד מתסכלות וקשות להתמדה. השינוי המדהים הן במשקל והן במוטיבציה לאכול בריא החל כשהתחלתי לעשות ספורט. תמצאי לך את הפעילות האירובית שגורמת לך להנות ממנה (למשל לי קשה להתמיד עם שחייה וריצה, אבל התמכרתי לרכיבת אופניים וספינינג). שילוב נכון שלהם בחיים יעשה פלאים, לא רק לדיאטה, אלא גם לבריאות בכלל (הכולסטרול אצלי ירד מאז). עוד נקודה, לגביי התזונה. אני מניח שהדיאטה שבנו לך מורכבת ממזון "בריא", אבל בכל זאת אני אזכיר שמנסיוני (וזו לא חוות דעת מקצועית) חשוב מאד שהמזון שאת אוכלת בכמות הקלוריות המוקצבת יהיה מורכב מפחמימות מורכבות ומזון דל שומן (וכמה שפחות שומן רווי). אם אורז אז אורז מלא. אם לחם אז לחם דגנים קל. אם בשר אז חזה עוף או פסטרמה דלת שומן.

Ronex

New member
שילוב נכון של ספיננג ואופניים למה

הכוונה?? מדוע לדווש באולם סגור או מחניק שאפשר לעשות זאת בחוץ ביערות או בשטח כלומר בטבע באויר נקי יותר. אני כמובן בוחר באפשרות של אופניים בשטח או בכביש שעושים לי הרבה יותר טוב מאשר לדווש באיזה חדר חנוק אל מול מסך טלויזיה. ברור שמבחינת פעילות אין מה להשוות ספיננג לרכיבת אופניים בחוץ. השאלה היותר מציקה לי היא זאת . האם סוכרתי יכול להשוות את עצמו לאדם בריא מבחינת פעילות ואני מדבר על מאמץ פיזי כי לדעתי לסוכרתי אסור להגיע מבחינה גופנית למאמץ פיזי עליון כי גופו בעייתי יותר מאדם בריא שאין לו מיגבלות. זה לא אומר שניתן להגיע לפיקים של מאמץ פה ושם אך מאמץ פיזי גבוהה לאורך זמן לדעתי הוא הרסני לסוכרתי . אתן לך דוגמא: אני למשל לא רוכב מסלולי כביש קשים עם עליות ארוכות כמו עלייה לצובה מצומת אשתאול או עליה לנס הרים , עליות עם זויות כאלו לדעתי הם לא לסוכרתי עם כל המיגבלות שלו . לדעתי סוכרתי אסור לו להשוות פעילות כאדם בריא אפילו שהוא יכול כי בכל זאת יש בעיה לסוכרתי ולהגיע למיגבלות הגוף לאורך זמן לדעתי אפילו זה מסוכן.

מה בדיוק המגבלות? לדעתי אינך צודק!

מה בדיוק המגבלות? לדעתי אינך צודק! עניתי לך בתכתובת קודמת ...

a i r b a l l

New member
בעניין השילוב הנכון

כוונתי הייתה לשילוב ספורט בכלל באורח החיים (ולאו דווקא לאומניות הדיווש). הכוונה בשילוב נכון הוא בשילוב במידות הנכונות כך שלא יגרם נזק פיזי (וראה השאלה שלי בפורום, על אימון אנ-אירובי עצים). באופן כללי מה שאמרתי זה שצריך למצוא את הספורט שאוהבים, כי אני למשל לא הצלחתי לעולם להתמיד באימוני ריצה יותר משבועיים. אני ממש לא נהנה מזה. לעומת זאת, עם האופניים אני כבר שנה. בספינינג יש חוויה אחרת, שונה מרכיבה בחוץ, שאני נהנה ממנה גם, ולרוב לאורך השבוע יש לי זמן לספינינג ולא לרכיבה בחוץ (ועדיף משהו על לא כלום). להערת על עצימות האימון, אני לא בטוח שיש שוני עם המאמץ שמותר לנו להגיע אליו ביחס אדם בריא. המגבלה היחידה לדעתי היא לדאוג לא להכנס להיפו. אם דאגת לא לגמור לגוף את הסוכר, לדעתי אין עם זה בעיה, אבל אני מודה שמעולם לא נתתי על זה את הדעת, ואולי באמת כדאי לשאול רופא בעניין.

פשוט לבלוע פחמימות לפני...

פשוט לבלוע פחמימות לפני... ולהיות מצויד בעוד לכול מקרה שלא יהיה. תהיה הרופא של הגוף שלך! רק בריאות

למעלה