דיאטה מהירה?

kimmaa

New member
דיאטה מהירה?

אני שוקל 93, גובה 168, BMI - 33.35
=
השמנת יתר.

התזונה שלי מבוססת על ממתקים, טוסטים, פיצות, לחמניות = כל מה שלא בריא.
אני לא אוכל בשר ודגים כבר שנתיים מסיבות מוסריות.

יש לי כל מיני בעיות נפשיות מאובחנות כמו: דיכאון, הפרעות אישיות ועוד..

אני חושב(לא מאובחן) שיש לי הפרעת אכילה סלקטיבית(לא אוכל ליד אנשים, אוכל אוכל רגיל ולא מסוגל לשנות או להוסיף דברים חדשים).

אף דיאטנית לא יכולה לעזור לי כי אני לא אוכל בשר/דגים ואפילו לא דברים צימחוניים כמו סויה כי זה מגעיל אותי, לא מסוגל להכניס דברים חדשים לפה.

אני לוקח תרופה פסיכיאטרית לקשב וריכוז בשם קונצרטה, זה עושה לי אי תיאבון ובימים האחרונים אני אוכל הרבה פחות, לפני הקונצרטה הייתי סובל מאכילה כפייתית.

הגעתי למצב שאני כל הזמן חושב על אוכל אבל שאני בא להכניס אותו לפה אני לא מסוגל לאכול אותו, נראה לי אני תופעה נדירה של אנורקסיה של שמנים. אולי עוד אהיה מפורסם(סתם בצחוק)...

עכשיו אני חייב למצוא דרך להוריד במשקל, אני לא יכול לא לאכול, הגעתי למצב שיש לי עייפות ממש וכאבי ראש וסחרחורות שאני הולך..

הבנתי שיש דיאטה של ויטמינים ומים בלבד, ידוע לכם משהו על זה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אתחיל מהסוף: אי אפשר לחיות מוויטמינים ומים ואין דיאטה מהירה

שמצליחה לאורך זמן. חייבים לאכול כדי לחיות וכל ניסיון להוציא את הגוף שלך מאיזון רק יתנקם בך כפליים בהמשך. אם התחלת לעשות כל מיני שטויות כאלה, תפסיק מיד. אני לא אומרת כנזיפה, אלא כי אתה תכניס את הגוף למצוקה ותביא אותו למצב מגננה, כך שגם כשתרצה לרזות בעתיד יהיה לך הרבה יותר קשה. התחלת טיפול תרופתי חדש, אל תשגע את הגוף שלך, בשלב הזה תחזור לאכול רגיל.
&nbsp
ולהתחלה: אתה מתאר מצב מורכב בריאותית (פיזית ונפשית) וזה לא משהו שאפשר לטפל בו בשלט רחוק ע"י עצות מזרים בפורום, קל וחומר שאינם אנשי מקצוע. ממליצה להתחיל מייעוץ אצל רופא המשפחה שמכיר אותך, כדאי גם לעשות בדיקות דם (אם הרבה זמן לא עשית) ולבדוק מה המצב מלבד המשקל. אם צריך הוא יפנה אותך לדיאטנית, ודיאטניות יודעות לטפל גם בצמחונים ובטבעונים, בהפרעות אכילה ועוד. זה ממש לא נכון ש"אף אחת לא יכולה לעזור".
&nbsp
עם זאת הרבה מהדברים שציינת נשמעים כמו בעיות שאינן התזונה עצמה אלא הרבה מעבר, ולשם כך כדאי להיעזר בתמיכה נפשית מקצועית, במקביל לדיאטנית או לפני. מדבריך נשמע שיהיה לך קשה לסגל כרגע הרגלי תזונה חדשים לפני שתפתור את הבעיות הישנות. אם קיבלת תרופה פסיכיאטרית אני מניחה שנפגשת עם פסיכיאטר, דבר איתו על הדברים האלה, תן לו לעזור לך. בשלב הזה חשוב הרבה יותר שתהיה מאוזן משתהיה רזה.

אבי519

New member
אל תתחיל שום דיאטה על דעת עצמך !

בגלל המצב הנפשי שלך אם תתחיל דיאטות לא מבוקרות אתה עלול להיגרר למצב של הפרעת אכילה מסוכנת בלי להרגיש בכלל, וזה "מדרון חלקלק" ומצב גרוע יותר ממה שאתה נמצא בו היום.
כיין שאתה מטופל\מאובחן אצל פסיכיאטר אז אל תעשה שום דיאטות בלי להתייעץ על זה קודם עם הפסיכיאטר שלך .
&nbsp

למעלה