דיאטה ללא גלוטן

ליצולה

New member
דיאטה ללא גלוטן

שלום, אני סובלת כשנה + מכאבי בטן ושלשולים. בדיקת דם יצאה שלילית. אך מכיוון שלא הגבתי לטיפולים אנטביוטים (חשדו במעי רגיז, ללו קרוהן) ומכייון שאבי מאובחן בצליאק כבר שנתיים, הרופא המליץ לי לעבור לדיאטה קפדנית ללא גלוטן. הדיאטה היא לא בעיה מכיוון שהבית ערוך (בגלל אבא). שאלתי היא- תוך כמה זמן אני אומרה לחוש בהבדל (בהנחה כמובן, שהגלוטן היה הסיבה לתופעות). אני כבר שבועיים בדיאטה קפדנית. חשבתי שכבר ארגיש אישזהו הבדל- אבל התופעות ממשיכות כרגלן. אשמח לשמוע דעות בנושא ליאת

ZINGER777

New member
תשובה..

אתה אמורה להרגיש את ההבדל בין ה3 שבוועת הראשונים לחודש ואחרי חצי שנה את לא אמורה ללהרגיש את התסמינים שהיו לך...

נטלי22

New member
איזה רופא המליץ לך כזו המלצה?

לדעתי היה עדיף לעשות קודם גסטרוסקופיה ולראות אם יש עדות לצליאק במעי הדק, ולא לעבור לתזונה נטולת גלוטן ללא ביצוע כל הבדיקות האפשריות, כי אז לא תדעי אף פעם אם את באמת חולה, ולמעשה תיגזר עלייך דיאטה קפדנית לכל החיים, ואולי שלא לצורך. לדעתי כדאי להתייעץ בנושא עם גסטרואנטרולוג מומחה. ולשאלתך - פרק הזמן שבו הסימפטומים נעלמים משתנה מאוד מאדם לאדם. יש אנשים שנהנים מהטבה כמעט מיידית, ויש כאלה שההטבה מתרחשת אצלהם רק לאחר שבועות ארוכים או אף מספר חודשים של שמירה על הדיאטה.

ליצולה

New member
הייתי אצל רופא גסטרו

ועברתי קולנוסקפיה שהראתה שהמעי לא דלקתי. לא נלקחה ביופסיה כי לא היו סימני דלקת. הרפוא שהייתי אצלו הוא רופא גסטרו מומחה, שאמר שכרגע אין עדות לצליאק אבל מבחינתו אם הריגשות תעבור עם הדיאטה- מבחינתו זה לא משנה האבחנה הרישמית ואני אצטרך להישאר עם דיאטה זו לכל החיים.

חשוב

הדרך לגלות צליאק בטוח היא לא על ידי קולונוסקופיה (שמגיעה רק לחלק התחתון מאוד של המעי הדק) אלא גסטרוסקופיה!!! תוודאי שעשית את זה מתישהו בחיים! אני לא אומרת שזה צליאק אבל גסטרוסקופיה לא שוללת במאה אחוז צליאק

ליצולה

New member
אני יודעת

אבל מבחינתו כרגע אין אבחון של צליאק. הוא אמר שנחשוב מה הלאה ברגע שנראה אם הדיאטה עוזרת או לא. האבחון בעקרון הוא מעי רגיז

ההגדרה הכי מעצבנת בעולם

במקרה אתמול הייתה לי שיחה קצרה עם רופא המשפחה שלי על זה, והוא אמר שהיום מקפידים לקרוא לזה "תסמונת המעי הרגיש" ויש אנשים שההגדרה הזאת פחות מעצבנת אותם, אותי לא.

נטלי22

New member
כמו שכתבו לך, צליאק לא בודקים באמצעות

קולונוסקופיה, אלא באמצעות גסטרוסקופיה, כי צריכים לבדוק את המעי הדק ולא את המעי הגס. בנוסף, ברוב המקרים לא ניתן לראות את ההדלקת של המעי בעת ביצוע הבדיקה, ומשום כך רובנו נאלצנו לחכות כשבועיים עד לקבלת התוצאות המלאות. גם אצל חולים, בערכי הנוגדנים שלהם מאוד גבוהים, כמו אצל הבת שלי, ייתכן שלא יראו שום דבר בעת הבדיקה (שזה מה שהיה אצל הבת שלי), אבל לאחר ההמתנה של השבועיים ובחינת התאים - יראו נהדר את ההשטחה של הסיסים ואת המצב הדלקית. אני אמנם לא רופאה, אבל כל התשובות של הרופא הזה נשמעות לי תמוהות, בלשון המעטה. מפריע לי מאוד, שגסטרואנטרולטוג רואה מצב של רקע משפחתי של צליאק, ותלונות אופייניות, ובכל זאת לא מבצע גסטרוסקופיה, ושולל צליאק על זמך בדיקה שבכלל לא בודקת צליאק. אני אישית, אם הייתי במקומך, הייתי מבקשת חוו"ד שנייה מרופא מומחה נוסף.

ליצולה

New member
תודה

אני בהחלט אשקול זאת. אני מניחה שאם התחלתי עם הדיאטה- אמשיך איתה בינתיים עד לקבלת עוד חוות דעת ובכל מקרה אם אצטרך לעבור בסטרוסקופיה, אחזור לפני כך לתזונה רגילה. שוב תודה על העצות ליאת

למעלה