דיאטה ואינטרנט

דיאטה ואינטרנט

אני יודעת שהאנלוגיה בין שני הדברים המוזכרים בכותרת, כבר עלתה כאן הרבה פעמים. אבל עכשיו חשבתי על זה שוב. אני חוזרת כרגע מהרצאה על חשיבה חיובית. בין היתר נאמר בהרצאה, שהנטיה היא, ככל שאנחנו רוצים להמנע ממשהו, ככל שאנחנו רוצים לא להקלע אליו או לעשות אותו, כך גוברים הסיכויים שאותו דבר באמת יקרה, שנעשה אותו ושנקלע אליו. לדוגמא: אם אני בדיאטה ואני אומרת לעצמי: אני לא רוצה לאכול עכשיו, לא רוצה לאכול, רוב הסיכויים שבסוף אמצא את עצמי אוכלת ודווקא את אותו דבר שלא רציתי לאכול. בהרצאה הוסבר שההכרה שלנו לא מכירה את המילה "לא". ולכן בדוגמא הנ"ל למשל, היא תשמע "רוצה לאכול", זה מה שהיא תקבל והתוצאה תהיה בהתאם. חשבתי על כך, ואז שאלתי את עצמי: כמה פעמים קרה שאמרתי לעצמי: אני לא אתחבר לאינטרנט, לא רוצה להיות באינטרנט, וכמה פעמים קרה כשאמרתי את זה, שבסוף מצאתי את עצמי כן מתחברת וגולשת וגולשת... זה קרה הרבה פעמים למען האמת. לעומת זאת, כשאמרתי לעצמי במחשבות מה כן לעשות, זה עבד יותר טוב. כשאני אומרת לעצמי: עכשיו אלך לעשות ספורט במקום להגיד: אני לא גולשת עכשיו באינטרנט, זה בדרך כלל יותר עובד. סתם משהו שחשבתי עליו ורציתי לשתף. :)

e-magine

New member
אני מסכים איתך לגמרי

מה שאת מתארת זו כמובן דוגמא של מחשבה חיובית. אני לא הצלחתי לעבוד במקום לגלוש, כל עוד לא רציתי. כשאני מאד רוצה לעבוד אני מצליח ואז ממילא אני לא גולש.

סרפד

New member
ניסיתי את זה

בהקשר הדיאטתי ניסיתי את זה בכיוון ההפוך, כי לי יש נטיה לתת משקל. אם כי אז חשבתי יותר בכיוון של "מים אסורים ימתקו" מאשר בכיוון של חשיבה חיובית (או במקרה שלי, חשיבה שלילית). "אני רוצה לאכול", "אני רוצה לאכול", פלוס פיתוחים ("בא לי עוגה") ווריאציות על הנושא, לא עבד. אז גם להביא בהפוך על הפוך לחשיבה החיובית לא היה עוזר, כלומר, אם תת המודע מתייחס רק לפעלים ולשמות העצם, אז לחזור על "אני לא רוצה לאכול" זה בדיוק אותו הדבר כמו לחזור על "אני רוצה לאכול" ויהיה יעיל בדיוק באותה המידה. מה שניסיתי זה לעשות דיאטת הרזיה, על כל הכרוך בכך, פלוס להגביל את האכילה שלי רק לשעות מסוימות, בתקווה שהאיסורים החמורים יעבדו בדיוק כמו שהם בד"כ עובדים - יגבירו את הפיתוי לאכול. זה לא עבד. בהקשר של האינטרנט ניסיתי את ההמלצה שלך. אם כי אצלי זה לא כל כך האינטרנט עצמו, אלא שהודעות מסוימות בפורומים ומה שחשבתי לענות עליהן, העסיקו את מחשבתי יותר ממה שרציתי. זה כשלעצמו לא כל כך בעייתי, כי מה שהעסיק אותי היה התוכן, שהיה ראוי למחשבה. הבעיה היא שאני רוצה לעשות את זה בזמן שאני בוחרת לשם כך ולא בזמן שהמחשבות "מחליטות" להשתלט עלי. וזו בעיה אצלי, לא רק בהקשר של אינטרנט, אלא בכלל. קשה לי לתחום פעילויות, אם אני "נתפסת" למשהו או משהו מציק לי, קשה לי להגיד: די, עד הנה, אני אפסיק עם זה עכשיו, אעבור לעיסוק אחר, ואמשיך מחר. כלומר, קל להגיד, קשה לעשות. אז ניסיתי לפעול בכיוון שהעלית, במקום לחשוב על להפסיק לעסוק בזה, לא לעסוק בזה, חשבתי באופן חיובי על פעילות אחרת. בינתיים היו לזה הצלחות חלקיות ביותר, אבל גם זה משהו. ואולי זה ישתפר עם האימונים.

S H I L G I

New member
רק משהו שהזכרת לי הרגע..../images/Emo29.gif

שכשאני במחשב אני אוכלת פחות.. כאילו אני לא ממש רעבה כי אני עסוקה יותר במחשב.. יכול להיות שאם אני אעשה דיאטה אני אהיה יותר זמן במחשב כמו שלמשל כאלה שיוצאים מהתמכרות כלשהי מוצאים לעצמם התמכרות חדשה? (כמו שאנשים שרוצים להגמל מעישון מתחילים להתמכר ל______) נטע

למעלה