דיאטה = אוכל לא טעים?

jesie12

New member
דיאטה = אוכל לא טעים?

בביקורי אתמול במוסד ציבורי כלשהו, נותנת השירות שנקלעתי אליה אכלה קוט'ג 0% שומן, בכל כפית הרגשתי את הגועל שלה... שאלתי אותה אם היא בדיאטה, ענתה "חייבת לשמור כבר נגעלת מעצמי" (הנ"ל היתה מלאה+) ואז שאלתי"הקוטג' טעים לך"? כתגובה קיבלתי פרצוף שדומה לתנועת הקאה אז למה לך לאכול משהו לא טעים? "כי זה דיאטה" ענתה אז הסברתי לה שדיאטה זה לא עונש ואנחנו עושים דיאטה מתוך אהבה ולא משינאה עצמית הפניתי אותה לפורום שלנו שתקרא תפריטי אכילה יומיים שתבין שהיא לא אמורה לסבול בדיאטה ושזה מתכון ברור לשבירה. מקווה שהיא הפנימה ותציג את עצמה

יעל י

New member
אין ספק ש...

אין ספק ש...לא חייבים לאכול 0% ואפשר אפילו עד 5% וזה טעים יותר. אין ספק ש...הדברים הטובים יותר הם משמינים יותר. חייבים לדעת לאזן. דיאטה זה מספיק סבל לא צריך גם באוכל כ"כ לסבול.

לילית462

New member
אני חושבת שהרבה מאיתנו משלמות מחיר כבד בגלל ה

הדיאטה. כל מוצרי הדיאט, וכל האוכל בטעם של קרטון או לחילופין בטעם של דיקט - יצרו אצלי לפחות אנטי, בנוסף הם יצרו תחושת קיפוח - אני תמיד אוכלת קלקר, אז כשמתפרעים מאבדים שליטה לחלוטין. אני מודה לאלוהי השומן על העידן הבריאותי של היום - לחם מלא, עדיף פי מליון על לחם קל (בעיני) גם אם זה אומר שאני אוכלת פרוסה אחת במקום ארבע... יוגורט או מוצרי חלב 3-5% עדיפים על 0 % - שמשמעו מבחינתי אפס אחוז טעם, אפס אחוז בריאות, ומליון אחוז באסה ותחושת קיפוח. קשה לצאת מהמעגל הזה, אולי בגלל שיש לנו אשליה שאם נוכל מוצרים שכתוב עליהם 'דיאט' או 0% אז נרזה, כשבתכלס, כולנו יודעות שזה ממש לא מה שיעשה את ההבדל (אצלי לפחות)

קרמבו 112

New member
האמת עד שלא לומדים לשלב באמת בין סוגי המזון

המגוונים המזינים והלא משמינים אז באמת חושבים שדיאטה זה דבר נורא כל הסוד הוא לדעת לשלב בין הדברים וגם להינות לא צריך להיות בעונש בייחוד שזה אמור להיות אורח חיים לטווח ארוך בתקווה כמובן שמחזיקים מעמד .... מה גם הוכח לא אחת במחקרים שבמוצרי חלב עם 0% שומן ספיגת הסידן וכמו תהסידן היא אפסית והם דלילים מאוד

washi tashi

New member
אפשר גם ליהנות מאוכל דיאטטי. נראה לי.

לדעתי, אחרי שהתרגלתי, לחם קל טעים יותר מלחם רגיל. וגם ממלא יותר. מעדני דיאט - אני די אוהבת את הפרופ של muller אבל הדיאטנית שלי אמרה שיש בהם מלא סוכר, אז פעם ביומיים זה בסדר. גבינה - 3% של טרה (ורק של טרה. בכלל - כל מוצרי החלב שלהם אליפות) טעימה לי יותר מה-5%. השבוע קניתי בטעות 9% שומן וזה הרגיש לי כמו גבינת שמנת
אבל... להגעל מאוכל ולהרגיש ש"אם-לא-אוכל-דיאטטי-אז-אשמין-ולכן-חייבים-לסבול" זאת חשיבה מעוותת, לדעתי. זה מזכיר לי שעשו מחקר וגילו שדיאט קולה זה המשקה הכי משמין שיש. 100 אנשים ששתו רק קולה שקלו פחות מ-100 אנשים ששתו רק דיאט קולה. לכן הוחלט שזה משמין. טוב, זה לא היה מחקר אמיתי אבל זאת בדיחה שממחישה את התפיסה הבעייתית שטוענת: "אם אין קלוריות אז זה בסדר". כמו שדורית אמרה, אח"כ מאד קל להתנפל על המקרר ולקלל את עצמך אח"כ. בכלל, נראה לי שבא לי לפתוח הודעה חדשה, הזכרת לי משהו. אולי אח"כ.
אפרת

אין ספק שיש בדיאטה מאכלים לא טעימים אבל

אני חושבת שזה בגלל מה שמכתיבה לנו הדיאטנית בקופת חולים. גם שם הם שמים דגש חזק על 0 אחוזי שומן וגבינות מסויימות שאין סיכוי שאני אכניס לפה. וכשאני דרשתי תפריט נורמלי אז היא עיקמה את הפרצוף אבל ישבה להכין איתי תפריט ואפילו גבינה צהובה יש בו מה שאומר שאם מתעקשים מספיק מקבלים תפריט נורמלי. ואני מקווה שבשביל מה שהכוונת לכאן שהיא באמת תגיע ותראה שלא חייבים לאכול קוטג' 0 אחוז וזה באמת לא טעים.

אצלי בכלל לא

בעלי טוען שמאז שהצטרפתי לשומרי משקל האוכל בבית יותר מושקע, מגוון וטעים אני ממש מתכננת כל ארוחה ודואגת שיהיה ירק, פחמימה (משתדלת אורז מלא, פסטה מקמח מלא..) וחלבון גבינות אני ממשיכה לקנות ולאכול 5% - לא מסוגלת לאכול פחות אבל לוקחת את זה בחשבון וסופרת את זה.

למעלה