דטרויט מ-פ-ר-ק-ת את פיניקס!

bostonForever

New member
דטרויט מ-פ-ר-ק-ת את פיניקס!

לקראת סוף רבע שלישי - 34 הפרש. שליטה מוחלטת בריבאונד עם אחוזי שדה נהדרים של דטרויט מול קריסה של פיניקס.

Itai7

New member
טוב שלא משדרים את הטבח הזה בערוץ5

ובינתיים קליבלנד מפרקת את ממפיס

אבל זה קצת יותר צפוי. ובכל זאת 13-32 בסוף רבע ראשון זה מכובד נגד כל קבוצת NBA. על החבורה מנצחים שלושה,ג'ונס שעלה מהספסל וב2.33 דקות קלע 8 נקודות. איגאוסקאס שכמעט עשה דאבל דאבל כבר אחרי רבע חחח 7 נקודות ו7 ריבאונדים. וכמובן קינג ג'יימס עם 10 נק' 4 ריב' 4 אס' ו2 חטיפות! כמעט חצי טריפל דאבל אחרי רבע זה לא רע בכלל...

וכאות על ההשפלה,קליבלנד מעלים את כל הספסל!

דבר כזה לא רואים כל יום. אחרי 12 דקות של משחק עולים 5 מחליפים לתחילת הרבע השני. איי איי זה משפיל...

z dead

New member
סטיב נאש

יכול להיות שזה מוקדם להגיד את זה...ועברו כולה 3-4 משחקים. אבל... אני אף פעם לא התלהבתי ממנו,במיוחד בשנים בהן התחיל להפוך לסופר-סטאר,תמיד חשבתי שהוא לא רכז שלם. תמיד העדפתי שחקנים כמו צ'ונסי,בארון,ואחרים. אח"כ הוא הפך לMVP ולאול-סטאר ובאופן כללי מדובר בשחקן מוכשר מאוד ויותר מהכל אישיות אדירה על ומחוץ למגרש אז גם אני הצטרפתי לגל הזה של ההתלהבות ממנו. אבל תמיד המשכתי לחשוב שמריון בנה אותו ולא להפך. נכון מריון שחקן התקפה מאוד מוגבל באספקטים מסויימים אבל החיתוכים שלו והיכולת שלו להתפנות נראו לי תמיד יותר גאוניים מהמסירות של נאש. אולי זה רק זה ש-שאק רק הגיע ופיניקס עוד לא מחוברים,אבל מאז שהוא נאלץ לשחק התקפה עומדת נאש נראה נורא זה כבר משחק חמישי-שישי בערך שראיתי בעידן שאחרי מריון. תמיד חשבתי גם שללא ההכנסה המעצבנת והמטופשת של האיזורית לNBA הוא היה הופך לעוד שחקן חביב ובטח שלא לMVP פעמיים רצוף. כמו שאמרתי פה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1981&msgid=113217222 פיניקס חייבים עוד שחקן בקו האחורי דחוף,זה כ"כ שקוף שאין להם 2-3 פרט לבל,כרגע הם לא מועמדים לכלום לדעתי. דיאו הוא 4-3 הוא לא יכול להחליף את בל,ברבוסה גם לא,ואז הם נשארים עם היל כ2-3 כשבל על הספסל ואז הם כבדים וחסרי קליעה. עוד משו שרמזתי לגביו בלינק ההוא אבל לא רציתי לנחס אותו,ראשיד וואלאס שחקן עצום,ולא רק בגלל התצוגה היום. אני לוקח אותו לקבוצה שלי בתור PF-C לפני כל אחד בליגה הזאת אולי פרט לדנקן,וזה כולל העדפה שלו על שמות כמו גרנט,גאסול,ואחרים. מצד שני אני נוטה לעשות נאחס לכל שחקן שאני אוהב או משבח,וכמעט כל דבר שאני אומר בסוף יוצא הפוך,אני לא אתפלא אם פיניקס תקח אליפות עם 20אסט' למשחק של נאש,ודטריוט שתעוף כבר בשלב הראשון כש-שיד קולע נקודה למשחק.

Oxycodone

New member
היי היי תחזור בך

אל תנחס את דטרויט , אני מבקש .. איך שהם שיחקו היום מגיע להם , בייחוד לראשיד

z dead

New member
ראשיד וואלאס אפס

! יום של פוקסים,יום שהוא היוצא מין הכלל שמעיד על הכלל - ראשיד וואלאס לא שחקן. :( מקווה שזה יעזור. שנה שעברה אמרתי שירושלים טובה ממכבי עם החוק הישראלי,ככה איזה חודש-חודשיים לפני הפיינל-פור,בסוף הם הפסידו עם עשירית השניה לסיום,אני אמנם שונא את שתי הקבוצות אז לא הייתי עצוב מידי,אבל אני נאחס חזק :(

ראשיד מלך

אין עוד מלבדו, אני בכלל אוהד שיקאגו, אבל הוא תמיד היה ותמיד יהיה 1 השחקנים האהובים עליי. אני חייב להתלהב ולומר שברגע שנעשה הטרייד בזמנו שהביא את שיד לדטרויט, אמרתי שהם יזכו באליפות באותה שנה, להזכירכם-זה היה נגד כל הסיכויים. למרבה הצער כמעט ולא ראיתי את זה קורה כי הייתי בטירונות, אבל לפחות הרגשתי נביא. בהימורים שעשינו במשפחה כמובן שהייתי היחיד שהלך עם דטרויט.

וופס, חוזר בי

רק עכשיו קראתי את שאר השרשור, פשוט קפץ לי לעין ישר ששיד אפס והייתי חייב להגיב. אבל בינינו- אני גם הייתי לוקח אותו לפני הרבה מאוד סטארים אחרים. באמת שהוא שחקן ייחודי ביותר.

z dead

New member
אני בחיים לא אגיד על שיד שהוא אפס ברצינות

יש 3 שחקנים שיש לי לגביהם פ'טיש: בארון דיוויס,שיד,ו..לימונד. בזמן האחרון אני מתחיל לפתח פ'טיש לגבי קורבר,לא בזמן האחרון בעצם,גם בפילי אהבתי אותו,ולא בגלל השלשות,אלא בגלל ההגנה והלב. על כל הארבעה האלה אני בחיים לא אוכל להגיד שלא שחקו טוב גם אחרי משחקים של אפס נק' ו10 איבודים. צפו לפציעות וירידות בסטט' של כל אחד מהארבעה אחרי ההודעה הזו :)

Oxycodone

New member
מסכים

ראשיד באמת שחקן ייחודי , גם גבוה , גם ידיים ארוכות , גם יכול לקלוע שלשלות , גם מהיר , קולע גם בשמאל וגם בימין , וגם שחקן הגנה מעולה , הוא ודאנקן הם הגבוהים הכי יעילים בליגה , מצד אחד יש קצת תחושת פספוס בקריירה שלו , כי מגיע לו הרבה יותר , בלי לדבר על זה שיש שחקנים פחות טובים ממנו שמקבלים יותר שכר ממנו , כמו שון מריון למשל.

ברשותך ברצוני להגיב.

העלת נקודות מעניינות ונכונות. אתחיל עם המשפט האחרון שלך. אל תאבד את הביטחון. אתה לא עושה נאחס לאף שחקן או אף קבוצה, אתה אומר דברים הגיוניים לחלוטין, ואני מחזק אותך על דברים אלו. הערב צפינו באחד המשחקים הכי גרועים של פיניקס בשנים האחרונות (אני לא אוהד אותם, אבל לא זכור לי משחק כל כך חלש). הגנה גדולה אי אפשר לצפות מהם, אבל ההתקפה לא היתה. זה משהו חשוב מאוד שהסאנס חייבים לעבוד עליו. יהיו משחקים, במיוחד בפלייאוף, שהם יעמדו מול שחקנים ששומרים חזק ולא מפחדים לשחק אגרסיבי בהגנה. במקרים כאלה הסאנס יהיו חייבים להסתמך על ההגנה שלהם. כלומר, אם יש מולך הגנה טובה זאת אומרת שאתה חייב גם כן לשמור חזק. ראינו את זה ביום שישי כשהסאנס אירחו את בוסטון ונתנו תצוגה הגנתית שמזמן לא ראיתי מהם (למרות שבמקרה הספציפי הזה ניתן להתווכח על אופי ההגנה - האם ההגנה נבעה מנכונות הגנתית של שחקני הסאנס או האם ההגנה נבעה ממשחק ההתקפה המשובח של הסאנס, במיוחד ברבע הראשון כשהם נכנסו למומנטום אדיר) כשיש משחקים של תוצאות גבוהות זה בסדר להסתמך על ההתקפה שלך (למרות שאני אישית חסיד גדול של משחק הגנה. אני מאמין שהגנה מנצחת משחקים, הגנה מביאה אליפות - פיסטונס של לארי בראון, ספרס של דאנקן כציר מרכזי. להבדיל מקבוצות אחרות שההגנה שלהן היתה בינונית ולכן הן קרסו ברגעי האמת - מאבס, פיניקס ), אבל כשיש משחקים של תוצאות נמוכות חובה לעבוד בהגנה ומשם לפתח את משחק ההתקפה שלך. הבעיה העיקרית אצל פיניקס זה חוסר בתשתית הגנתית, או תקרא לזה איך שאתה רוצה. פשוט מאוד, אין להם הגנה. אין עוררין לגבי הבנת המשחק של נאש, אבל יש לו חיסרון אחד משמעותי - משחק ההגנה. אין לו הגנה, הוא לא שומר, הוא לא יודע מה זה הגנה. אני חושב שזה ההבדל בינו ובין הכוכב העולה, כריס פול. גם אמרה לא ממש שחקן הגנתי טהור. כסנטר הוא היה רע בתפקיד, כ-PF הוא לא השתפר בצורה דרמטית, אבל לפחות עכשיו הוא פחות אחראי למה שקורה מתחת לסל. רק שנבין, פיניקס היתה הקבוצה הכי גרועה בליגה מבחינת ריבאונד הגנה (!). ריבאונד התקפה גם לא ממש היה קיים, אם כי אמרה נחשב לריבאונדר התקפה יותר טוב מאשר הגנה. כלומר, היה להם את רג'ה בל ושון מריון. אלה שני השחקנים היחידים שנתנו הגנה. את גרנט היל אני בכלל לא סופר, כי גם ככה אין לו רגליים לשמור כמו שצריך בהגנה. דיברו קצת על מריון בשידור המאוחר שהיה היום (פיניקס - דטרויט), וירון אמר שהגדולה של מריון היתה בזה שהוא שחקן הגנה מצוין. אני לא יודע מה הוא כן היה או לא, כי אני לא ראיתי אותו יותר מדי בפעולה, וכשכן ראיתי, לא התעניינתי, אבל זה לא משנה את העובדה שלנאש יש מעלות אחרות שהפכו אותו ל-'MVP' מלבד היכולת המדהימה שלו במסירה. אתה טוען למעשה שנאש הגיע לאן שהגיע בזכות מריון, ואני חושב שנאש הגיע לזכייה בק טו בק ב-'MVP' רק בזכות עצמו. אם נשים בצד את זה שהוא הוביל את הליגה באסיסטים, שהרי מריון הוא לא היחיד בחמישייה שנהנה מיכולת המסירה של נאש, כדאי להסתכל על יכולת הקליעה של נאש (אחוזים מהקו, שדה ושלוש), ועל זה שהוא הרבה פעמים לקח מנהיגות וקלע זריקות גדולות ברגעים מכריעים, ועל זה שהוא ליכד סביבו קבוצה והיה המנהיג הבלתי מעורער שלה, ועל זה שרק השופטים מנעו ממנו ומפיניקס להגיע כל הדרך לגמר ה-NBA. אי אפשר לקחת לו את זה. לגבי מריון, אמרו שהיו בעיות בחדר ההלבשה. מריון רצה לקבל יותר קרדיט, להיות שחקן מוביל מאשר "כינור שני או שלישי". בדרך כלל במקרים כאלה זה לא נגמר טוב. פיניקס עשו צעד נכון ובלתי נמנע כשהם סיימו את דרכו של מריון בקבוצה. מלבד הבעיות החברתיות והרצון של מריון להוביל קבוצה, גם נושא השכר הוא בעייתי. דיברו גם על זה היום בשידור. ראשיד וג'ינובילי מקבלים שכר הרבה פחות נמוך ממה שהם היו יכולים להרוויח במקום אחר (יתכן שאפילו שכר מקסימום), אבל הם בחרו להישאר בקבוצות שלהם, כדי לקבל הזדמנות להתפתח מקצועית ולזכות בתארים. לעומת זאת, יש לך שחקנים כמו סטפן מרברי ושון מריון שמרוויחים פי כמה וכמה ממה שבאמת מגיע להם. מריון לא שחקן של 17+ מיליון דולר בעונה, ואם זה המחיר כדי להשאיר אותו באותה קבוצה עם נאש, אז אני בטוח שכל אוהדי פיניקס מוכנים לקבל את הטרייד הזה כצעד נכון מבחינת האירגון, וגם אם זה עלול לפגוע במספר האסיסטים של נאש. צריכים לתת לפיניקס את הזמן. סה"כ 3 משחקים עם שאקיל, והדרך עוד ארוכה. אני מניח שנראה הבדל משמעותי רק לקראת הפלייאוף, כך שכרגע צריך רק לחכות ולתת למייק דיאנטוני לעשות את העבודה. יש הרבה עבודה. ראשית, לתת לשאקיל את הזמן לחזור לכושר משחק. הוא לא שיחק למעלה מחודש, ובגילו זה לא דבר קל לחזור לשחק ולתת 30+ דקות במשחק. ראינו הערב ששאקיל החטיא לייאפים בגלל עייפות (לא כופף את הברכיים, איבוד ריכוז וכ'ו). שנית, אל תשכח ששאקיל טרם למד את התרגילים של הסאנס. אני מניח שהוא הספיק ללמוד פחות או יותר את רוב התרגילים אם לא כולם, אבל מבחן התוצאה הוא במשחק עצמו ולא באימונים. זה עניין שלוקח לכל שחקן להתרגל אליו. כמו כן, פיניקס פתאום צריכים להתרגל לנוכחות של מישהו כמו שאקיל. עד כה לא היה להם הרכב של שני גבוהים כל כך דומיננטים בצבע. זה יקח להם זמן עד שהם יתרגלו לנוכחות בצבע ויתחילו לשחק יותר לפוסט אפ וליצור יותר מסירות בין גבוהים, מה שלא היה להם עד עכשיו. זה יקח זמן, צורת משחק לא נקבעת באימונים ובמשחקים הכל עובד חלק. עובדים על זה, משפרים מה שצריך, מקווים בינתיים להיות מספיק טובים כדי לנצח משחקים, בתקווה שבסופה של העונה הרגילה הם יהיו כמה שיותר גבוה בטבלה. מה קיבלנו משאקיל עד כה ? * ריבאונד הגנתי - תוספת כח משמעותית. * הורדת האחריות מכתפיו של סטאדמייר - לא סתם אנחנו רואים ממנו יותר נקודות בהתקפה. מיד אתייחס לנתון נוסף. * נוכחות בצבע - פיניקס קיבלו סנטר אמיתי. דאלאס לדעתי פישלו בגדלו כשלא השיגו את שאקיל, אבל זה כבר סיפור אחר. מה שקרה זה שאמרה עבר לתפקיד ה-PF, התפקיד המקורי שלו, שם הוא יכול לצאת החוצה לפיק אנד רול, לבצע חיתוכים בין גבוהים, לדעת שיש מישהו אחר ששומר על הוויק סייד ואז לבוא משם ולקבל כדור נוח מתחת לסל, לקלוע מחצי מרחק עם היד הנהדרת שלו מהטווח הזה. הרבה אפשרויות, הרבה תרגילים. * מגוון רחב יותר של אפשרויות בסגנון המשחק - לא עוד משחק ריצה מבולגן. עכשיו אפשר לשחק פנימה עם שאקיל, לחכות לשמירה כפולה עליו ואז הוצאת כדור החוצה לקלעים. * ריבאונד התקפי - פחות רלוונטי כרגע, אבל אין ספק שעם הזמן פיניקס יכולים להתפתח בצורה בלתי רגילה גם בריבאונד ההתקפי, שכן יש להם כעת שני שחקנים עם נתונים פיזיים מצוינים שקוראים את המשחק נכון. מה נראה לא טוב עד כה ? * נאש מאבד הרבה כדורים, מוסר פחות אסיסטים. * פחות משחק ריצה. צורך לשחק פוסט אפ, למרות שחלק מהשחקנים לא מכירים את השיטה. כמובן שאפשר להישאר עם משחק הריצה, אבל הסאנס מנסים להכניס את שאקיל לתמונה, וכמובן שמתישהו יצטרכו להתחיל לעבוד איתו. * חוסר תיאום בהגנה. חוסר ביכולת לעצור מומנטומים. * המערב חזק - הבדל של כמה משחקים מהמקום הראשון למקום השישי. כל משחק קבוע. אין מקום לטעויות. יש הרבה עבודה, אבל הכיוון נכון. הסאנס יתחילו בקרוב סדרת משחקים לא כל כך קשה ואז נוכל לראות באמת מה היכולת שלהם נכון לתקופת הסתגלות זו. אם הם יצליחו לנצח את ניו אורלינס, דאלאס ופורטלנד מתוך מסע המשחקים הקרוב הם יהיו במצב טוב.

לגבי הנתון ששכחתי להוסיף

אני לא יודע אם זה בדיוק 'נתון', כי אין לי את המספרים המדויקים, אבל באופן כללי : אמרתי שירד לחץ מאמרה. לא רק אמרה נהנה מההצטרפות של שאקיל, אלא גם שחקני הספסל. בשידור הראו נתון על בוריס דיאוו. למי שלא זוכר, דיאוו זכה בתואר "השחקן המשתפר", והוא נחשב לשחקן רוטציה קבוע, אבל איפשהו לא שמענו ממנו הרבה העונה. מאז ששאקיל הגיע, דיאוו קולע כ-5 נק' יותר בממוצע למשחק (בערך 12+ נק', בהשוואה ל-7+ נק') , ואולי הכי חשוב, הוא עלה ל-51% אחוזים מהשדה לעומת 44% לפני ששאקיל הגיע. ירון ושימי דיברו על זה. הם אומרים שזה קשור בצורה ישירה לטרייד של מריון. מריון עזב, עכשיו יש מקום כדי למלא את החלל שהשאיר. דיאוו פתאום רואה יותר דקות בתור הגבוה השלישי של פיניקס, כגבוה ראשון שעולה מהספסל. בדקות שהוא מקבל הוא מראה הרבה נחישות ויכולת. לגבי הגארדים אני מסכים איתך. פיניקס צריכים קלעי. לפי מה ששמעתי בארי שוחרר מסיאטל (אחרי שעבר בטרייד מסן אנטוניו). הוא נאבק בפציעות, אבל הוא עדיין קלעי יציב שיכול להרים את הקבוצה בדקות שהוא יקבל. די דומה לתפקיד של פינלי בספרס, רק שלבארי יש עדיין יד יותר טובה לשלוש. יהיה להם את נאש, בל, ברבוסה ובארי. עלה רעיון בשידור של המשחק הערב שאולי כדאי להוריד את היל לספסל ולהעלות את ברבוסה. החמישייה יכולה להיראות ככה : נאש בל ברבוסה אמרה שאקיל ספסל: היל (2-3), דיאוו (3-4), בארי (2), סקינר (4-5). ברבוסה קלעי טוב יותר מהיל ונותן לך גם הגנה יותר טובה. היל יקבל את הדקות שלו, אבל יגיע מהספסל כשחקן שישי.

The WizardMan

New member
כתבת יפה , אני לא ממש מבין משהו

גם אתמול במשחק הראו את הסטטיסטיקה של דיאו מאז ששאקיל הצטרף (והיא עלתה) ..... את מי הוא "החליף" כגבוה שלישי ? מריון פשוט היה בחמישיה במקום שאק ... אם כבר הוא מקבל יותר דקות , כי שאקיל בקושי עומד.

זה העניין

יש לך את שאקיל, גבוה שנמצא בשלב בקריירה שהוא לא יכול לשחק יותר מ-30-35 דקות למשחק. לפני הטרייד היה לך את מריון, גבוה שיכול לשחק בכל סיטואציה ובכל סגנון משחק וגם נותן הגנה טובה, ולכן דיאוו לא ראה מספיק דקות. דאינטוני השאיר את מריון כעוגן של הקבוצה בזכות ההגנה שלו, וזה בא על חשבון שחקנים אחרים. אז נכון, דיאוו היה הגבוה השלישי גם לפני הטרייד, אבל ההבדל בין המטרות של הקבוצה ממנו והדקות שהוא מקבל הם שונים כעת בהשוואה לתקופה של מריון. המטרות של הקבוצה ממנו השתנו מאז הטרייד. אתה רואה שהתפקיד (role כמו שאוהבים לומר בליגה) שלו בקבוצה, כגבוה שלישי, הוא לגמרי שונה ממה שהיה נהוג בתקופת מריון. הוא לא אותו שחקן שנכנס כדי לתת דקות מנוחה לשחקנים המובילים, להיות אגרסיבי בהגנה, לרוץ עם הקבוצה ולנסות לשמור את הקבוצה במשחק עד שהשחקנים המובילים יחזרו. עכשיו אנחנו רואים שהוא נכנס למשחק במטרה לגעת יותר בכדור ולהשתתף במשחק ההתקפי. הוא מרגיש בנוח. רואים את זה. קשה להתעלם מהעלייה באחוזים (למרות שזה ברור שנתון זה יתאזן בסופו של דבר) וקשה להתעלם מהעלייה המשמעותית בממוצע הנק' למשחק. דיאוו של 12+ נק' הוא הרבה יותר משמעותי מדיאוו של 7 נק' בממוצע למשחק. אני לא טוען שבתקופת מריון דיאוו היה לא מוערך, הוא קיבל את הדקות שלו. אבל אם נשווה בין התקופה ההיא לבין התקופה הנוכחית אנחנו נראה הבדלים גדולים ביכולת של השחקן לתרום לקבוצה. בעיקרון אני חושב שרוטציית גבוהים של שאקיל-סטאדמייר-דיאוו היא מספיק טובה גם לאינטנסיביות של הפלייאוף. דאינטוני משלב יפה בין שלושתם. אנחנו רואים הרכבים של שאקיל-סטאדמייר, סטאדמייר-דיאוו, שאקיל-דיאוו. בינתיים רואים שאפשר ככה להעביר 48 דקות טובות, כאשר שאקיל עדיין לא בכושר משחק. יש את סקינר שיכול לתת דקות מנוחה, אבל דאינטוני לא בדיוק מאמן של רוטציות. שימי ריגר דיבר גם על זה בשידור. דאינטוני פעם היה מאמן של 7-8 שחקנים, ופיניקס ידעו להסתדר גם ככה. אני מניח שצריך להוסיף עוד קלעי לקבוצה, ועל כך כתבתי בהודעה אחרת בשירשור, אבל מלבד זה אני די מרוצה מהיכולת של הקבוצה לשלב שחקנים מהספסל, והחכמה הגדולה היא לא רק לשלב אותם, אלא גם לקבל מהם תרומה סטטיסטית של נקודות, ריבאונדים והגנה אגרסיבית.

דרך אגב

אתה אוהד של וושינגטון ? מה דעתך על הקבוצה בלי באטלר וארינאס ? מה דעתך על הקבוצה עם באטלר ובלי ארינאס ? מה דעתך על אדי ג'ורדן - האם הוא האיש המתאים לתפקיד ?

z dead

New member
אני אפתיע אותך

אני חושב וחשבתי שהטרייד על שאק היה ענק וסופר נכון,כי הייתי בטוח שנאש עם כל ההייפ שהיה סביבו יוכל להסתדר גם במשחק העומד ויידע לנצל את היתרונות שיש לשאק לתת. לטעמי גם היום שאק בגיל 36 הוא עדיין הסנטר הטוב בליגה,לא מינג ולא שמינג,אלא אם מחשיבים את דנקן לסנטר ואז הוא השני בטיבו. מכוון שההערכה שלי לנאש כרכז וכשחקן היא יותר בגלל האישיות האדירה שלו הייתי בטוח שזה יעבוד מעולה. כמו שאמרתי קודם,נסחפתי עם ההייפ לגבי נאש רק בגלל הכשרון ההתקפי שלו והאישיות הכובשת שלו,אבל תמיד לקחתי את זה בערבון מוגבל,כמו שאתה גם אמרת הוא לא שומר,ולטעמי גם לא מתמודד טוב מול שמירה פיזית ולוחצת,ולכן הוא לא רכז או שחקן שלם ומעולם לא יהיה וכנראה לא יהיה,למרות שהוא השתפר דווקא בתחומים הנ"ל ביחס לשנים קודמות,ובצורה די מעוררת כבוד. יותר מזה,אחרי הטרייד הזה הפייברוטית שלי לזכיה היתה פיניקס לא שאני אוהד שלהם או משו,פשוט בגלל שאק ונאש שהם שני שחקנים מוכשרים ושני אנשים אחלה שבעולם ופשוט כיף לראות אותם,אם זה נאש והזריזות והשליטה בכדור ואם זה שאק עם העוצמות הלא אנושיות שלו. אבל רואים בצורה ברורה שחסר להם שחקן או שניים בקו האחורי,ומכוון שתמיד לקחתי את נאש בערבון מוגבל,אני עדיין לא רואה אותו מסתדר במשחק העומד,הוא אף פעם הוא לא שיחק עם גבוהיים נייחים למיטב ידיעתי,אם זה נוביצקי,ואם זה מריון ואמרה,שלושתם ניידים ברמות מטורפות. וכמו שאמרתי לולא ההכנסה של האיזורית אני מאמין שהוא לא היה נבחר לאול-סטאר ולא היה הופך לMVP,בפיניקס עד עידן שאק שחקו איזוריות מתוחכמות ומעט מאוד הגנה אישית,עכשיו עם שאק הם מוגבלים מאוד ברוטציות שלהם בהגנה מה שגם מקשה עליהם לרוץ. מה עוד שבפיניקס משחקים 7.5 שחקנים,מה שעוד יותר מקשה עליהם לעבור מאיזוריות מתוחכמות עם רוטציות וממלא אותם בעבירות או גורם למצב ששחקנים כ"כ חוששים לבצע עבירות שהם יתנו את הסל הקל ליריבה,מה שגם בסופו של דבר מגביל את נאש ואת הקבוצה כולה,כי הוא פתאום חייב לשמור ולא רק לעמוד בנתיבי המסירה ולסחוט עבירות תוקף מה שגם מתיש אותו ומאט אותו במשחק המעבר. אמרתי גם קודם וגם בהודעה בשרשור אחר - פיניקס לא נראים לי כרגע כמו מועמדים בכלל,אבל סייגתי ואמרתי שאם הם יוסיפו עוד לפחות 2שחקנים בקו האחורי(ואותם שחקנים לא חייבים להיות סופר-סטארים),מבחינתי הם שוב מועמדים,כרגע ממש לא. לסיכום אני אומר נאש עדיין לא הוכיח את עצמו או לפחות לי,לא שהוא צריך להוכיח לי משו,שהוא רכז שלם או לפחות שהוא מסוגל להיות יעיל באותה מידה גם במשחק העומד עם גבוהים קונבנציונלים כמו שהוא היה עד היום במשחק הריצה עם "גבוהים" ניידים.. ואל תזלזל בכוחו של הנאחס. "לא אומרים יש לפני הגול" מבחינתי לא פחות משמעותי מכל דיבר מעשרת הדיברות :)

שוב העלת נקודות מעניינות.

אני שמח לקרוא שיש מישהו שחושב ששאקיל עדיין אחד הסנטרים הדומיננטים בליגה. אני לא יודע עד כמה אתה מתכוון לזה, אבל אני יכול לומר על עצמי שאני מאמין בזה במאת האחוזים. שובר אותי מנטלית לראות את שאקיל חסר אונים כמו במשחק הערב, אבל הנבואה תגשים עצמה בקרוב, וכשזה יקרה, אין אפשרות לברוח מהק-ק-ט-ו-ס הג-ד-ו-ל ! ! ! לגבי הרוטציה. תשמע, אני לא יודע איך פיניקס יסתדרו, אבל לא יהיה קל. טענתי בתחילת דרכי בפורום שלדעתי הדלק של בוסטון ודטרויט יגמר בפלייאוף. מאז בוסטון המשיכו להתדרדר, אבל דטרויט הראו רוטציה של 10 שחקנים כל משחק. היוצרות התהפכו, עכשיו פיניקס היא הקבוצה שאין לה סגל עמוק מספיק. גרנט היל נותן עונה מלאה ראשונה מאז עונת 2000 (99/00 , נכון ?) . לך תדע איפה הוא יהיה בעוד 30 משחקים. שאקיל חוזר מפציעה. לא האיש שעליו צריך לשים את כל האחריות, לטוב או לרע. נאש גם נמצא בגיל מתקדם, וההגנה שלו רק מעלה תהיות נוספות. על הספסל אין כרגע כלים משמעותיים. האם זה יספיק מול הסגל המוכשר של הלייקרס ? האם זה יספיק מול הניסיון של הספרס ? אפשר להתנחם בכך שהמערב כל כך חזק שזה לא יהיה מפתיע אם קבוצה מספר 6# בדירוג תנצח בסיבוב הראשון של הפלייאוף את קבוצה מספר 3# (למשל : 6. גולדן סטייט 3. ניו אורלינס) או שקבוצה מספר 8# תנצח את קבוצה מספר 1# (למשל : 8. יוסטון 1. לייקרס). כל משחק פלייאוף, החל מהסיבוב הראשון, יכול להיות מלחמת עולם. אני מנסה לחשוב איזה קבוצה הייתי מעדיף שהסאנס יפגשו במידה והם יסיימו במקום הראשון או שני. יוסטון - ומה להתחיל להתמודד עם יאו ומקגריידי כבר על הסיבוב הראשון ? גולדן סטייט - לצאת לאחד האולמות הכי ביתיים בליגה ולהתחיל לרוץ 4+ משחקים בלי מנוחה משמעותית במהלך הסדרה ? יוטה - להתחיל להיכנס לקרב מוחות עם אחד המאמנים הותיקים בליגה + עם סגל שחקנים שרעב לנקמה ? מאבריקס - איך תעצור את הטריפל דאבל של קיד ? . כלומר, כל קבוצה במערב יכולה להפתיע. אין סדרה פתוחה. במזרח זה נראה שבוסטון ודטרויט לא יתקשו. קליבלנד תהיה בצרות אם לברון יעדר. יותר מזה אין קבוצות אמיתיות שאפשר לדבר עליהן כמועמדות. אורלנדו ? טורונטו ? הינו בסיפור הזה. זה לא הולך לשום מקום.

למעלה