ברשותך ברצוני להגיב.
העלת נקודות מעניינות ונכונות. אתחיל עם המשפט האחרון שלך. אל תאבד את הביטחון. אתה לא עושה נאחס לאף שחקן או אף קבוצה, אתה אומר דברים הגיוניים לחלוטין, ואני מחזק אותך על דברים אלו. הערב צפינו באחד המשחקים הכי גרועים של פיניקס בשנים האחרונות (אני לא אוהד אותם, אבל לא זכור לי משחק כל כך חלש). הגנה גדולה אי אפשר לצפות מהם, אבל ההתקפה לא היתה. זה משהו חשוב מאוד שהסאנס חייבים לעבוד עליו. יהיו משחקים, במיוחד בפלייאוף, שהם יעמדו מול שחקנים ששומרים חזק ולא מפחדים לשחק אגרסיבי בהגנה. במקרים כאלה הסאנס יהיו חייבים להסתמך על ההגנה שלהם. כלומר, אם יש מולך הגנה טובה זאת אומרת שאתה חייב גם כן לשמור חזק. ראינו את זה ביום שישי כשהסאנס אירחו את בוסטון ונתנו תצוגה הגנתית שמזמן לא ראיתי מהם (למרות שבמקרה הספציפי הזה ניתן להתווכח על אופי ההגנה - האם ההגנה נבעה מנכונות הגנתית של שחקני הסאנס או האם ההגנה נבעה ממשחק ההתקפה המשובח של הסאנס, במיוחד ברבע הראשון כשהם נכנסו למומנטום אדיר) כשיש משחקים של תוצאות גבוהות זה בסדר להסתמך על ההתקפה שלך (למרות שאני אישית חסיד גדול של משחק הגנה. אני מאמין שהגנה מנצחת משחקים, הגנה מביאה אליפות - פיסטונס של לארי בראון, ספרס של דאנקן כציר מרכזי. להבדיל מקבוצות אחרות שההגנה שלהן היתה בינונית ולכן הן קרסו ברגעי האמת - מאבס, פיניקס ), אבל כשיש משחקים של תוצאות נמוכות חובה לעבוד בהגנה ומשם לפתח את משחק ההתקפה שלך. הבעיה העיקרית אצל פיניקס זה חוסר בתשתית הגנתית, או תקרא לזה איך שאתה רוצה. פשוט מאוד, אין להם הגנה. אין עוררין לגבי הבנת המשחק של נאש, אבל יש לו חיסרון אחד משמעותי - משחק ההגנה. אין לו הגנה, הוא לא שומר, הוא לא יודע מה זה הגנה. אני חושב שזה ההבדל בינו ובין הכוכב העולה, כריס פול. גם אמרה לא ממש שחקן הגנתי טהור. כסנטר הוא היה רע בתפקיד, כ-PF הוא לא השתפר בצורה דרמטית, אבל לפחות עכשיו הוא פחות אחראי למה שקורה מתחת לסל. רק שנבין, פיניקס היתה הקבוצה הכי גרועה בליגה מבחינת ריבאונד הגנה (!). ריבאונד התקפה גם לא ממש היה קיים, אם כי אמרה נחשב לריבאונדר התקפה יותר טוב מאשר הגנה. כלומר, היה להם את רג'ה בל ושון מריון. אלה שני השחקנים היחידים שנתנו הגנה. את גרנט היל אני בכלל לא סופר, כי גם ככה אין לו רגליים לשמור כמו שצריך בהגנה. דיברו קצת על מריון בשידור המאוחר שהיה היום (פיניקס - דטרויט), וירון אמר שהגדולה של מריון היתה בזה שהוא שחקן הגנה מצוין. אני לא יודע מה הוא כן היה או לא, כי אני לא ראיתי אותו יותר מדי בפעולה, וכשכן ראיתי, לא התעניינתי, אבל זה לא משנה את העובדה שלנאש יש מעלות אחרות שהפכו אותו ל-'MVP' מלבד היכולת המדהימה שלו במסירה. אתה טוען למעשה שנאש הגיע לאן שהגיע בזכות מריון, ואני חושב שנאש הגיע לזכייה בק טו בק ב-'MVP' רק בזכות עצמו. אם נשים בצד את זה שהוא הוביל את הליגה באסיסטים, שהרי מריון הוא לא היחיד בחמישייה שנהנה מיכולת המסירה של נאש, כדאי להסתכל על יכולת הקליעה של נאש (אחוזים מהקו, שדה ושלוש), ועל זה שהוא הרבה פעמים לקח מנהיגות וקלע זריקות גדולות ברגעים מכריעים, ועל זה שהוא ליכד סביבו קבוצה והיה המנהיג הבלתי מעורער שלה, ועל זה שרק השופטים מנעו ממנו ומפיניקס להגיע כל הדרך לגמר ה-NBA. אי אפשר לקחת לו את זה. לגבי מריון, אמרו שהיו בעיות בחדר ההלבשה. מריון רצה לקבל יותר קרדיט, להיות שחקן מוביל מאשר "כינור שני או שלישי". בדרך כלל במקרים כאלה זה לא נגמר טוב. פיניקס עשו צעד נכון ובלתי נמנע כשהם סיימו את דרכו של מריון בקבוצה. מלבד הבעיות החברתיות והרצון של מריון להוביל קבוצה, גם נושא השכר הוא בעייתי. דיברו גם על זה היום בשידור. ראשיד וג'ינובילי מקבלים שכר הרבה פחות נמוך ממה שהם היו יכולים להרוויח במקום אחר (יתכן שאפילו שכר מקסימום), אבל הם בחרו להישאר בקבוצות שלהם, כדי לקבל הזדמנות להתפתח מקצועית ולזכות בתארים. לעומת זאת, יש לך שחקנים כמו סטפן מרברי ושון מריון שמרוויחים פי כמה וכמה ממה שבאמת מגיע להם. מריון לא שחקן של 17+ מיליון דולר בעונה, ואם זה המחיר כדי להשאיר אותו באותה קבוצה עם נאש, אז אני בטוח שכל אוהדי פיניקס מוכנים לקבל את הטרייד הזה כצעד נכון מבחינת האירגון, וגם אם זה עלול לפגוע במספר האסיסטים של נאש. צריכים לתת לפיניקס את הזמן. סה"כ 3 משחקים עם שאקיל, והדרך עוד ארוכה. אני מניח שנראה הבדל משמעותי רק לקראת הפלייאוף, כך שכרגע צריך רק לחכות ולתת למייק דיאנטוני לעשות את העבודה. יש הרבה עבודה. ראשית, לתת לשאקיל את הזמן לחזור לכושר משחק. הוא לא שיחק למעלה מחודש, ובגילו זה לא דבר קל לחזור לשחק ולתת 30+ דקות במשחק. ראינו הערב ששאקיל החטיא לייאפים בגלל עייפות (לא כופף את הברכיים, איבוד ריכוז וכ'ו). שנית, אל תשכח ששאקיל טרם למד את התרגילים של הסאנס. אני מניח שהוא הספיק ללמוד פחות או יותר את רוב התרגילים אם לא כולם, אבל מבחן התוצאה הוא במשחק עצמו ולא באימונים. זה עניין שלוקח לכל שחקן להתרגל אליו. כמו כן, פיניקס פתאום צריכים להתרגל לנוכחות של מישהו כמו שאקיל. עד כה לא היה להם הרכב של שני גבוהים כל כך דומיננטים בצבע. זה יקח להם זמן עד שהם יתרגלו לנוכחות בצבע ויתחילו לשחק יותר לפוסט אפ וליצור יותר מסירות בין גבוהים, מה שלא היה להם עד עכשיו. זה יקח זמן, צורת משחק לא נקבעת באימונים ובמשחקים הכל עובד חלק. עובדים על זה, משפרים מה שצריך, מקווים בינתיים להיות מספיק טובים כדי לנצח משחקים, בתקווה שבסופה של העונה הרגילה הם יהיו כמה שיותר גבוה בטבלה. מה קיבלנו משאקיל עד כה ? * ריבאונד הגנתי - תוספת כח משמעותית. * הורדת האחריות מכתפיו של סטאדמייר - לא סתם אנחנו רואים ממנו יותר נקודות בהתקפה. מיד אתייחס לנתון נוסף. * נוכחות בצבע - פיניקס קיבלו סנטר אמיתי. דאלאס לדעתי פישלו בגדלו כשלא השיגו את שאקיל, אבל זה כבר סיפור אחר. מה שקרה זה שאמרה עבר לתפקיד ה-PF, התפקיד המקורי שלו, שם הוא יכול לצאת החוצה לפיק אנד רול, לבצע חיתוכים בין גבוהים, לדעת שיש מישהו אחר ששומר על הוויק סייד ואז לבוא משם ולקבל כדור נוח מתחת לסל, לקלוע מחצי מרחק עם היד הנהדרת שלו מהטווח הזה. הרבה אפשרויות, הרבה תרגילים. * מגוון רחב יותר של אפשרויות בסגנון המשחק - לא עוד משחק ריצה מבולגן. עכשיו אפשר לשחק פנימה עם שאקיל, לחכות לשמירה כפולה עליו ואז הוצאת כדור החוצה לקלעים. * ריבאונד התקפי - פחות רלוונטי כרגע, אבל אין ספק שעם הזמן פיניקס יכולים להתפתח בצורה בלתי רגילה גם בריבאונד ההתקפי, שכן יש להם כעת שני שחקנים עם נתונים פיזיים מצוינים שקוראים את המשחק נכון. מה נראה לא טוב עד כה ? * נאש מאבד הרבה כדורים, מוסר פחות אסיסטים. * פחות משחק ריצה. צורך לשחק פוסט אפ, למרות שחלק מהשחקנים לא מכירים את השיטה. כמובן שאפשר להישאר עם משחק הריצה, אבל הסאנס מנסים להכניס את שאקיל לתמונה, וכמובן שמתישהו יצטרכו להתחיל לעבוד איתו. * חוסר תיאום בהגנה. חוסר ביכולת לעצור מומנטומים. * המערב חזק - הבדל של כמה משחקים מהמקום הראשון למקום השישי. כל משחק קבוע. אין מקום לטעויות. יש הרבה עבודה, אבל הכיוון נכון. הסאנס יתחילו בקרוב סדרת משחקים לא כל כך קשה ואז נוכל לראות באמת מה היכולת שלהם נכון לתקופת הסתגלות זו. אם הם יצליחו לנצח את ניו אורלינס, דאלאס ופורטלנד מתוך מסע המשחקים הקרוב הם יהיו במצב טוב.