דחיפת רגליים

yperelmuter

New member
דחיפת רגליים

שלום, בני בן 7 חודשים. בביקרות שהיינו בטיפת חלב האחות שאלה אותי האם כשאני מנסה להעמיד אותו על רגליי הוא דוחף כלפי מעלה (מתנגד) עם שתי רגלייו. עניתי בשלילה וגם בבית ניסיתי לעשות זאת מספר פעמים והוא אכן אינו דחף. ניסתי אף בשכיבה לדחות את שתי רגליו לכיוון הבטן והוא הראה רק מעט התנגדות. מבחינה התפתחותית הוא מתהפך בעיקר מהגב לבטן, מסתובב יפה בציר, טרם זוחל ומושיט ידיים לכל מקום. שאלתי היא האם זה מצביע על משהו? האם הוא כבר אמור לעשות זאת בשלב הזה? אשמח לתשובה. בתודה מראש. ורד

דחיפת רגליים

הי ורד, לפחות אחת ליום מתקבל מענה בתחום המוטורי על ידי או ע"י ענת. אחרי הכל... לכולנו יש חיים "מחוץ למחשב"
ולשאלתך - התרגיל של הדיפת הרגליים המקופלות בשכיבה על הגב חייב להיעשות נכון כדי לעבוד. האם הראו לך איך לתרגל? שימי דגש מיוחד על ברכיים צמודות אחת לשניה. דבר נוסף שכדאי מאוד לעשות הוא להעלות את המודעות לרגליים ולכפות הרגליים: היעזרי במדבקות, גומיות, מגעים ומרקמים. רעיונות תוכלי לקחת מכאן. תרגיל נוסף (רק לתינוק שיודע להתיישב בעצמו!!!): להושיב את התינוק על שרפרף כששתי כפות רגליו נוגעות ברצפה. להגיש לו חפצים על הרצפה בין רגליו ולעודד אותו להתכופף כדי להרימם. ההתכופפות למטה מחייבת את הגוף להעביר משקל לכפות הרגליים וכך הגוף לומד על ההשענות עליהן. בתרגיל הזה חשוב מאוד להקפיד שהתינוק ישב על קצה השרפרף כך שחלק מהירך יהיה מחוצה לו (אחרת, כל הגוף נתמך ולא תהיה העברת משקל אל כפות הרגליים). אשמח לשמוע איך הולך, ענבל

yperelmuter

New member
היי ענבל

היי ענבל, תודה רבה על המענה. אני בדרך כלל לא פעילה בפורום הזה ולכן לא הבנתי למה אף אחת לא עונה לי. הייתי צריכה אכן לחכות בסבלנות. אני אכן לא ניסיתי את התרגיל של הדיפת הרגליים המקופלות בשכיבה על הגב כשהברכיים צמודות ואני אכן אנסה. מבחינת מודעות לכפות רגליים - אני חשה שאכן יש לו מודעות -הוא נוגע בהן, מכניס אותן לפיו וכשמדגדגים אותו הוא צוחק עד השמיים. תודה על התרגליים - אני אנסה אותם.לגבי מצב ישיבה - הוא טרם מתיישב לבדו. אשמח אם תעני לי לגבי מצב של עמידה - האם עליו בשלב זה לדחוף את שתי רגליו כשאני מעמידה אותו על רגליי? אני זוכרת כשהייתי עושה זאת עם הבכור שלי הוא היה ישר מישר אותן בכוח כלפי מעלה ואילו הקטנטן נמרח עלי :) תודה ושוב סליחה. ורד

הי ורד

לא כל התינוקות דוחפים עם הרגליים בגיל הזה. מצד שני, אם מדובר בטונוס שרירים נמוך, כדאי לגשת לטיפול כבר עכשיו כדי למנוע עיכוב התפתחותי. אם אכן מדובר בעניין של טונוס יוכל לומר לך רק איש מקצוע שיראה אותו. לצערי אי אפשר לבדוק את זה דרך המחשב
לגבי תרגיל הדחיפה - דעי שצריך לקפל את הרגליים לכוון הבטן, כשהן צמודות, וליישר. לקפל וליישר... לפעמים 20-30 פעם לפני שהתינוק מתחיל להפעיל התנגדות. פשוט קפלי קרבי את ברכיו אל הבטן ויישרי תוך שניה! שוב יישור מהיר, ושוב.... ואחרי 10-20 פעם נסי לקפל ולחכות מעט. בדקי מה קורה. בשלב הזה התינוק יודע שאמור להגיע היישור והוא ינסה ליישר בעצמו. הפעילי מעט התנגדות אבל "תני לו לנצח". שימחי איתו כשזה קורה
ואז שוב, הפעם עם מעט יותר התנגדות, וחוזר חלילה. בהצלחה! ענבל

למעלה