דחיית שרות לעתודה

Michael iov

New member
דחיית שרות לעתודה

בוקר טוב! שאלה קצרה: מאיזה שלב של ברישום לעתודה השירות שלי נידחה ובכמה זמן? ונגיד ואני לא מצליח להכנס לסמסטר חורף, האם אני יכול לחכות לסמסטר אביב על סמך אותה דחייה, או שאני צריך להמציא לצבא דחיית שירות מיוחדת? ונניח שכך עשיתי, ואני מנסה להתקבל לסמסטר אביב, האם אני צריך להתחיל את כל תהליך הרישום מהתחלה? והאם אני יכול בפרק הזמן הזה לעשות שוב פסיכומטרי או בגרויות? תודה מראש, מיכאל

bodas18

New member
תשובות

א. לאחר שאושרה קבלתך סופית לסמסטר חורף תגיע ליום חיול באוקטובר שלאחריו ידחה שירותך לתקופת הלימודים. אם אושרה קבלתך לסמסטר אביב תצא ליום חיול וטירונות (על חשבון הפז"מ) שלאחריהם תצא לדח"ש לתקופת הלימודים. ב. בפברואר מאשר לך הצבא להירשם למקצועות שביקשת (והוא מאשר לך ללמוד) במוסודות האקדמאיים שאושרו לך. במכתס זה מצויין מראש לאיזה סמסטר מאשר לך הצבא להירשם. משמע: אם אומרים לך להירשם לחורף, נרשמת ונדחית ע"י האוניברסיטה יש לך אפשרות לבחון מקצוע אחר אבל לאותו סמסטר. לא תוכל להירשם לסמסטר אביב אחרי פסילה מסמסטר חורף. ג. אין דבר כזה "דחיית שירות מיוחדת", ולכן לא תוכל לנסות להירשם מחדש לאביב. הדרך היחידה שתוכל למצוא את עצמך באביב היא אם תתקבל לסמסטר חורף ותנסה לעבור לאביב - אבל אני מניח שאם תתקבל לחורף כבר לא תרצה לעבור
ד. עניין הבגרויות והפסיכומטרי לא רלוונטי בהקשר ששאלת לאור מה שציינתי אבל בכלליות - לא יעזור לך להשלים בגרויות ופסיכומטרי שכן המועד האחרון לפסיכומטרי שהצבא יתחשב בו הוא מועד אפריל בשנת הגיוס שלך. מועד אביב מתחיל במרץ. בהצלחה!

Michael iov

New member
אם כך

שאלה יצירתית: מה מפריע לי ללכת לשנה אחת לישיבת הסדר, או לצורך הענין שנת שירות בצופים או כל דבר אחר שמאושר בצבא, ולאחר מכן להתחיל את כל הרישו לעתודה מחדש? הרי במסלול של שנת שירות אין שום בעיה ללכת לגיבושים ימי סיירות וכל דבר כזה, אז למה שלעתודה יהיה אסור? מיכאל

bodas18

New member
תשובה

תשובתי הייתה מסתכמת במילה "כן" לולא המשפט האחרון שכתבת. באופן כללי - כן, תוכל לדחות את השירות וללכת לשנת שירות או לישיבה ואז לנסות ולהתמיין לעתודה. אני לא בטוח שיסכימו לקבל אותך (כי זה יוצר מצב שבו תתחיל את השירות בגיל 22... ואני מניח שיש מגבלות על זה... לא נראה לי שמעבר לגיל מסויים אפשר להתחיל שירות חובה (אולי רק לעולים חדשים שעולים בגיל מסויים, וגם זה לא..) אבל אתה יכול לנסות. בקשר למשפט האחרון - אני חושש שאני לא מבין את הקשרו. כשאתה מתמיין לעתודה אתה יכול בו זמנית במקביל להתמיין למיונים נוספים על אותו משקל שבעת שנת שירות אתה יכול להתמיין לימי סיירות וגיבושים. מה הקשר בין זה לבין סמסטר אביב וקבלה מחדש לסמסטר אביב?...

Michael iov

New member
הנקודה היתה

שכמו שבשנת שירות אפשר להמתין לכל דבר, אין סיבה שגם לעתודה יהיה אי-אפשר. ואם זה באמת ככה, אז זאת דרך לעקוף כשלון בעתודה. אם הדבר היחיד שהצבא מאפשר לך זה מועד חורף של מקצוע בעדיפות נמוכה, אתה יכול לרדת מהעסק, ללכת לשנת שירות, לשפר פסיכומטרי ולנסות שוב מחדש בעתודה של שנה הבאה. אין לזה קשר ישיר למועד אביב, זאת פשוט עוד תוכנית "באק-אפ" שחשבתי עליה למקרה שהניסיון שלי להתקבל לאווירונאוטיקה מועד חורף הקרוב יכשל.

שמש27

New member
אכן אתה בחור כלבבי ! ../images/Emo13.gif

לוקח סיכונים, הרפתקן, בעל אומץ, והעיקר: דואג לכל פרטי תוכנית הגיבוי שלך עד לפרט האחרון. יישר כוח !

למעלה