דחיינות קלינית

דחיינות קלינית

אודי שלום, ברצוני לשתף בבעיה. אני עו"ד צעיר במקצועי ועובד במשרד מוערך. נראה לי כי אני סובל מדחיינות - אני דוחה ביצוע של משימות, ומעדיף לעשות דברים אחרים. אני מאוד מודע לעצמי, ויודע שהבעיה נובעת מסוג של פרפקציוניזם או מן העבר השני חוסר בטחון להתמודד עם המשימות, למרות שכשאני ניגש אליהן אני מבצען בד"כ בהצלחה רבה. קשה לי עם זה, כי אני יודע שיש לי את היכולות, ואני מודע לכך שתכונה זו עלולה להוביל אותי למחוזות לא טובים... אני אומנם לא הכי חרוץ בעולם, אבל אני לא חושב שאני עצלן - כלומר אני מסוגל לכתוב מאמר על נושא שמעניין אותי ולהשקיע בו המון, אבל מאידך לא לגשת לכתיבת כתב טענות ללקוח מהחשש שמא זה לא יצא טוב או מהרתיעה לגשת לזה... כמו כן, אני לא חושב שתכונה זו מגיעה מתוך רצון לעשות דברים מעניינים יותר, כי סה"כ העבודה שלי די מעניינת. פרט שאולי חשוב לציין (מן הפן הפסיכולוגי-פרוידיאני-מה שתרצה...:), אני חושב שאת הדחיינות או החשש מהתמודדות עם אתגרים רכשתי עוד מילדות ב"ירושה" מאבי (שיחיה עד 120). אבי תמיד היה דוחה דברים, וכשהייתי מציע איזו יוזמה הוא היה פוטר אותי מיד, כאילו אומר מן: "עזוב, למה אתה צריך את זה..." או משהו בסגנון. הוא היה ועודנו אב מצויין, אבל אולי לא דחף אותי מספיק לשאפתנות, או שגונן עלי מפני אתגרים. כיום כאשר אחי הקטנים באים ביוזמות והוא מנסה להוריד אותם מזה, אני כועס עליו ואומר לו שזה לא בסדר. בכל אופן חשוב להבין שמסלול חיי לא הושפע באופן הרסני ואני לא פוחד פחד מוות מאתגרים - הייתי קצין ביחידה מובחרת ולמדתי באונ' - כך שאני נחשב די "מוצלח" תודה לאל ביחס לממוצע. אולם עם זאת, אני מודע לעצמי ולבעיה הזו שלי ורוצה לטפל בה, בגלל שיש לי שאיפות גבוהות לעתיד. מקווה שלא קדחתי יותר מדי, והצלחתי לתאר את מצב הדברים בצורה מספקת. איך אוכל לטפל בבעיה (במידה וישנו טיפול...). המון תודה.

תלתלית3

New member
דחינות יכולה לאפיין בעיה של קשב וריכוז לפעמי

אם היא באה עם תופעות נוספות. האם זה מאפיין אותך כל חייך ? האם יש קשיים נוספים בחייך מאז ילדותך שחוזרים על עצמם ? יש באינטרנט אבחונים שונים אזי כדאי שתבחן עצמך ותשלול את האופציה לבעית קשב וריכוז. אם שללת, ניתן לעבוד איתך על הנושא ולהבין מה הטריגר לדחיינות, מה האמונות המגבילות שגורמות לך לדחות דברים ? מה הרווח המשני שלך בדחיה ועוד בהצלחה טליה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות עם דחיינות

איש יקר, לא ברור לי מיהו אודי שאתה מפנה אליו את שאלתך, אך מאחר ופנית כאן בפורום ננסה להתייחס. נראה שיש לך מודעות עצמית רבה, והכרות עם ההשפעה של אירועים בעבר שלך. באימון אנו מתייחסים לעבר, אך מתמקדים בעתיד. אתה מזהה מצבים בהם אתה דוחה - ויש לך גם סיבות "טובות". נסה לנהל את הדיאלוג הפנימי הזה - ואפילו בכתב, בצורת טבלא. מדוע כדאי לבצע את המשימה? אילו סיבות אתה יכול לפרט? מה מידת הנכונות שלהן (למשל "אסיים את העבודה בזמן" - 90% נכונות) מהן הסיבות שאתה אומר לעצמך כאשר אתה דוחה? מה מידת הנכונות של סיבה כזו (למשל "אין טעם לעשות כי לא אעשה טוב" - מידת נכונות 20%) נסה למלא טבלא של סיבות חיוביות ושליליות. מה אתה לומד ממנה? האם זה מסייע לך להתקדם במשימה? מה עוד תוקע אותך?

Eitan2008

New member
גם אני - בעיה של משמעת עצמית

שלום לכולם, אני סטודנט באוניברסיטה וגם אני סובל מאוד מדחיינות כרונית. אצלי המקור לבעיה הוא לדעתי חוסר במשמעת עצמית - תמיד אני מתפטה לעשות דברים אחרים ולדחות. אין לי כוח להילחם עם עצמי. יש לציין שבתור סטודנט זה מפריע לי מאוד לתפקד, אפשר אפילו להגיד הורס לי את החיים ! איך מטפלים במשמעת עצמית ?

bridges

New member
דחיינות בלימודים

תופעה ידועה למדי ונפוצה מאוד. בזמנו קראתי המון מאמרים בנושא. אני הייתי בודק מספר דברים: אחריות מול אשמה כאשר אתה אומר "אני דחיין כרוני" או "אני חסר משמעת עצמית" אתה למעשה מטיל אשמה, זה יכולה להיות אשמה על עצמך או על ה"בעיה". הטלת אשמה (ורגשות אשם) היא דרך להתחמק מלקיחת אחריות על הנושא. ברגע שאתה אומר "אני אשם, אין לי כוח להלחם עם עצמי" אתה למעשה אומר "אני קורבן, אני המסכן, אין לי שום פתרון" (תנסה לומר את זה בסגנון מתבכיין). ההתנהגות של המכור היא בדיוק כזאת: לעשות את הדבר שהוא מכור אליו אח"כ להרגיש רגשות אשמה ואז הפלא ופלא הוא חוזר על אותה התנהגות שוב ושוב. זאת משום שרגשות אשמה "פוטרות" אותו מלקחת אחריות. אז איך לקחת אחריות על הנושא? לשאול את עצמך מהו המחיר שאתה משלם על האשמה הזאת? דרך אחרת לשאול את זה: אם לא הייתה לך את הבעיה הזאת איזה אדם כן היית? כל התשובות שענית על שאלה זאת הם המחירים שאתה משלם על כך שאתה מטיל אשם במקום לקחת אחריות. השאלה הבאה היא "מה הרווח?", תשאל את עצמך מה אתה מרוויח מזה שאתה דוחה דברים וגם מה אתה מרוויח מהתלונה עצמה (אני דחיין). מחויבות עד כמה אתה מחוייב ללימודים שלך? כאן אתה יכול לבדוק מספר דברים: 1) עד כמה הלימודים באמת מדברים אליך? עד כמה אתה באמת רוצה לעסוק בתחום שאתה לומד? עד כמה הלימודים הם חלק ממי שאתה? 2) האם אתה לומד כי "צריך ללמוד"? כי כבר שילמת על השנה? כי החברים שלך לומדים או הורים שלך אמרו לך שאתה צריך ללמוד? אם התשובה לשאלה (1) היא "הלימודים לא מדברים אליי" או "הלימודים נחמדים אבל זה לא ממש אני" או "אני לא ממש רוצה לעסוק בתחום" ואילו התשובה לשאלה (2) היא חיובית מאוד, סביר להניח שכאן המקור לכך שאתה דוחה את המטלות הלימודיות שלך. בהצלחה, רונן

מדחיינות לפעולה

שתי סיבות עיקריות לדחיינות חוסר פוקוס - אי בהירות לגבי הדברים החשובים והדרכים להשגתם. הדרך היעילה להתמודד עם האתגר - לרשום בכתב את המטרות שלנו חוסר מחוייבות - כאשר אנחנו יודעים מהם הדברים שעלינו לעשות , אך לא עושים אותם. על מנת לפתח בעצמינו מחוייבות עלינו לעשות: להבהיר לעצמנו מה "המחיר" הנדרש מאיתנו מבחינת זמן, אנרגיה כדי להשיג לשלם את המחיר מראש - לוודא שהמטרה מצדיקה את המחיר ושאנחנו מוכנים לשלם אותו לנקוט פעולה המקרבת אותנו אל היעד בהצלחה

מה ששומר את הנגזרת אפס... ../images/Emo3.gif

הוא המלחמה שלך עם עצמך. "להלחם בעצמי" הוא הכלי הנפוץ לנושאים כאלה, והבחנת בעצמך שזה לא עובד. if you can't beat them, joint them אפשר להתחיל להקשיב לכוחות האלה שמושכים אותך לכוונים אחרים. מה יש שם? מה מסתתר? אילו רצונות אחרים לא ממומשים יש שם? או אילו פחדים? ומשם להתחיל לסלול דרך חדשה קדימה. ובהצלחה רבה

lliorl

New member
הי

הי איתן , גם אני חש כמוך, אם מצאת פיתרון אשמח לשמוע, אני מחפש גם.

Maayan Bar

New member
דחיינות

שלום לך, את הצעד הראשון להפסקת ההרגל הרע של הדחיינות אתה כבר עושה - אתה מודע לבעייה ולסבלך ממנה ורוצה התנהלות חדשה ואחרת. כעת אני חושבת שכדאי לבחור, לבחור להפסיק עם הדחיינות ולהתחיל ב________ (וכאן תשלים אתה את המילה שהכי מתאימה לך), ואח"כ להמשיך ולצעוד בדרך הזו (קיבלת כאן רעיונות וכיוונים נפלאים). מצרפת מאמר שעשוי לעניין אותך ולעורר אותך לחשיבה. בהצלחה רבה לך,

efrat dor on

New member
היי, צהריים טובים

שים לב שכבר ביצעת לעצמך איבחון ...מדוע ? הבעייה כאן שברגע ש"איבחנת " את עצמך אתה באופן אוטומטי מגדיר את עצמך כאדם עם אותה הבעייה, במקרה שלך - דחיינות קלינית. מכאן - ברור שתתנהל כאדם עם בעיית דחיינות ,הרי שכבר איבחנת את עצמך ככזה .. משכך, נסה לשים סימן שאלה ליד המשפט " אני סובל מדחיינות " ? ובדוק עם עצמך מהן הסיבות להתנהלותך עת אתה דוחה דברים ( פעולה שכולנו מבצעים על בסיס יומיומי ..) שאל את עצמך - מדוע אני מעדיף לדחות את פעולה X ולא את פעולה Y ? תשובה לשאלה זו תוביל אותך לחקר מחשבותייך ומכאן הדרך לפיתרון תהיה ברורה יותר. ולעניין אבייך - בילדותינו אנו באופן לא מודע כמעט מעתיקים את התנהלותם של הורינו - כי זה מה שאנו רואים ומכירים. בבגרות - יש לנו את הפריבילגיה לבחור כיצד אנו בוחרים לעצב את אישיותינו - מה אנו לוקחים מהם ומה אנו מוותרים. אם אתה מבין שתהתנלות זו איננה תקינה בעינייך - בחר במודע לוותר עליה. זה תהליך קשה במקצת - אבל משתלם!! אשמח לעזור בהמשך, בהצלחה!! אפרת

למעלה