דחוף_שוקולד

דחוף_שוקולד

איזה שוקולד מתאים לצליאק?ראיתי שגם ורד הגליל עלול להכיל גלוטן מה אם השוקולד של עלית?

מית צאן

New member
המלצה

ממליצה לך להיות חברה בעמותה ולקנות את מדריך המזון. שם מפורט בדיוק איזה שוקולד מותר ואיזה לא. הפירוט במדריך מופיע אחרי עבודה רבה של העמותה ולכן לדעתי חשוב לקבל את המידע ממנו. אם את לא מעוניינת להיות חברה (וכך לתמוך בעמותה העוזרת לכולנו), הייתי מציעה לך לעשות בעצמך את העבודה ולהתקשר לכל חברת מזון ולברר .

כרמית נטול

יש להם (אני לא בטוחה שעדיין ברשתות) חטיפי שוקולד נטולים בעיקרון עלית אמורים להיות, כשלמעשה נראה שעלית שינתה את הכיתוב. עדיין לא בדקתי. בעיקרון יש המון חברות שוקולד בחנויות השונות (והטבע) שהעמותה לא עוקבת או לא מסוגלת לעקוב אחריהן

RT1236

New member
כל הרעיון שירשמו לעמותה

כל צליאקי יודע שמותר כרמית. זה לא שהיא שאלה אם מותר או לא. אנחנו לא נכניס לעצמנו גול עצמי בשעה שמעוניינים להעצים את הכוח של העמותה (ואחת הדרכים היא דרך ההרשמה המסיבית) במתן תשובות כאלה.

וזה גול שאותו הקבוצה מבקיעה לעצמה?

העמותה היא לא חלק מהקבוצה, והחוברת היא לא התנ''ך, או לפחות לא תהיה עד שלא תתפרסם אחת לכמה חודשים ותכסה עוד ועוד מוצרים. הגול העצמי הוא שאתה מנתגד בפועל לעידוד קנייה של מוצרים מתאימים וראויים כשאתה שולל את פרסום המידע עליהם.

RT1236

New member
העמותה היא בהחלט חלק מהקבוצה

הרי רקפת בעצמה היא אמא לילד צליאקי וזה היתרון שהיור מבפנים ולא סתם מישהו שמקבל שכר. אני מניח שלולא זאת, היא לא היתה מגיעה לכך. ומי שלא מרוצה מתפקודי העמותה יכול לעשות עם זה משהו ולא לכתוב בכללי. אני אישית לא רואה את עצמי מכהן כיור עמותה גם אם יש לי אינטרס - פשוט לא מתאים. לגבי אזהרות/עזרה ברור שאם היא היתה שואלת אם מותר לנו "לחם ארז" ברור שנענה לה שלאאא.

מית צאן

New member
ליום חצות

העמותה לדעתי פועלת לרווחת כל חולי הצליאק. מדריך המזון הוא הבסיס להרבה מידע ומתעדכן כל כמה זמן. את המידע על החברות והמוצרים במדריך העמותה משיגה אחרי פניות מיוזמתה ואישור בכתב (!) שמקבלת. העבודה כמובן כרוכה בזמן (התנדבות)ובכסף. לדעתי כמה שיהיו יותר חברים בעמותה, כך יהיה יותר כסף להרחבת המדריך והפעולות האחרות.וכן אם יהיו אנשים שיוכלו לעזור ולהוסיף מידע שגילו בעצמם. הגול העצמי הוא אם יש אנשים שלא מוכנים להיות חברים אבל מבקשים מאיתנו, החברים, לספק את המידע שמגיע לנו מעבודת העמותה.

אני בטוחה שעבודת העמותה קשה

אך העמותה בהגדרתה היא "למען" ולא "בשירות" דהיינו היא אינה מועילה ומבורכת בפעולותייה אך אינה הכרחית או מציעה עזרה שבלעדית לה עבורנו. בכל אופן, אני חושבת לעצמי שמעולם לא נתקלתי בקריאה להתנדבות וכיו''ב מכיוון העמותה. אגב אין בתמיהה שלי משום ביקורת, רק תוספת לדברים שלך.

מית צאן

New member
תוספת

אני שמחה שאנחנו מסכימות, לדעתי התמיכה הקטנה שאנחנו נותנים (בתשלום דמי חבר) עוזרת לעמותה בעבודתה . לדעתי מה שהעמותה עושה מועילה מאד, לא הייתי רוצה לברר בעצמי על כל מוצר שיש בו ספק. אני אישית פניתי לעיתים לחברות שלא מופיעות במדריך כדי לברר אם מותר לנו משהו , כשזה לא הופיע במדריך. רקפת בקשה ממני לבקש בכתב את האישור כדי שתוכל לפרסם זאת בעידכונים לחברים. חלק הצלחתי, חלק מהחברות לא רצו לתת אישור בכתב. אם כל אחד מהחברים יצטרף ויעשה כך - יהיה יותר מועיל לכולם.וכן אם נדע להפנות את אלו שלא חברים למדריך, יהיו יותר חברים. זה לא פייר שמישהו ירצה לקבל מידע שאנחנו מקבלים כחברים בלי להשתתף בתמיכה בעמותה.

צליאקי

New member
לגבי "מקס ברנר" מי שמכיר...

מותר לנו את השוקולד שם נכון?!?! תגידו לי שכן! בבקשהההההה

לגבי השוקולד שמוכרים בחנויות

הוא בודאות מכיל גלוטן (כתוב עליו בבירור). לגבי המסעדה, יש חילוקי דעות היות שכל פעם מקבלים שם תשובה אחרת. למיטב הבנתי עושה רושם שרוב הדברים שם מכילים גלוטן.

anath

New member
מקב ברנר

אני הייתי שם ליום הולדתי לפני שנה וזה היה נורא! מצאתי את עצמי אוכלת סלט וזהו כל השא היה עם גלוטן!!! נוראי

מית צאן

New member
מקס ברנר

מברור שעשיתי לא מזמן - השוקולד שם עם גלוטן. ביתי שחגגה שם יום הולדת לחברה אכלה סלט פירות עם קצפת - זה הדבר המתוק היחיד שהיה מותר.

מותר טובלרון לבן??../images/Emo12.gif

קיבלתי מתנה מחברה שחזרה מגרמניה, חארם עליו, ידוע למישהו/מישהי אם מותר?

oj12

New member
Toblerone -מותר

ראה: http://www.kraft.com.au/kraftKitchens/index.cfm?Page=glutenFree

למעלה