דחוף!!

simba18

New member
דחוף!!

מצטערת שהסיפור קצת ארוך אבל אני חייבת תשובה בדחיפות: אני חיילת, וסגרתי את הסופ"ש הזה בבסיס. כבר ביום שישי הרגשתי שאני מתחילה לפתח מחלה כי הגרון התחיל לכאוב לי (שמרתי בתנאי קור). המצב החמיר די מהר, והגוף התחיל לכאוב לי הגרון כאב במיוחד, היה לי קשה לבלוע אוכל ואפילו שתייה.. רק פעם אחת היה לי חום ואחרי זה לא היה לי יותר הוא נשאר בגדר הנורמה. אתמול בלילה אחרתי שחזרתי הבייתה ולקחתי אופטלגין החלטתי ללכת לביקור רופא בחיפה. הרופא בדק אותי ורשם באבחנה: שקדים מוגדלים מלווה בתפליט מוגלתי ניכר דו"צ, באבחנה המשוערת הוא רשם: TONSILLITIS ACUTE. הוא כמובן שאל אותי אם אני רגישה לתרופות ואמרתי לו שאני רגישה ל-RAFAPEN. הוא אמר לי שבמקרה הזה אני צריכה להגיד שאני רגישה לפניצילין. הוא שאל גם מה זאת אומרת רגישה לרפאפן, ואמרתי לו שכשהייתי קטנה והצטננתי הרופאה נתנה לי תרופה שרק החמירה את השיעול. הוא החליט לתת לי כדורים אבל אמרתי לו שבדר"כ אני לא לוקחת כדורים כי קשה לי לבלוע אותם ועכשיו בכלל אני לא מסוגלת כי אפילו לשתות קשה לי. הוא החליט לתת לי סירופ בשם ZINNAT. מיועד בדר"כ לילדים אבל הוא נתן לי מינון למבוגרים. היום בבוקר אבא שלי קנה לי את התרופה בבית מרקחת ולקחתי אותה. אחרי כמה שעות טובות התחלתי להרגיש הקלה אבל גם התחילה תחושה מוזרה, קשה לי להסביר אותה, קצת כמו איבוד תחושה בחלק האחורי של הלשון וחלק מהלוע.. כמו תחושת ה"נמלים" שהרגליים נרדמות לנו. כשבאתי לקחת פעם שנייה את התרופה החלטתי להסתכל בדף שמצורף לסירופ וגיליתי שרשום שיש להתייעץ ברופא אם יש רגישות לפניצלין. עכשיו השאלה היא, האם למרות שהרופא עצמו אמר לי שאני צריכה להגיד שיש לי רגישות לפניצלין (והוא הרופא השני שאמר לי להגיד ככה), ולמרות שהוא יודע שיש לי רגישות לפניצלין הוא נתן לי את התרופה הזו, אני צריכה להמשיך לקחת אותה למרות התופעה המוזרה הזו שאמרתי שאני מרגישה כאילו החלק האחורי של הלשון נרדם... או שזה משהו טבעי כחלק מה"מאבק" של התרופה במוגלה?

דחוף זה בחדר מיון- לא כאן...

לא בדיוק ברורה לי השאלה, אבל יש לפנות לחדר מיון קרוב.

simba18

New member
אני רוצה לדעת..

אם יש לי תחושה שהלשון והלוע כאילו נרדמו (בערך כמו התחושה כשנרדמת הרגל או היד) כשלוקחים את התרופה הזו זה תגובה רגילה ונורמלית או שיכול להיות שזו תגובה אלרגית לפנצילין?

לא ולא.

מחד זוהי לא תגובה רגילה ונורמלית ומאידך זה לא התיאור האופייני של רגישות יתר לפניצילין שמתבטא בהתנפחות בד"כ עם קושי בנשימה( מה גם שלפי התאור שניתן הסבירות שאכן קיימת אצלך רגישות לפניצילין לא גבוהה וכדאי לבדוק את העניין בצורה מסודרת ). בכל מקרה יש במקרה כפי שתיארת צורך לפנות לחדר מיון באופן מיידי.

למעלה