דווקא בט' באב יצא לי לבדוק את זה ..
ישבתי אצל ידידה בצהרי היום של ט' באב על סנדויץ עם נקניק מ 'הודו' (לא העוף אלא המדינה!) שחבר שלה הביא איתו משם , (הוא הודי במקור) , אכלנו ושתינו קצת ייגר לקינוח , והיה שמייח .. תכלס' עברנו לדבר על צומות וזה , ושאלתי אותה אם היא צמה בכיפור .. ותשובתה הייתה כן ! לא הצלחתי לעכל את זה , איך אחת שלא שמה מזוזה בפתח , אוכלת כל מה שזז , מזיידנת חופשי עם כל העולם ואחיו , מחליטה דווקא לשמור כיפור ? והנה התשובה שהיא נתנה לי מנקודת מבט חילונית לחלוטין .. ' היא לא מתכחשת לכך שהיא יהודייה , מרגישה טוב עם זה , ומאמינה שהיא העם הנבחר , ובלשונה 'האריה הוא מלך החיות ואנחנו מלכי האנושות' , ועם זאת יש לנו תורה עם מליוני סעיפים אותה קבלנו מהאל אך אין זה אומר שעלינו לשמור הכל ! לכל אחד יש את זכות ההחלטה מה הוא שומר ומה לא ! ואחרי הכל יש לנו גם חטאים , וכל מה שהאל דורש זה שנצום יום אחד בשנה ויכופר , לא כך ? אז אני צמה ! וכאן היא הוסיפה 'רק כשאני בארץ' ! .... כמובן , שניתן להתווכח על כל מילה שאמרה ולהראות לה כמה זה הדיוטי , לפחות מנקודת מבט דתית , לא ראיתי סיבה לעשות את זה , כי מה איכפת לי שתצום ? זה עושה לה טוב ? שתצום ! ולשאלתך ! אני לא צם !