דחוף

חרוב

New member
דחוף

יש מישהו או מישהי שלא שומרים את יום כיפור?לא משנה גיל וכו.תודה על העזרה!

מה השאלה?????

שומרים?? צמים?? מתפללים?? למה זה דחוף?? סליחה חרוב.... אתה מחפש חברותא לסעודה המפסקת או סתם משעממם לך??

אתה צריך לשאול

יש מישהו או מישהי שכן שומרים כיפור לא משנה איזה גיל וכו תודה על העזרה

פנדיאני

New member
האם העזרה

היא בעצם הידיעה שיש מישהו שלא-שומר-את-יום-כיפור-לא-משנה-גיל? כי אם כן אז אני ככל הנראה לא אשמור את יום כיפור הבעל"ט. ייתכן שאהיה בבית כנסת (תלוי בנסיבות) אבל בביתי פנימה, אוכל ואשתה.

אני שומרת עליו

מה אכפת לי לשים ליום כיפור פעם ביום בונזו ולהוציא אותו לסיבוב בערב. לפעמים ליום כיפור נמאס שאני שומרת עליו אז הוא יוצא לכמה ימים. אבל בסוף הוא תמיד חוזר. אומנם צולע ורעב ופצוע אבל חוזר. כי אין כמו הבית ואת זה אפילו יומכיפור השמור יודע.

טרף טרף

New member
יפה מצידך../images/Emo98.gif

אבל לשם מה לך לגדל יומכיפור בבית? הוא אמנם מאוד שקט אך יש לו דרישות מכאן ועד להודעה חדשה, שלא לדבר על רגשות האשמה האינסופיים שהוא מביא איתו כל פעם שהוא נכנס הביתה... דרך אגב, אני ממליץ בחום על הסרט "המאמין" סרט מצויין במיוחד ליום כיפור!

וברצי` מר חרוב

אם הבנאדם לא מאמין יותר נכון מאמין שהוא לא מאמין בתורה אין שום סיבה שלגבי כיפור הוא פתאום יאמין (שהוא מאמין)

אני אוהב את הסעודה של לפני ואחרי.

אבל אין אין כמו הארוחה באמצע.לדבר אחד אני לא מתגעגע זה לרגע שכולם עושים " ואנחנו כורעים" ומשתחווים לא רק שזה מזכיר לי מסגדים, זה גם לפעמים " מריח " לא טוב בגלל הארוחה של " לפני".

תזהר מ-אדמור הוא אוהב חרובים.

כבר בחיידר שסיפרו לו על רבי חנינא בן דוסא והחרובים (למי שזוכר..) הוא היה מדמיין על חרובים ,וסטייקים לקינוח.

admor

New member
אני דווקא מעדיף חרוף

צלעות חרוף זה אחי אחי. וברוך הבא חרוב. אל תדאג, אני את החרוב נותן לחרוף לאכול.

חרוב

New member
אני

בן 19 מהמרכז יוצא בשאלה.מחפש מקום להתארח בכיפור כי בבית שומרים והכל.יש מצב שאתם עוזרים?

hemi32

New member
דווקא בט' באב יצא לי לבדוק את זה ..

ישבתי אצל ידידה בצהרי היום של ט' באב על סנדויץ עם נקניק מ 'הודו' (לא העוף אלא המדינה!) שחבר שלה הביא איתו משם , (הוא הודי במקור) , אכלנו ושתינו קצת ייגר לקינוח , והיה שמייח .. תכלס' עברנו לדבר על צומות וזה , ושאלתי אותה אם היא צמה בכיפור .. ותשובתה הייתה כן ! לא הצלחתי לעכל את זה , איך אחת שלא שמה מזוזה בפתח , אוכלת כל מה שזז , מזיידנת חופשי עם כל העולם ואחיו , מחליטה דווקא לשמור כיפור ? והנה התשובה שהיא נתנה לי מנקודת מבט חילונית לחלוטין .. ' היא לא מתכחשת לכך שהיא יהודייה , מרגישה טוב עם זה , ומאמינה שהיא העם הנבחר , ובלשונה 'האריה הוא מלך החיות ואנחנו מלכי האנושות' , ועם זאת יש לנו תורה עם מליוני סעיפים אותה קבלנו מהאל אך אין זה אומר שעלינו לשמור הכל ! לכל אחד יש את זכות ההחלטה מה הוא שומר ומה לא ! ואחרי הכל יש לנו גם חטאים , וכל מה שהאל דורש זה שנצום יום אחד בשנה ויכופר , לא כך ? אז אני צמה ! וכאן היא הוסיפה 'רק כשאני בארץ' ! .... כמובן , שניתן להתווכח על כל מילה שאמרה ולהראות לה כמה זה הדיוטי , לפחות מנקודת מבט דתית , לא ראיתי סיבה לעשות את זה , כי מה איכפת לי שתצום ? זה עושה לה טוב ? שתצום ! ולשאלתך ! אני לא צם !

BatHell

New member
יש לי אהוב בסיירת חרוב.

<סתם, כי היה בא לי> <ושמישו ינסה לעצור אותי>.

חרוב

New member
היום

זה לא סיירת אלא רק גדוד חי``ר.אז אולי תאמצי לוחם לכיפור?

למעלה