דחוף!!!

רן7

New member
דחוף!!!

אודה אם מישהו/י יתן לי דחוך שם של נוירולוג ילדים לילד בן 14 עדיפות לרופא מאיזור ת"א/ר"ג/גבעתיים במחיר סביר עקב בעיה במינון הריטאלין.

zivadina

New member
בן 14 הוא כבר נער

בדרך כלל בגיל הזה עדיף לפנות לפסיכיאטר. בוא תספר לנו כמה הוא שוקל ומה הוא מקבל עכשיו. ננסה לעזור עד שתמצא רופא מתאים. כדאי לציין באיזו קופה ההורים שלו.

רן7

New member
תגובה

משקל 45 ק"ג לערך. הוא מקבל בבוקר 20מ"ג SR ו+ 10 מ"ג. בסביבות השעה 15:00 הוא לוקח עוד 10 מ"ג על מנת לעשות שיעורים או להתכונן למבחנים. האמת שהוא דוגמא קלאסית להצלחת הריטאלין. תוצאות המבחנים שלו עלו מממוצע של 75 לממוצע של 90-95 והוא מאוד מאוד שמח על כך. לאחרונה הוא טוען שהוא מרגיש שהכדור אינו משפיע כבעבר והוא מרגיש חוסר ריכוז.

zivadina

New member
מינון

שלום רב. קודם כל, זהו מינון לא ברור בכלל: ה-SR הוא מנה של 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ה"רגיל" הוא מנה של 10 מ"ג שמשפיעה עד 4 שעות. כלומר: במשך 4 השעות של הבוקר הילד מקבל מנה של 18 מ"ג, ואחר כך 4 שעות מקבל מנה של 10 מ"ג. אני בטוחה שהדרישות ממנו אינן פחותות בצהריים, ולכן יש מקום לשקול לתת לו שני SR על הבוקר, שזאת מנה של 16 מ"ג שתשפיע עד 8 שעות. לפי הנורמה, הוא יוכל להוסיף את התוספת של אחה"צ. היות שהגבול הסטנדרטי העליון הוא: 12 שעות השפעה ביום, עם מינון יומי מקסימלי של 60 מ"ג (כלומר, 60 מ"ג על 12 שעות). מומלץ ללכת לרופא המטפל וללבן אתו את הנושא.

רן7

New member
מינון

הנער לומד עד השעה 14:00 ובמרבית המקרים לומד גם אחר הצהריים עקב שיעורים ומבחנים רבים. לכן חייב לקחת מינון מתאים מצד אחד שיהיה מרוכז ומצד שני שלא יפגע לו בשינה. יש לציין כי הנער מאובחן ב- ADD.

05 מיכל

New member
מה הפלא?

תראה, נניח שהוא לוקח בשעה 7:30 בבוקר SR+רגל. אם כך, עד 11:30 הוא מקבל מינון של 18 מ"ג, ומכאן עד 3 הוא רק על 8 מ"ג. ב 3 הוא מקבל 10 מ"ג בלבד. מה הפלא שרוב שעות היום הוא לא מספיק מרוכז? האם ניסיתם שני SR? אם זה לא מתאים, הייתי מוסיפה כדור רגיל בשעה 11:30, ונותנת אחה"צ שני כדורי רטלין רגיל. אם רופא הילדים או המשפחה שלכם מבין בזה אפילו קצת - אולי הוא ייתן לכם אישור לפחות לנסות. חוץ מזה, אם תציין אזור בארץ וקופ"ח, אולי יהיו המלצות.

רן1000

New member
מינון חסר

א. כמה מ"ג ריטאלין יכול לקחת ביום ילד בן 14 ששוקל 45 ק"ג ? ב. אני רוצה שיאכל צהריים בבית ולכן מנסה ליצור הפרדה ביון הבוקר לאחה"צ. ג. אנחנו גרים בגבעתיים ושייכים לקופ"ח כללית.

zivadina

New member
כמה?

קודם כל, נושא של מינון צריך לנטר מול הרופא המטפל, ואין מינון שמתאים לכולם. גודל המנה שמתאימה לגוף המסוים של הנער איננו זהה לגודל המנה של נער אחר באותו משקל וגיל, לכן לא כדאי לבקש מתכונים. למשל, הילדים שלי, החל מגיל 11, היו מקבלים 2SR בבוקר, ובמידה שהיו צריכים ללמוד אחה"צ (שעורי בית או לקראת מבחנים) לקחו עוד 15 מ"ג ריטלין "רגיל". אף אחד לא יכול לערוב לך שמינון זה מתאים גם לנער הזה. במיוחד שהילדים שלי שקלו יותר ממנו. אם אתה רוצה ליצור "חלון" כדי להחזיר את התיאבון לארוחה אחת, כדאי למדוד כמה שעות ה-SR משפיע עליו (זה בין 6 ל-8), ואז ייתכן שתחליטו לתת לו את ה-SR של הבוקר מוקדם יותר, כדי שיהיה רווח בין התפוגה לבין המנה של אחה"צ. לידיעתך, במידה שהנער איננו צריך ללמוד אחה"צ ולא סובל מבעיות התנהגות, אין צורך לתת לו את המנה של אחה"צ.

רן7

New member
מאוד מבלבל

להלן תגובתו של ד"ר עדי אדר מהפורום. טיפול בהפרעות קשב הוא אמנות ולא טכנאות..... אין לי אפשרות על סמך נתונים אלו ומבלי לבדוק את הנער להשיא עצה בנושא זה. אין אפשות מעשית ונכונה מבחינה רפואית להתאים מינונים דרך האינטרנט - זה לא מכובד ולא אתי. עם זאת על פניו המינון בהחלט מתאים. יש לבדוק אם אכן נטילת הכדורים סדירה, האם יש ירידה בהשגים , האם יש תלונות מצד המורים ועוד. כרגיל התשובה במקרים אלו - נא לפנות לרופא המטפל. בבברכה, דר' עדי אדר

zivadina

New member
רופא לא ינקוב במינונים

רופא אחראי לא ייתן לך מידע מפורט ולא יבקר רופא אחר, היות שיש לו הרבה יותר אחריות מאשר לנו, שאיננו אנשי מקצוע. אל תצפה לקבל בפורום אבחון וטיפול, אלא תחפש נקודות התייחסות חשובות שיש לברר תוך תצפיות על הילד בבית ובבית הספר, ולדון בהן מול הרופא המטפל שלכם.

רן7

New member
מינון

ברור לי שרופא לא ינקוב במינונים. מה שמטריד, היא העובדה שהוא טוען שהמינון נישמע לו סביר בהחלט ואתם טוענים שהמינון נמוך מאוד.

רחשגל

New member
שאלה על מינון

הבן שלי בן 5 וקצת שוקל 24 קילו העלתי לו השבוע לשלושת רבעי כדור ושבוע הבא לכדור שלם של ריטלין 10 מ"ג שלשום שאלתי את הרופאה שלו בשערי צדק האם יש קשר למישקל והיא אמרה שלא וכאן בפורום אני רואה שכולם מציינים את עניין המשקל... אשמח לתשובה .אמא מודאגת.

zivadina

New member
תשובה על מינון

ההתייחסות הראשונית היא לפי משקל הגוף של הילד, אבל אחר כך חייבים לבדוק איך גופו מגיב לתרופה, וזה כמובן שונה מילד לילד. ההמלצות הרשמיות הן מינון של 0.3 מ"ג עד 0.7 מ"ג ריטלין "רגיל" על כל 1 ק"ג משקל גוף.

למעלה