יש לי סחלב בבית. לפני כמה ימים קצוות הניצנים החלו להיות בצבע חום (הסחלב בצבע לבן). הסחלב לא מושקע מידי ואין לו אור ישיר. מה קורה לו?! נ.ב זה חשוב מאוד כי אחותי נורא אוהבת אותו ואם יקרה לו משהו היא תהיה נורא עצובה! בבקשה תעזרו!
כעיקרון, הסחלב נמא בבעיה מאוד גדולה כאשר הוא חשוף לעודפי מים ויש להקפיד על ניקוז טוב, אוורור ואור. עוד על בעיות בסחלב בשרשור הזה. גם באתר האגודה הישראלית לסחלבים הוראות טיפול במאמר.
למשל: האם מקבל אור ישיר, שאינו מומלץ, או נמצא במקום מואר ומאוורר? האם מקבל מים מינרליים, או מי ברז (שאינם מומלצים)? מה מצב העלים -- נראים ירוקים, חזקים, או חומים, ועומדים לנבול? מה מצב השורשים? אשמח לעזור. יעל.
1. הסחלב נמצא ליד חלון הפונה דרומה. החלון מכוסה בוילון לבן ודק, כך שהסחלב נמצא במקום מואר טוב אך ללא שמש ישירה. המקום מאוורר. 2. השקינו את הסחלב במים שאספנו ממזגנים. העלים נראים במצב טוב. 3. לגבי השורשים אני לא יודעת - איך אפשר לראות מה מצבם מבלי לפרק את העציץ?? 4. דבר נוסף - החלק של הגבעול שמחבר בין עמוד התפרחת לפרחים/ניצנים עצמם מצהיב ומתכופף כלפי מטה, פרח אחד כבר נבל לגמר. בתודה מראש, אטבית
לגבי השורשים, ניתן בד"כ לראות את תחילתם. אם תצליחי, תממשי בעדינות ותאמדי אם הם "מרגישים לך" חזקים או רקובים (?) לגבי הגבעול, אני הייתי מחכה עד לסוף הפריחה, כי אני נהנית מכך. לאחר נבילת כל הפרחים, ניתן לגזום את הגבעול... תורה ישנה -- לגזום עד לעלים. עצוב, לוקח לסחלב יותר זמן להתאושש, אך בריא מאוד. תורה קיימת -- לגזום כ- 2/3 הגובה. כך תיתכן התפצלות הגבעול. תורה חדשה -- לא לגזום בכלל. לתת לזמן לעשות את שלו והגבעול ישתקם. אני חייבת לציין שגם אצלנו הגבעול הצהיב והחלטנו שבסחלב אחד נאמץ את התורה החדשה ובסוף... הסתבר שהשורשים היו רקובים. בעבר, בחולארץ, היינו גוזמים את הגבעול עד לעלים ועם הרבה סבלנות היינו גם זוכים לראות תוצאות מרנינות כל פעם מחדש. אז...
נראה לי שהובנתי לא נכון - למרבה הצער, הפריחה של הסחלב לא הצליחה כמעט ומתוך שישה ניצנים נבלו והצהיבו ארבעת התחתונים, החמישי מתחיל להפתח אבל אני לא מאוד אופטימית בקשר לעתידו כפרח בוגר ובריא...
לאור זאת, האם את עדיין ממליצה על גיזום עמוד הפריחה?? יותר חשוב לי שהסחלב שלי ישרוד (נראה שהסיכויים לכך די קלושים כרגע), מאשר הפן האסתטי. לשורשים לא הגעתי עדיין (אני אנסה לבדוק את זה בצורה יותר יסודית מחר). שוב המון תודה!!