דחוף ---

אנאבל0

New member
דחוף ---

אני עובדת בחברת תקשורת קרוב לחצי שנה . בראיון עבודה המנהלת אמרה כי אני יכולה לעבוד (משרה מלאה) מתי שנוח לי (בחרתי 0800-1700) וימי שישי זה יום בחירה, שתלוי רק אם אני רוצה. חתמתי על חוזה עבודה אך בו לא היה מפורט אותו הסכם(שטות בדיעבד).לפני כחודשיים בקשו שאעשה גם משמרות מאוחרות וגם ימי שישי אך סירבתי (פרט ל2 מקרים חריגים) כיוון שאינני יכולה. לפני מספר ימים ביקשתי יום חופש והמנהלת (שלבנתיים התחלפה) אמרה כי הוא מותנה בכך שאעבוד ביום שישי. לפי מיטב ידיעתי מגיע לי יום חופש בחודש מבלי שאצתרך ל"השלים" אותו. האם היא יכולה להכריח אותי במקרה הספציפי הזה ? והאם בכלל היא יכולה להכריח אותי לשעות עבודה שונות למרות ההסכם בע"פ שהיה לי עם המנהלת הקודמת? אודה על תשומת לב מהירה :)

תשובה חלקית ...

אי אפשר להכריח אותך לעבוד בשעות שלגביהן הוסכם שלא תעבדי. יכול להיות אבל שיהיה לך קשה להוכיח מה סיכמת עם המנהלת הקודמת. לגבי חופש - הכלל הוא שהמעביד קובע מתי העובד יוצא לחופש והעובד לא יכול לקבוע למעביד מתי להוציא אותו לחופשה. הזכות של יום חופשה בחודש היא הזכות שהחופשה תצטבר לפי יום בחודש, אבל זה לא אמור להיות יום אחד כל חודש, אלא להיפך - השאיפה של המחוקק היא שהחופשה תינתן למשך מספר ימים רצופים, הוא מחייב את המעביד לדאוג לכך שלפחות 7 ימים מהחופשה יהיו רצופים. לפני חצי שנה בערך שונה החוק באופן שמאפשר לעובד לקבוע יום אחד של חופשה מתוך כלל החופשה במועד שהעובד בוחר, אבל זה בתנאי שהעובד מודיע למעביד לפחות 30 ימים מראש על המועד.

למעלה