דחוף!!!!!!!!!!!!!!!

דחוף!!!!!!!!!!!!!!!

יש לנו סוסה שאמורה בשבועים הקרובים להמליט. העטינים שלה גדלו מאוד וכתומאה מכך יש לה שפשפת באזור עד כדי פציעה. מה עושים? מלבד זאת יש לה בעטינים הרבה מאוד קרציות. מה עושים? והאם יש חומר מיוחד שאפשר לשים לה?

אבו-דני

New member
טיפול לפני תנועה..אופס המלטה

--- את השפשפת ניתן לפתור על ידי משחה אצל וטרינר ניתן גם למצוא אבקה שתפתור את בעיית הקרציות...ו....גם אפשר עם פשוט אלכוהול וצמר גפן יש להכין מצע בתוך תא נקי ששם אין קרציות ואחרון חביב יש ל"שחק" בפיטמות של הסוסה להרגיל אותה ליונק שיבוא עליכם לטובה ולבסוף בהצלחה

specel rythem

New member
ניתן גם...

ניתן גם להזרים מים קרים על העטין כדי להקל על כאבים ולהשתדל לתת פחות ירק בשבועות שלפני ההמלטה.

יעל פ

New member
היא לא אוכלת רק ירק....

נכון

זה מה שהיא אוכלת:

ירק, קופסה וחצי של תערבות (קופסה קטנה), ואבטיחים. יש עוד משהו שהיא צריכה לאכול?????

אורלי 2

New member
אולי להראות אותה לווטרינר?

איך היא בכלל הגיעה למצב שהיא מלאה קרציות? אולי היא מוזנחת קצת? גם נושא האוכל שלה לא משהו! נראה לי מעט מידי תערובת לסוסה הרה, למרות שקשה לשפוט לפי "פחית קטנה"

???

היה לי ספר "הסוס-גידול,אילוף ורכיבה" או משהו כזה והיה שם טבלת אוכל לסוסה בהריון- בערך: 1 ק"ג סובין 2 ק"ג שעורה ירק חופשי...ועוד... אז לא ניראה לי שקופסה קטנה וחצי של תערובת או שזה היה אוכל מרוכז? לא חשוב, בכל מקרה, ניראה לי שאתם מגדלים שם שלד... ולא סוסה בהריון (וזה גם תלוי בגיל הסוסה, ובאיזה שלב של ההריון היא...)

הסוסה היא בת 3 בערך...

ואנחנו קנינו אותה בהריון ממישהו ממש טוב בסוסים... כך של עבדו עלינו. והיא לא שמנה והיא גם לא רזה היא בסדר. ועוד משהו היא עומדת להמליט בגלל שהעטינים שלה גדלו מאוד, החור בתחת שלה נפתח מאוד והבטן שלה ממש קרובה לתחת...

ועוד משהו....

הספר הזה זה נראה לי הספר שיש לנו... איך הוא נראה? מצויר עליו רוכב על סוס??

כן!

כזה רוכב על סוס באמצע קפיצה? זה זה! סתקלי בסוף- יש שם טבלת אוכל לסוסה בהריון!

תגידי לי את בסדר?????????

סוסה במצב כזה של הריון צריכה להיות שמנה!!! וכדאי שתתיעצי עם ווטרינר דחוף-כי הסוסה שלך כבר במצב שאני מגדירה צער בעלי חיים!!!

אורלי 2

New member
סייח לא יוצא מהתחת!

גם לא בן אנוש. אנא תזמינו ווטרינר שיעיף בה מבט בשביל השקט הנפשי שלכם. בהצלחה אורלי

למעלה