דחוף....

shahf11

New member
דחוף....

|הקטנה רוצה דג שניצל. יש לי דג סול. האם מטגנים אותו כפי שמטגנים שניצל. או שיש איזה "פטנט" אחר? מה הייתם מכינים ליד? (תוספת).ולסיום... יש המלצה על מרק לסערות (הכוונה כמובן ליום סוער ולא לשערות
)

DCS

New member
אני הכנתי בתנור

זה מהיר וטעים מורחים מעט בשמן זית ומעט שום (לפי הטעם)קצת מלח ואם כבר בתנור אפשר לנצל את החום ולעשות ציפס בתנור והכי מתאים לדעתי פירה. ואני הייתי הולך על מרק ירקות סמיך

אני את הסול מכינה כמה שיותר פשוט

מקמחת עם קמח מתובלן {מלח, פלפל, פפריקה אדומה ומעט צ'ילי גרוס} מנערת את שאריות הקמח היטב ומטגנת במחבת טפלון עם טיפונת שמן, עד הזהבה. עם מה מגישה? הילדים אצלי חולים על תפוחי אדמה בנייר כסף בתנור, {גם בטטות טעימות רצח}, וזה הולך עם חמאה או כל רוטב קליל שאוהבים. הכי טעים וקל. שוטפת את התפודים במים וסבון, עוטפת אותם ישר ביריעת נייר כסף ולתנור לכשעה בחום גבוה. כמו כן אפשר להקרים את התפודים בסוף עם קצת גבינה צהובה... בצד סלט ירקות טרי, או אפילו סתם תירס }סנפרוסט או קופסא מסוננת}, מוקפץ בבצל מטוגן, וקצת גמבה ופטרוזיליה, עם מרק עוף מלח, פלפל ופפריקה, ומעט מים רותחים ונגמר. הילדים קרועים על זה. זוהי ארוחה קלה, בריאה ומזינה.

את הסול אני מכינה כך

להשרות את הסול לפחות חצי שעה במים מלח מעט חומץ ומיץ מלימון אחד-הלימון מנטרל את ריח החומץ שעושה את העבודה שלו טוב לניטרול ריחות. טורפים ביצה או שניים (תלוי בכמות הדג) עם 1/4 כפית פפריקה,כפית גדושה מרק עוף פרווה או 1/4 כפית מלח, פלפל שחור, ואם רוצים כמה עלה פטרוזליה וכוסברה. את הדג שטוף היטב מהחומץ לסחוט ולטבול בבלילת הביצים ולהשהות במקרר לפחות 1/4 שעה, לעטוף בפירורי לחם או קמח מצה (אני מעדיפה אם יש אצלי בנמצא קמח מצה יוצא יותר קריספי) ולטגן. אותו הדבר אני עושה עם פילה בקלה או מרזולה.

סול שניצל מטוגן

אני עושה בדיוק כמו שניצל, ביצה מתובלת במלח פלפל שום ופפריקה, ופרורי לחם, טובלת בביצה ובפירורי הלחם (אגב טעים להכניס לתוך הביצה לדג או לשניצל גם קצת רוטב סויה למי שאוהב, זה נותן טעם מיוחד)

למעלה