דחוף!

וייפי

New member
רואקטון

לפי מה שבררתי היא תרופה חזקה הרבה הרבה יותר ומיועדת לאנשים עם יותר חצקונים!מינוציקלין תרופה "עדינה" הרבה יותר!ואני ממש לא ממליץ על רואקטון כי לפי מה ששמעתי היא עלולה לפגוע בפוריות בצורה קשה ביותר ביחוד בנשים!קראתי סיפור על אשה בת 23 שלקחה את התרופה למשך חצי שנה ואח"כ לא יכלה להוליד ילדים!מפחיד! ולי אין הרבה פצעים בכלל אז בגלל זה אני לוקח מינוציקלין!אבל נראה,שבשורה התחתונה כל אדם מגיב באופן שונה לתרופות!

ממתי

New member
סלט כזה מתאים לפורום בישול...

קצת סדר בבלגן, המינוציקלין והרואקוטן הם שתי תרופות שנוהגים לרשום אותן כנגד תופעת האקנה, ברם הן שייכות לשתי משפחות שונות ופועלות בדרכים שונות לחלוטין. להשוות בינהן זה כמו להשוות ביצים לעגבניות ולשאול אם גם מעגבניה אפשר לעשות חביתה. המינוציקלין היא אנטיביוטיקה הניתנת למנוע את תופעת פצעי האקנה המזדהמים, והיא נרשמת בד"כ במקום או בתוספת לתכשירים חיצוניים (החל מאוקסי ודומיו וכלה ב נאו מדרול אקנמיצין וכו´)במקרים שהתכשירים החיצוניים בלבד אינם עוזרים. האנטיביוטיקה הנ"ל שייכת למשפחת הטטרציקלינים ויכולה לגרום למספר תופעות לוואי האופייניות למשפחה: א. רגישות מוגברת של העור לשמש, לא ברמה של הרואקוטן אבל עדיין במידה שתחייב הגנה כמו שרוולים ארוכים או תכשירים עם מקדמי הגנה. ב. הורדת הבטיחות של גלולות למניעת הריון ע"י הורדת רמת ההורמון הנספג מהן. (אם תרצי פירוט על המנגנון אני מבטוח שישראל ישמח להסבירו). ג. הגברת הסיכון לזיהומים פטרייתיים ע"י פגיעה בפלורת המעיים הטבעית ("החיידקים הטובים") המספקת לגוף הגנה מפני תוקפים לרבות פטריות. לעומת זאת הרואקוטן ניתן לאחר שגם הטיפול במינוציקלין לא עזר או כשאין אינדיקציה לטפל במינוציקלין. פעולת הרואקוטן היא פילינג. זהו. זהו פילינג פנימי היעיל מאות מונים על פני פילינג חיצוני (כמו רטין A ) אבל גם לו יש השפעות לוואי. האחת היא פגיעה בעובר. על כן אסור לשימוש ע"י נשים בהריון או נשים המתכננות להרות בחצי השנה שלאחר גמר הטיפול. השניה, הגברת הסיכון לנזק לעור בחשיפה לשמש, בגלל הפילינג. השכבה התחתונה של העור היע עדינה ביותר לכן חובה ללבוש שרוולים ארוכים למרוח תכשירים מגנים ולהסתובב עם כובע. בכלל מומלץ לעשות את טיפול הרואקוטן (כחודשיים שלושה) בחורף. על פי המידע הנ"ל כל אחד ואחת מוזמן לעשות את שיקוליו/ה לפני הטיפול וכמובן להתייעץ ברופא עור.

וייפי

New member
דחוף!

האם מישהו יודע מהם כל תופעות הלוואי של תרופה נגד פצעי בגרות בשם מינוציקלין?האם היא עלולה לגרום לנשירת שיער או לא? מה ההבדל בינה לבין רואקטין המדוברת כל כך מבחינת פעילות רפואית ותופעות לוואי? מצפה לתגובתכם בתודה מראש וסל

וייפי

New member
תודה אבל עדין לא ברור

אני מסכים שבאמת עשיתי סלט פירות מכל התרופות ותודה על המענה המיקצועי שלך אבל עדיין לא ברורים לי 2 דברים: 1-כל התופעות לוואי של מינוציקלין שציינת לא מצוינים בעלון של לפני השימוש של התרופה!הרי מחובתה של החברה היצרנית להזהירנו מפני כל התופעות לוואי! 2-לגבי רואקטון-שמעתי המון אנשים שהתלוננו על נשירת שיער כתוצאה מהטיפול!אז ברצוני לדעת כיצד תרופה זו משפיעה על השיער ומדוע גורמת לנשירתו במקרים כה רבים?והאם שיער שנשר בעקבות השימוש בתרופה עתיד לצמוח עם סיום הטיפול? 3-מהי תקופת הטיפול המקסימלי של רואקטון ומינוציקלין?והאם רואקטון גורם לקילוף עור חיצוני הנראה לעין? תודה מראש וייפי

אז הנה להלן הבהרות נוספות ../images/Emo13.gif

שלום וייפי ראשית אומר שאני מצטרף בהחלט לתשובתו של ממתי ומוסיף מס´ הבהרות. 1. לגבי תופעות הלוואי של המינוציקלין, שלושת תופעות הלוואי שהוזכרו הן באמת כאלו נפוצות והאמת שאין לי תשובה טובה מדוע הן לא מוזכרות בעלון לצרכן. מן הראוי שהן יזכרו ולו אפילו ברמיזה של "יש לשם לב". הערתך כאן בהחלט צודקת ואני מוכן אפילו ליידע בכך את חברת התרופות ונתרום משהו למען הכלל. מבחינה מעשית שתי תופעות הלוואי של ירידה בבטיחות הגלולות למניעת הריון לא כל-כך צריכה לשנות לגביך בגלל היותך גבר ולא אשה. בנוסף לכך תופעת הלוואי של זהומי פטריה אופיינית בעיקר בנשים בואגינה והרבה הרבה פחות בגברים. 2. באופן עקרוני נשירת שיער בעקבות טיפול ברואקוטן היא לא מאוד שכיחה. אם זה כבר קורה, אז בוודאי שזה הפיך. 3. תקופת הטיפול המקובלת ברואקוטן תלויה במינון היומי. ברוב המקרים מדובר על טיפול של כ-4 חדשים. לגבי המינוציקלין הרי שהטיפול יכול להיות בין חודש אחד ועד אפילו לחצי שנה רצופה. הדבר תלוי במצב פצעי הבגרות, ובחומרת תופעות הלוואי שממנה סובל המטופל. 4. ה"קילוף" שגורם הרואקוטן איננו נראה כלפי חוץ כקילוף. העור כלפי חוץ יראה חלק אך עלול להראות קצת יבש. מה שכן, ה"קילוף" שבו מדובר בעצם גורם לעור להיות יותר דק ולכן רגיש יותר לאור השמש. אם לא מורחים מספיק קרמים להגנה מהשמש אז העור יכול להיות מעט אדמדם. כלומר העור מאוד רגיש לשמש (ושיזוף) ומהר מאוד ינטה להאדים. 5. הבהרה נוספת: אין שום עידות לכך שהרואקוטן פוגע בפוריות. מה שכן, אסור להכנס להריון במהלך הטיפול בו וגם כשנה אחרי כי עלולה להיות פגיעה בעובר. בברכה ישראל

וייפי

New member
תודה רבה רבה לשניכם

נחמד מאוד לדעת שבין כל הפורומים שעושים סלט מכל שאלה ועונים לא לעיניין או לחילופין בחוסר מקצועיות יש אתכם כאן בפורום תרופות שיודעים על מה אתם מדברים וגם המידע שאתם מוסרים נשמע אמין ומקצועי!תודה !ירבו אנשים כמוכם!הלוואי שכל הפרחחים מיתר הפורומים יוכלו ללמוד מכם ניהול פורום מהו!תודה ובהצלחה

שבלולון

New member
הסבר מקיף מועניין. תודה!

אני כבר מספר חודשים לוקחת רואקיוטן, ורק לאחר שקראתי את ההסבר שלך הבנתי סוף סוף כיצד הוא פועל (פילינג פנימי) תודה רבה על ההסבר

boardsmash

New member
בנוגע למינוציקלין

האם זה יכול לגרום גם להכתמת השיניים? אם כן, ניתן לטפל בתופעה או למנוע אותה?

בקשר למינוציקלין

שלום boardsmash מינוציקלין באמת עלול לגרום להכתמת השיניים. תופעת לוואי זו היא לא מאוד נפוצה, יותר אופיינית לילדים, אך תתכן במבוגרים. מה ניתן לעשות?, לא הרבה. רצוי יהיה להתייעץ עם הרופא לגבי האפשרות להחליף את סוג הטיפול. בברכה ישראל

למעלה