דחוף !!!!

shlomy10001

New member
דחוף !!!!

אתמול רכשתי מיטה ילדים בסכום של 2500 ש"ח , חתמתי על הקבלה מבלי לקרוא את האותיות הקטנות, לאחר פחות מ-24 הגעתי להחלטה שברצוני לבטל את העסקה ואז גיליתי שהחנות גובה דמי ביטול של 25%. היום בבוקר התקשרתי כדי לבטל את העסקה,נאמר לי שבעל העסק הוא המחליט ויחזור אלי טלפונית, בסופו של דבר הגעתי לעסק שם פגשתי את הבעלים שטרח להבהיר באופן חד משמעי שאצלם אין ביטולים וכי עלי לשאת בהוצאה של דמי הביטול. הסברתי לו שחתמתי בלחץ סמוך למועד סגירת החנות ושכרגע החלטתי שמבחינה כלכלית קשה לי לבצע את הרכישה. בעל החנות אינו מוכן לבוא לקראתי למרות שעדיין לא התחילו לעבור על ייצור המיטה , הוא אמר שמבחינתו ללכת למשפט והוא בטוח שינצח. שאלתי היא האם יש לי סיכוי לנצח במשפט? , האם יש לי עילה לתביעה,? אם כן האם ניתן לתבוע דרך בית דין לתביעות קטנות,? מה ההוצאות הכרוכות בכך,? יש לציין שבעל העסק אינו מוכן להגיע לפשרה בנוגע לדמי הביטול בשום אופן. הודה לתשובתכם המהירה

תשובות

האם יש הודעה בחנות המפרטת את הדרך לביטול העסק? אם לא,זכותך להודיע על ביטול בתוך 7 ימים ולקבל הכף בחזרה. אם כן -יחול האמור בהודעה. לא ציינת האם וכמה שילמת במעמד ההזמנה ולכן קשה לי לענות לשאלה האם יש לךעילת תביעה. בי"מ לתביעות קטנות הוא בעל סמכות לדון בתביעות של עד 17,800 ש"ח.

shlomy10001

New member
לפלורי השלמת פרטים בנושא המיטה

בחנות עצמה לא ראיתי הודעה לגבי ביטול עסקה. שילמתי את מלוא הסכום בכרטיס ויזה ב-10 תשלומים. אני מציינת שוב שבקבלה רשום שאם אני מבטלת את העסקה באופן חד צדדי אני צריכה לשלם 25% מערך העסקה. האם יש לי עילה לתביעה וסיכוי לנצח בתביעות קטנות? מה אני עושה בינתיים עם תשלומי הויזה שמתחילים לרדת מחשבון הבנק? חברת האשראי לא מוכנה לבטל את העסקה בלי אישור של בעל העסק אשר לא מוכן בשום אופן לבטלה. אודה לך על עזרתך.

קודם כל

שולחת מישהו לבדוק האם יש שלט המודיע על מדיניות החזרה/ביטול. אם יש כזה - מה שכתוב בו הוא הקובע. אם אין - שולחת מכתב בדואר רשום ומתרה שאם לא יבטל החיוב בויזה תגישי נגדו תביעה.

shlomy10001

New member
בהמשך לתגובתך בנושא המיטה

נגיד ושלחתי מכתב לבעל העסק ובו אני רושמת כפי שהצעת שאם הוא לא מבטל את החיוב בויזה אגיש נגדו תביעה, מה קורה במידה והוא עדיין מתעקש לא לבטל את החיוב? האם יש מישהו שיכול לחייב את חברת האשראי לבטל את החיוב? במידה ואגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות האם הם יוכלו לחייב את חברת האשראי לבטל את החיוב עד תום התהליכים?

הרווק1

New member
המצב הוא פשוט מאוד.

חוק הגנת הצרכן נותן לצרכן זכות לבטל עסקה בתוך 14 יום ולקבל את כספו בחזרה בסוגי העסקאות האלה: עסקה ברוכלות, עסקת מכר מרחוק, רכישת יחידת נופש או במקרה של הטעיה או ניצול מצוקה מהותיים. במקרים שאת מבקשת לבטל עסקה, עשי זאת במסגרת 14 הימים והודיעי לעוסק בכתב על הביטול (מומלץ בדואר רשום). ב-17 ביולי 2005 נכנס לתוקפו תיקון בחוק הגנת הצרכן ,המחייב כל בית עסק להציג מודעה בה מפורטת מדיניות החזרת הסחורות הנהוגה אצלו. בהעדר המודעה ייראה בית העסק כמי שמדיניותו היא להחזיר מזומנים לצרכן. אי החזרת מזומן תהיה עילה להגשת תביעה נגד בית העסק בהליך אזרחי (ע"י בית משפט לתביעות קטנות). אם יש שלט - אין לך קייס... פניות בנושאי צרכנות ניתן להפנות למחוזות משרד התמ"ת לפי מספרי הטלפונים והפקסים הבאים : ירושלים: טל. 02-6662034 פקס. 02-6231581 תל אביב: טל. 03-7101569 פקס. 03-5662422 באר שבע: טל. 08-6281072 פקס. 08-6235896 חיפה: טל. 04-8631055 פקס. 04-8671668

למעלה