דחוף! שקים

hadas84

New member
דחוף! שקים

דחוף!! אם מסרתי שיק והאדם פדה אותו ב-18/4/06 שזה היה ערב חג שני של פסח ב-20/4 בשל טעות של בנקאי שאותה אני מגלה כעת.. בוטלה לי המסגרת לחלוטין!! כלומר מסגרת=0 האם השק יחזור?? כמה ימי עסקים סופרים לבדיקת שק שיכובד או לא? אם מדובר ב-3 ימים אז צריך לספור כך: 18/4 יום שלישי 20/4 יום חמישי-כי רביעי היה סגור?? 21/4 ויום שישי?? כך שמחר יחזור בוודאות השק? מאיזו סיבה שק כזה יחזור "אין כיסוי" ואז זה נספר לבדיקת חשבון מוגבל?. תודה על עזרתכם.

הרשקו

New member
שיק

אתה כותב שהאדם שאחז בשיק פדה אותו ב18.4 - לא ברור, אם הוא פדה אותו מכאן שהוא קבל את הכסף.(אני מבין שלא כך הוא אחרת לא היתה בעיה/שאלה) באם לפי דבריך בוטלה המסגרת בשל טעות של פקיד הבנק, עליך לדרוש בכל תוקף כי הטעות תתוקן, הבנק יפנה את אוחז השיק ויסביר לו כי קרתה טעות שלו וישלם את השיק. קורים מקרים כאלה והבנק לעתים גם מתנצל. באשר לסיבת החזרת השיק בודאי שיוחזר מהסיבה "אין כיסוי מספיק" וייספר במנין החזרות השיקים לענין מוגבלות וגם פה עליך לדרוש מהבנק שיבטל את מנין ההחזרה. זה אפשרי ושלוא יעבדו עליך...

hadas84

New member
להרשקוֱֱ

אם האדם פדה ב-18.4 הצ'ק עוד יכול לחזור לא? כך זה עובד. סופרים 3 ימי עסקים ואז הצ'ק יכול לחזור? ביטול המסגרת חל יומיים אחרי שפדה השק

הרשקו

New member
החזרת שיק

למיטב ידיעתי הרי שיק אמור להיות משולם או מוחזר על ידי הבנק שלך באותו יום אולם את רישום הפעולה בתדפיס הבנק את רואה רק למוחרת. אם השיק חויב בחשבונך ב-18 בחודש וביום עסקים שאחריו אין רואים זיכוי דהיינו שהשיק הוחזר יש להניח שהשיק שולם. את מציינת כי מסגרת האשראי בוטלה יומיים לאחר פרעון השיק מכאן יש להניח שהיה כסף ביום הפרעון. בקשר לביטול מסגרת האשראי נאמר כבר בהודעה הקודמת כי אם נעשתה בטעות כפי שציינת או מבלי לידע אותך תדרשי מהבנק הסברים ו/או החזרת המצב לקדמותו אלא אם יש לבנק סיבה מוצדקת לעשות זאת

hadas84

New member
הרשקו שוב...אני...

היה לי זכות בחשבון אך שלא כללה את כללל הסכום של השק. אבל הייתה לי מסגרת כך שלא אמורה היתה להיות בעיה. השאלה היא : ביטלו את המסגרת יומיים אחרי - ואם סופרים 3 ימים אז השק עלול לחזור לא?? בעיקרון אם היום יש לי כסף ופודים שק ולמחרת אין כסף האם שק חוזר? אחרת למה לספור 3 ימי עסקים. לא הבנתי את הליך החזרת שקים.

הרשקו

New member
החזרת שיק

כפי דברי בהודעה הקודמת וכפי שאני יודע הרי הבנק חייב לשלם או להחזיר שיק באותו היום שהשיק מוצג. אסור להחזיר שיק באחור אפילו של יום ואם עשה כן עליך לדרוש הסברים או את ביטול הפעולה שנעשה באיחור. אסור לבנק להחזיר שיק לא יום ולא יומיים ולא שלושה ימים באיחור. מפקיד השיק מקבל את השיק לאחר יומיים/שלושה וזה עקב כך שהשיק עושה דרך ארוכה מהסניף בו הופקד למסלקה וחזרה לאותו סניף דבר שאורך לפחות יומיים (לדעתי אפילו לא יותר)

למעלה