דחוף...שאלה

מיכל25אב

New member
דחוף...שאלה

היתה לי החזרה ביום רביעי...ומשבת אני מנופחת וכואבת לי הבטן....הרופא אומר שיכול להיות שישגירוי יתר בשחלות מישהי יודעת מה זה אומר?? דחוף מתה מפחד...

אולה *

New member
זה כמו שזה נשמע - גירוי יתר שחלתי

או במילה אחת - היפרסטימולציה. דבר לא נעים בכלל, שיכול להחמיר אחרי בטא חיובית. המלצה יחידה - לשתות ה-מ-ו-ן, ממש להתחבר לברז מים. ואם המצב הופך לבלתי נסבל - לרוץ לבית חולים. תרגישי טוב,

נועם@בת

New member
אכן נשמע כמו גירוי יתר שחלתי

אם הכאב מחמיר, או אם הוא כבר עכשיו בלתי נסבל- להגיע לרופא או לחדר מיון. גירוי יתר שחלתי נוצר כאשר השחלות סופחות מים מהסביבה ומתנפחות. התתנפחות הזאת כואבת, ובמקרים קיצוניים יכולה להביא לצבירת נוזלים באברים נוספים. הנוזלים נשאבים מרקמות סמוכות לשחלות, והן עלולות להתייבש. דבר ראשון שאת חייבת לעשות זה להתחבר לברז המים ולשתות עד שתרגישי שאת לא יכולה יותר- ולהמשיך לשתות
השתיה תעזור לך לאזן את מצב המים בגוף, ותמנע "ייבוש" באותם מקומות שהשחלות סופחות מהם מים. שיהיה בהצלחה
נועם

רומי 007

New member
זה אכן סיוט

מצטערת שאת עוברת את זה. כמו שאמרו קודמותי - לשתות ושוב לשתות. אם תרגישי קשיי נשימה את חייבת להגיע לבי"ח

מיכל25אב

New member
תודה ...ויש עוד...

חזרתי עכשיו מהרופא..הוא עשה לי אולטראסאונד...ואמר שבאמת השחלות מוגדלות ב6 ס"מ!!!הוא אמר שאם יש הריון אז זה יחמיר....שיהיה למה לצפות....מישהי יודעת משהו על זה?...האם בכלל יש סיכוי שיהיה הריון...האם זה באמת נוראי כמו שהרופא מכין אותי?

פיבי 10

New member
רגע רגע...

סליחה שאני מתפרצת... אבל זה אומר שאם הכאבים שהיו לי (אמנם לא ברמה שאת מתארת) עברו, זה אומר שאין הריון???

אולה *

New member
גירוי יתר

ב-US רואים שחלות מוגדלות, זה אחד הסימפטומים. 6 ס"מ זה גדול, אבל לא נורא. ההיפר´ אכן יכולה להחמיר בעקבות הריון. וכן, יש סיכוי להריון.

עמית@

New member
6 סמ´ זה לא נורא בכלל!! אם יהיה

הריון זה אכן צפוי להחמיר (היום נמדדו לי שחלות בגודל 12 סמ´- שיא חדש
) אבל כרגע זה בהחלט סביר אם כי דורש השגחה תשתי המון ואם תתחילי להרגיש קושי נשימה או בחילות לכי למיון מייד בהצלחה- (שיחמיר
)

זוליק

New member
תרגישי טוב../images/Emo101.gif

קודם כל בהצלחה ואם הרופא אומר שיש אפשרות שזה הריון, זה כבר סימן טוב ועד שאין סימן אחר, צריך להיות אופטימיים. בקשר לגרוי, זה באמת כואב ועברתי את זה פעם אחת. השחלות התנפחו לי והיו לי צ´יסטות, והכאב היה כל כך חזק שנסעתי לבי"ח בשכיבה (הייתי מקופלת מכאבים) ואישפזו אותי 3 ימים להשגחה. כשראו שאין החרפה במצב - שחררו אותי לנוח ב-
ולבסוף, זה עבר לבד. מחזיקה לך אצבעות ומחכה לבשורה!!!

מיכוש ../images/Emo24.gif

אין לי פתרונות קסם , לצערי. אז רק רוצה לאחל לך שתרגישי טוב במהרה .
דנדוש

מיכל25אב

New member
תודה מקסימות..כואב אבל פחות..

כפי שאתן רואות נהייתי מכורה...אבל לא נורא עדיף להתמכר לפורום מאשר לאקמול....תודה רבה

saga

New member
מיכל ../images/Emo140.gif

תשתי הרבה מים
(לא היה ציור של מים...אז שמתי כוסות חלב, אבל בשבילך רק מים) תהיי במעקב ותנוחי, מחזיקה לך אצבעות

mali28

New member
בכלל לא מחייב שזה גרוי יתר

אני באופן אישי סובלת אחרי כל החזרה (והיו לי כ15 החזרות) אחרי מספר ימים מההזרה מכאבי בטן נוראיים ומאחר ואני מטופלת אצל אופא פרטי לא התעצלתי ונגשתי מספר פעמים לבדיק שהכל בסדר . מה שקורה שיש בנות שכוריגון מגיב אצלן בצורה קצת יותר חזקה והוא גורם לנפיחות בבטן כאבים מאוד חזקים, פשוט תרגעי אני ההיתי לוקחת אופטלגין - לא להגזים בכמות. אבל בכל מקרה זה לא אומר כלום לגבי הצלחת הטיפול מאחר וגם בפעמים ונקלטתי היו לי אותם כאבים. (שלא תחשבי שאני זוכרת כ"כ טוב, אני פשוט מנהלת יומן אחרי כל החזרה ומציינת כל פיפס כדי להשוות בין טיפול לטיפול). בהצלחה!!!

מיכל25אב

New member
תודה...זה כן...היומן רעיון טוב

אני אאמץ אותו... בינתיים אני די זוכרת כל פיפס....

למעלה