דחוף - עלות קבלן שלד

alonp7

New member
דחוף - עלות קבלן שלד

אני צריך לקבל החלטה לגבי קבלן שלד מאוד, מאוד מומלץ אבל המחיר נשמע לי מוגזם (230,000 ש"ח כולל שלושה בורות חילחול, קיר דיפון של 4 מטר על 2, כולל פיתוח וכולל מע"מ - ללא חומר) מי יכול להעריך כמה צריכה להיות עלות קבלן שלד *ללא* חומר לבית עם 90 מטר מרתף, 90 מטר קומת קרקע ו 85 מטר קומה א' סה"כ 350 מטר קבלני, 46 מטר חניה ורחבת כניסה ועוד 80 מטר גדרות תודה מראש

בינא

Member
קשה להסביר עד כמה השאלה שלך קשה למענה...

נדמה לך שנתת נתונים אבל הם לא נותנים מידע שניתן לענות איתו. להלן רק כמה חוסרים בנתונים: > לא כתבת היכן בארץ... > הכנסת דברים לא קשורים כמו בורות חלחול... > לא כתבת ממה בנוי השלד, איזהביסוס... תקרות...כלום... > כתבת קיר דיפון בלי לכתוב את סוג הקרקע, סוג הקיר וסוג היסוד ו/או את גודלו... > לא כתבת אם זה כולל מדידות ועבודות עפר/חציבה/מילוי...איטום(?)... > לא נתת עלות החומרים כך שאפילו בהשוואה לזה לא ניתן לתת תשובה. > כתבת "דחוף"...אבל לא כתבת למה...כי הקבלן כל-כך מומלץ שאם לא תיתן לו תשובה מחר הוא ילך לעבוד אצל מישהו אחר? ואם הוא כל-כך עסוק אולי כדאי שתפנה לכאלה שפחות עסוקים ובגלל זה יתנו לך מחיר נמוך יותר?

alonp7

New member
צודק, תשובות

1. הבית באזור השרון 2. שלד בטון על קלונסאות ותקרות 60 ס"מ (גג שטוח) 3. אני חצי מדו שהשכן כבר בנה, קיר הדיפון בעבור חומת השכן בחלק הקדמי של הבית (4 מטר) ולעומק המרתף 4. קרקע חמרה 5. לא כולל מדידות ועבודות עפר/חציבה/מילוי ואיטום 6. הערכת חומרים של אותו קבלן סביב 210000 לא כולל מע"מ 7. דחוף בגלל שאם אני סוגר איתו השבוע אנחנו מתחילים לעבוד אחרי הרמדן כל מי שבנה איתו מאוד מרוצה גם מהתוצעה וגם מההתנהלות, בדקתי גם עם מפקחים שאמרו לי שאם הוא הקבלן הם יכולים להתחיל את הפיקוח אחרי שלב השלד, כמו כן קבלתי עליו המלצות מקבלני איטום ומספקי חומרים באזור שכולם משבחים את עבודתו אבל שאני בודק מול קבלנים אחרים, אז מול הזולים ביותר ולא מומלצים ההפרש הוא כמעט 100000 ש"ח (350000 לא כולל פיתוח ומע"מ) והיותר מומלצים נתנו לי 415000 כולל חומר ופיתוח, לא כולל מע"מ ועוד אחד נתן לי 456000 כולל חומר, לא כולל מע"מ ופיתוח אבל כן כולל איטום מרתף החלטה קשה... מה אתה אומר?

בינא כיוון אותך למקום מסויים על מנת

שנקבל יותר נתונים . תראה הצעת מחיר והערכת מחיר ניתן לקבל רק לאחר הצגת תוכניות עבודה . יכול להיות שאין התייחסות למרפסות , פרגולות, אלמנטים מיוחדים יצוקים מבטון , לפעמים אומרים 100 מ"ר כמה עולה , אבל בניית ה 100 מ"ר שוות ערך ל 150 מ"ר עקב מורכבות השלד והביצוע .שלד מתוכנן לפי ימי עבודה , אותו שלד שלך יכול לקחת 4-5 חודשים ויכול גם לקחת 3-4 חודשים בתכנון אחר . אשמח לראות תוכניות ואז אומר לך .

alonp7

New member
על השלד ללא פיתוח המחיר200K ו"אפשר להסתדר"

בלי חומר

alonp7

New member
שאלה לגבי קבלנים רשומים

הקבלנים הפחות מומלצים פשוט נותנים את מספר הקבלן שלהם לקבלני משנה לא רשומים וכך הם לוקחים המון עבודות בזול אבל לא עובדים בפועל והיותר יקרים עובדים ממש עד כמה ההבדל ברמת הביצוע יכול להיות גדול בין קבלן רשום אחד לקבלן רשום אחר?

על פניו ,יקר

איך אני מסיק? אני שילמתי על בית 300 מטר שתי קומות,כולל שבילים,חומה עם השכן בגובה של 1 מטר גובה 20 מ' אורך ,חומה נוספת בתוך המגרש,1 מטר גובה על 5 מטר אורך ,קיר תומך 3 מטר גובה 7 מטר אורך ועוד כמה דברים 112000 ש"ח כולל מעמ,ואני זה ששילם הכי יקר בישוב בו אני בונה(בן אחי שילם על בית 180 מ"ר + חומות מסביב לכל המגרש בגובה של 3 מטר 75,000 ש"ח כולל מעמ,כמובן הכל רק עבודה,אנחנו הבנו מגרש מפותח עם קידוחי קלונסאות

מה זאת אומרת לא הגיוני?

אתה יכול להאמין לי או שלא,אני שילמתי,(אני מרגיש ששילמתי יותר מידי)לשאלתך איפה? התשובה בגליל,לשאלתך עם מי? עם קבלן מהכפרים (קבלן מצויין,לא הפסיק לבנות אפילו ליום אחד,גמר לי את השלד תוך 64 יום)מתי? בסוף יוני הוא סיים.

למעלה