דחוף עזרה

Orel Samila

New member
דחוף עזרה

לפני שבוע בערך כתבתי פה שאני לא עושה מתח בכלל וזקוק לעזרה בכל הקשור,מאז קראתי כמה מדריכים ושיטות והתאמנתי בקצב רצחני ,ריצות כל היום שכיבות סמיכה תרגילי כב בטן רגליים ותרגילים על המתח.. ואני מרגיש שיפור גדול אני עושה כמעט 4 מלאים! ועכשיו יש לי בעיה אחרת,בקטע של העלייה במתח אני לא מצליח להרים את הסנתר מעל.. לא מצליח אין לי עוד כוח להרים ,זה עניין של כוח ?! צריך עזרה באיך להצליח לעלות עם הסנתר מעל זה ממש דחוף יש לי תחרות בבית הספר.. תודה לעוזרים :)

גיא T A

New member
העצות שקיבלת יותר ממספיקות

אך אם אתה לא עולה עם הסנטר מעל למתח אפילו פעם אחת, אז אתה לא עושה מתח.

Orel Samila

New member
:

זה כן אבל אני עולה ממצב מלא עם הראש עד למעלה אבל קשה לי עם הסנתר

אתה יודע מה הבעיה בהתיחסות שלך לנושא?

שאתה מתאמן כי יש לך תחרות. זה דומה ללימוד חומר למבחן. אתה לומד את החומר בשביל לעבור את המבחן. אתה מצליח ועובר את המבחן. כמה חודשים אחרי זה אתה שוכח הכול.

ולעניין עצמו. אם אתה עושה כמעט 4 מלאים, אז בטח שאתה תצליח לעשות אחד מלא עם הסנטר מעל המוט.
עדיף לעשות פחות חזרות ושיהיו מלאות, מהרבה חזרות אבל לא מלאות.

Orel Samila

New member
תודה רבהה :)

אם יש רק תרגילים שיעזרוו .. אז תתן ליי כדי שישפרו אותי..

giladbr

New member
כל הכבוד, בהצלחה בתחרות! מתח זה עניין של

אימון. מדובר באחד התרגילים שבאמצעות אימון אפשר להגיע בהם לתוצאות מטורפות (ובאותה מידה, מחוסר אימון, לרדת חיש מהר לאי-תוצאות מטורפות...
), יותר מכל תרגיל אחר שאני מכיר (גילוי נאות - אין לי שום הכשרה באימון כושר).
בגלל העובדה המיוחדת הזו, התרגיל הזה חביב מאוד על מתאמנים, בעיקר בגיל צעיר, ומאוד מתאים לתחרויות והשוואות ("אני עושה 20,יש הצלחתי לעשות 1, אני עושה 12, אני יציב על 4" וכו').
נכון שכדי לעשות עליית מתח "תקנית" צריך להרים את הסנטר מעל המתח, אבל כמו בכל דבר, מה שחשוב זה האימון והחיזוק של השרירים ולא התוצאה הטכנית. תמשיך להתאמן, ותראה שלאט לאט תצליח גם להרים את הסנטר מעל המתח (יש שם גם מרכיב של שרירי צוואר).
אגב אם הולכים לפי "ספר החוקים של המתח", יש עוד "חוקים", למשל אסור להתנדנד (זה מאוד עוזר לעלייה כי הרגליים גם משתתפות) וצריך לרדת עד הסוף וליישר את הידיים, חוקים שהרבה מאוד מ"תותחי המתח" מחפפים בהם ולפיכך זוכים ל"תוצאות יותר טובות".
ו... זה עושה עור קשה בידיים, מתחת לאצבעות. אל דאגה, זה מתקלף והכאב עובר.
בקיצור - תמשיך להתאמן, מה שחשוב זה הכיף והפעילות.

גלעד

למעלה