דחוף - סרטן השד - פצע

דחוף - סרטן השד - פצע

שלום,

כתבתי כאן בעבר,

לכלבה שלי יש סרטן השד, ניסינו כימוטרפיה וניתוח וזה לא עזר - מצורפת תמונה של הפצע שלה.

אני לא מקבל תשובות נורמליות מהוטרינר\ אונקולוג. לכן רוצה להתייעץ איתכם גם כמובן בערבון מוגבל.

היא מקבל פרדיקוקס ומשחת סטרואידים מקומית - לא נראה שזה עוזר.

1. פצע:
הפצע במצב ממש לא טוב – תמונה מצורפת.
נתנו משחת סטרואידים למרוח מקומית וזהו – שום דבר מעבר.
אפשר לעשות משהו לשפר את המצב של הפצע?

2. כאבים:
אנחנו רואים שהיא ממש סובלת ואין לה תאבון כמו כן מתעוררת ומתנשפת בכבדות בלילה.
הוטרינר שאין מה "למהר" לסטרואידים...אני לא חושב שנשאר לה יותר מכמה שבועות לפי איך שזה נראה...אבא נותן לה אופטלגין מדיי פעם...
מה עלינו לעשות כדיי להקל עליה? אמרת שצריך לבחור בין סטרואידים ופוזיד למשכחי כאבים (פרניזון וטרמדקס)? נראה שהפרדיקוקס לא מספיק חזק כבר...
איך זה מתקשר להגנה על הקיבה?

3. רפואת חרום:
מה יהיה עלינו לעשות? למי לפנות אם ייקרה משהו באמצע הלילה?

תודה רבה

sapirdvm

New member
רפואת חירום

יש מרפאות רבו שנותנות שירות חירום אבל המקום הטוב ביותר עבורכם זה בית החולים הווטרינרי של האוניברסיטה בבית דגן.
יש שם את ריכוז המומחים הגדול בארץ, כולל מחלקת אונקולוגיה, כולל טיפול נמרץ עם 3 מומחים מעולים אחד אחת.
אכן כתבתי לך, שצריך לבחור בין הפרוויקוקס לבין הסטרואידים. אי אפשר לתת אותם ביחד. אם החלטת לעבור לסטרואידים אז תפסיק עם הפרוויקוקס.
לגבי המינון של הפרדניזון תפנה ותתיעץ עם הווטרינרית שלך שמכירה את המקרה לפני ולפנים.
האם עשיתם צילום חזה לוודא שאין גרורות ולכן אולי היא מתנשפת וסובלת?
לפי התמונה, קשה מאד לעזור בשלב הזה של התפשטות הגידול. גם המופע וגם החזרתיות המהירה שלו מלמדים על גידול אלים ואגרסיבי.
JAMAL, כתבתי לך בעבר ואני אומר לך שוב: תחשוב על הסבל של הכלבה ותנסה, למרות הקושי העצום, להניח את הכאב האישי שלך בצד. תחשוב רק עליה, על איכות החיים שלה, על הסיכויים שלה, על כך שכמו שאמרת-אולי נשארו לה רק כמה שבועות. אולי היא כן במצב שהמתת חסד היא הדבר הנכון עבורה? תזכור, המתת חסד כשמה כן היא: חסד!. חסד לאהובים שלנו שסובלים כל כך ואי אפשר לעזור להם. זה עצוב כל כך אבל מרדימים כלבים וחתולים מאהבה ובאהבה למרות הקושי העצום.

למעלה