דחוף!!מכבי

roni19641

New member
דחוף!!מכבי

שלום בנות יקרות,
אני חברת מכבי .לפני מספר ימים מלאו לי 44. בעלת רזרבה נמוכה. בטיפול האחרון שהיה שאיבה מספר9 לא היתה ביצית כלל.
לפני כן בשני הטיפולים הקודמים היו 2-1 ביציות ורק ביצית אחת הוחזרה.
שאלתי האם במצב כזה לאחר 9 ivf ויש אי החזרה כעת - מכבי יאשר עוד טופס 17 לivf?
.לפי החוקים הישנים הוא היה אמור לאשר אך לא ברור מה הנוהלים החדשים של משרד הבריאות ואם הם מיושמים בשטח.
אשמח אם תענו לי מנסיונכן.
אני מטופלת של בר חוה כבר כמעט שנתיים, יש רופא אחר מומלץ לרזרבה נמוכה ולפני שעוברים לתרומה?
תודה וחג שמח!

השאלה היא לא אם יאשרו לך במכבי אלא למה את

רוצה להמשיך במשהו עקר כל כך? הסיכוי שלך ללדת ילד חי ובריא מהביציות שלך הוא אפסי. העניין הוא לא רק להיכנס להיריון, אלא שההיריון הזה יסתיים בידיים מלאות. הסיכוי להיכנס להיריון עומד על 1%-2%, הסיכוי להפלה מביצית שלך עומד על 50% והסיכוי שגם תצליחי להיכנס להיריון וגם יצא ממנו ילד בריא הוא עוד יותר קטן. אז למה לך? בכל טיפול את מקבלת לא מעט הורמונים, את מסכנת את בריאותך. אם המטרה היא להיות בסוף אמא , ילד מתרומת ביצית יהיה אהוב ויקר לא פחות מילד מביצית שלך. ניסית כבר 9 טיפולים, חבל שתשרפי עוד שנים על טיפולים עקרים ומתישים, כשאת יכולה לחבק ילד כבר בשנה הבאה.
ואני כותבת לך כמי שבעצמה עשתה 20 טיפולים עקרים כאלה וכיום אני אמא לילדה שנולדה מתרומת ביצית.. אני לחלוטין מטורפת אליה. וחבל על כל הטיפולים המיותרים שעשיתי. חבל על השנים שבזבזתי בטיפולים האלה, חבל על הכספים, על המאמץ, על הריצות לשום מקום, על הסיכון הבריאותי, על התיסכולים, ועל זה שהפכתי לאמא בגיל 47 ולא שנים קודם לכן.

ואני עדיין מאוד מבינה את רוני ועם כל הבדיעבדים הייתי כמוה ממשיכה גם עם אחוזי הצלחה עוד יותר קטנים.....אני חושבת שמעל לגיל 44 האחוז יורד לחצי....
לא יכולה לתת שום תשובה רציונאלית או הגיונית, אבל יודעת בפירוש שאני אישית הייתי חייבת לדעת שמיציתי את כל האפשרויות שלי.
רוני יקרה, אני לא הייתי מנסה רופא אחר... לגבי מכבי אין לי מושג, ייתכן ויאפשרו וייתכן שלא... הם מגבילים את מספר הטיפולים לשנה קלנדרית וחלק גדול מזה יהיה תלוי בהמלצה של בר חוה
חג שמח לכולנו
איילת

עוגי555

New member
גם אני מבינה...

ותמיד אני אומרת את דעתי, שהיא
שלמצוא את האיזון בין ״עשיתי הכל״ ל ״אני שורפת זמן״ זה הכי חשוב והכי קשה!!
הכי הכי הכי מבינה את עניין המיצוי
פשוט כשקראתי על שאיבה ללא ביציות, חשבתי שאולי זה תמרור עצור.
אבל זה, לקוראת מהצד
לאישה עצמה יש תמיד עוד תקווה.
לא קל.
ייתכן והקטע של המיצוי ( כל אחת וסיפורה) חשוב יותר לפעמים מעוד שנה, שנתיים או שלוש של הורות
ועוד חסכון רב של סבל וצער
וזה ממי שלא זכתה אפילו להתחיל למצות וכואבת עדיין על כך
זה הכי אישי אני מאמינה

מסכימה עם כל מילה של חיבוקתוש

בתור אחת שהצטרפה לקבוצה של המאבק על ההגבלות
החדשות בטיפולי פוריות, היום אני מצטערת שהקופה לא
הגבילה ממזמן..עד כמה שידוע לי ההגבלות החדשות מיושמות
באופן חלקי ממש. רוב הבנות ממשיכות לקבל טופס 17, אלא אם
כן אין לך החזרה. יכול להיות שיתנו לך עוד ניסיון או שניים(לאור הגיל
והרזרבה השחלתית), אבל כדאי להיות גם ראליים ולהבין שאלו לא
טיפולים שיובילו להריון..תקראי טוב את מה שחיבוקתוש כתבה..
בהצלחה !

בהחלט מרגישה כיום שחבל שלא הוגבלתי

וחבל שהמאבק נגד ההגבלות הלך לכיוון הלא נכון. מה שצריך באמת זה להיאבק על מספר התרומות להן זכאית אישה שלא יכולה להרות מביציותיה. הרי בכך שהמערכת חוסכת טיפולים מיותרים, היא חוסכת כסף. כסף זה צריך להיות מושקע בחזרה באותן נשים שמהן הוא נחסך. לדעתי בהחלט צריך להיאבק על כך שלכל אישה כזו יהיו החזרים על 3-4 תרומות ביצית לפחות.

עוגי555

New member
גם אני חושבת שהמאבק הולך לכיוון הלא נכון!!!

אני מרגישה שכאישה אני מסתכנת בסקילה אם אני מביעה את דעתי זו!
(לא מדברת על פותחת השרשור אלא על דיונים תדירים בנושא)

אני לא אשכח את מה שקרה לי בטיפול האחרון

מביציותי. הביצית היתה ריקה וזה היה נורא. עשינו הכל ואז ראיתי את הרופא האנושי שלי יושב בצד בחדר לרגע ומעכל. זה קשה קשה מאד. אז הבנתי שגם לרופא שלי. החלטנו שדי. כדי להגיע לביצית הריקה שלי השתמשנו ב- 8 מנוגון...שזה המון. ראיתי את הרופא כי עשיתי ללא הרדמה אז כשסחבו אותי במיטה ראיתי את זה. זה היה מיד לאחר השאיבה.
חבל שהייתי צריכה לעבור את זה אבל זה היה סימן. כל אחת והסימן שלה.

עוגי555

New member
מחכה לאור

איזה שובר לב...
תשמעי, הנחמה היא שאת ראית את תמרור העצור מול העיניים. ככה אני רואה את זה מנקודת המבט שלי.
אבל יש כאב גדול בסיפור שלך.
לי עד היום כואב שהקפיצו אותי ליגה , ממש כמו מחוננת אמיתית, בלי אפילו הפרייה אחת לנחמה, לפחות לראות מה קורה שם באמת בפנים...
אולי נחסך ממני סבל. לא יודעת. מקווה שלאט לאט נשים את הפרק הזה מאחורינו...

רק לטובתך עוגי היקרה

ואני עוד הייתי צעירה ממך.
עברתי גם הפלה מביציותיי. אבל הרופא שלי רצה שאהיה שלמה עם התרומה.
רק תרומה זה לא קסם. לא כולן מצליחות. יש כאלה שעשו יותר מ- 8 החזרות ולא הצליחו. אני מכירה 2 וזה קשה מאד. בחלק מהנסיון שלך לעבד את הנושא תודי שהצלחת בהחזרה השנייה. זה לא מובן מאליו.
עם הבת הצלחתי בהחזרה 5 ועם אחיה בהחזרה 4.

עוגי555

New member

בהחלט! תודה רבה. אני בהחלט בהחלט חושבת על זה... וזה ממש כך כפי שאמרת, בנסיון לעבד את כל זה... ולחיות בחצי המלאה ...

roni19641

New member
עדכון ושאלה דחופה

היי בנות
קיבלתי היום תשובה מרופא מחוזי מכבי דר שחר קול ביטל בקשת טופס 17 מבקש מהרופא המטפל מכתב מסכם על טיפולי IVF עד כה והערכת העתודה השחלתית .

עשיתי עד כה 9 IVF באחרון לא היו ביציות.
עד כה בנוהלים הישנים נדרשו 3 אי החזרות רצופות כדי לחסום טופס 17. בנוהלים החדשים מספיקה אי החזרה אחת ?

האם מישהי עברה נסיון דומה ?
מה עזר לשכנע אותו לתת טופס 17?
מרגישה שצריכה לנסות עוד כמה פעמים בודדות לפני מעבר לתרומה.
עדיין לא בשלה לתרומה- פוחדת מכך שלא יודעת מי התורמת לא רואה אותה ושלא רק אני מקבלת את בציותיה ( יכול להוביל בעתיד לגילוי עריות) גם לא ברור אם נכון לספר לילד או לא.

מה גרם לכן להבשיל ולעבור לתהליך שך תרומה ?

אשמח לקבל כל עיצה.

למעלה