דחוף מאוד

Chelnak

New member
זה "תקראי"...

בכל מקרה, לי אין מושג מה התשובה. אם מישהו יודע, אפשר לפנות במסרים.

subatoi

New member
../images/Emo207.gif אטלנטיס של אתמול - 38 דקות

אני עדיין לא מבין, כמו שלא הבנתי בצפיה הראשונה, למה טיילה היתה צריכה להכנס יחד עם שפרד לתוך אופק האירוע. פשוט מטופש...

מ א ג ר ט

New member
לא נכון

מה, היא הייתה זורקת אותו מעבר לאופק האירוע? זה ךא כאילו אפשר לדעת על מה הוא ינחת. לדחוף אותו? יש הרבהדברים ואנשים בפנים, אם היא עושה שני צעדים אחורה זה פחות בעיה. מה שלא הבנתי זה למה לא הכניסו אותו לאופק האירוע *לפני* שהם הרגו אותו. אם הוא נשמר בהקפאה, אז לא עדיף לקחת פחות סיכון ולתת לקרסון להוריד אותו. זה לא שבמצבו ג'ון היה עוזר להם במשהו...

neboris

New member
הם הסבירו את זה בפרק

מישהו (אולי פורד) שאל בדיוק את אותה שאלה אחרי שהם שפכו מים על היצור הזה ואז קרסון אמר שאם ככה היצור הגיב על מים, אז אפשר אפשר לדעת איך הוא יגיב על מעבר דרך אופק ארועים (זה נשמע לי קצת תמוה, אבל לא מאוד מופרך). לכן הם רצו להוריד את היצור לפני שעוברים דרך השער. עוד משהו - גם כאן הייתה שגיאת תרגום ממש מעצבנת שנובעת מזה שמתרגמים לפי שמיעה ולא לפי תסריט רשמי. היה קטע שפורד אמר למק'קיי - "Work, Work" ותרגמו את זה "עולם, עולם" (יעני, המתרגמת שמעה - "World, world"). ואני לא מבין איך אפשר לא לשים לב לכך שאין שום הקשר למשפט וסתם לתרגם מלה מלה.

subatoi

New member
ויש קטע שפורד מדבר אל טיילה,

ומשום מה התרגום הוא בלשון זכר
מצד שני, פורד צריך לומר תודה שוהא בכלל דיבר. זה נראה לי ה-פרק של פורד, לפי כמות השורות שהיו לו...

subatoi

New member
ואם טיילה מחזיקה אותו,

והולכת אחורה והיא תתקל במשהו, היא תרגיש? אפשר בכלל להרגיש מה שעבר את אופק האירוע, אם מנסים למשש? זה נראה לי מוזר... מצד שני, הקטע של "אולי דוחפים אותו על משהו שכבר נמצא שם", זה גם משהו ששווה חשיבה. לא נראה לי שיש לזה פתרון (אלא אם מישהו זוכר משהו מדיוני השער של פעם).

סלמאק

New member
העניין הוא פשוט:

שפרד היה משותק, הוא לא יכול היה להיכנס בכוחות עצמו. ואי אפשר היה להעיף את המשקל שלו לשם כי צריך לעבור מרחק מסויים (אולי חצי מטר) אל תוך האופק כדי להיתפרק.

נורא אהבתי שתרגמו את...

WRAITH=רפאים. מאד נחמד! כמובן, המתרגמים בארץ היו ונשארו על הפנים (מידי פעם יש להם רגעים טובים).

subatoi

New member
נשמע הגיוני.

למרות שאם היו מתארגנים כדי לזרוק אותו כמו שצריך, או לדחוף אותו כמו שצריך, זה היה עובד, אני מניח. איכשהו.

מ א ג ר ט

New member
בסופו של דבר,

הוא המפקד שלהם. ולא זורקים ככה סתם מישהו מעבר לאופק האירוע. זה לא חפץ... יש כאן גם איזשהי דגאה מצד טיילה שהוא באמת יעבור בשער, והקרבה עצמית (כי גם היא "תלך" איתו אם הם לא יצליחו להניע את הג'אמפר)

סלמאק

New member
אפשר לחשוב כמה זמן היה להם

"להתארגן". אני מדמיין לעצמי את פורד אומר לטיילה "יאללה, תחזיקי אותו בבתי-השחי, אני תופס את הרגליים... "הופה, תזהרי על הצוואר שלו, יופי. עכשיו מתחילים לטלטל אותו, וב- 3 שלי זורקים, מוכנה? 1... 2... וש... לוש" וחוץ מזה, מגי צודקת. זה נותן תחושה שמדובר בחפץ. כנראה המטרה של להיכנס יחד איתו (מבחינת הכותבים) היא לתת לנו הצופים תחושה של רצון לגונן עליו, ללוות אותו בכניסה לאופק. וחוץ מזה (פעם שניה), זה לא שהיא נחוצה בשלב זה, זה לא שהיא יכולה לעזור לסיטואציה בצורה כלשהי.

סלמאק

New member
כן, אני וקיווי העלינו את זה באייקון

אבל הוא הציע משהו אחר, שכחתי מה זה היה... קיווי, תזכיר לי...

למעלה