דחוף מאד מאד

yaelushka4

New member
דחוף מאד מאד

היי אני סובלת מOCD שמתבטא בפחד שמה הרגתי מישהו ושכחתי מהמקרה,בנוסף אני סובלת מזכרונות שווא .
יש לי שאלה, הבוקר העיר אותי טלפון מהשינה. בשנייה שהתעוררתי הייתה לי מין מחשבה או זיכרון שאמר לי בבירור מה עשיתי ,איך ומתי, ומהי הסיבה ששכחתי מהמקרה. זה היה נוראי ורציתי למות באותם הרגעים, מרוב החרדה כנראה שכחתי מה היה באותה המחשבה.
איך אני יכולה לדעת האם זה אמיתי או לא? האם יש סיכוי שזה אמיתי? איך את מסבירה את המקרה הספציפי הזה.?

בהחלט לא פשוט

ובהחלט מזעזע לחיות עם זה... אני חושב שזה אחד הדברים הכי קשים שנתקלתי בהם, כשאדם חי בתחושת אשמה שגרם למותו של מישהו.
בהבנה נוספת, שמדובר במחשבה של OCD, נסי לענות לעצמך למספר שאלות:
1) אם אני שמה את OCD בצד... מה אני בעצמי חושבת, היה או לא היה? נכון או לא נכון?
2) האם אני מוכנה לקבל את זה שטעויות קורות לכולם, ומה אני כן מוכנה לקבל מתוך הדבר הקשה הזה? כי קבלה כלשהי חייבת להיות, זה מגיע לכולנו...
3) איפה אני כן שולטת בחיים שלי, ואיפה לא הייתי מוכנה לוותר?

בהצלחה!

אברהם ביטקין,
עו" סקליני ומטפל CBT ממוקד-OCD

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירה

יש לי איך לענות על זה (סליחה שלקח לי זמן לענות, היו בעיות בתפוז ולא יכולתי להתחבר).

הרבה פעמים שחלמתי חלומות שקשורים באוסידי (אצלי הניקיונות ותחושת הזיהום היא חלק נכבד מאוד), התעוררתי משינה בבת אחת (בין אם זה מהפלפון או כל דבר אחר), וגם כשלא חלמתי ספיציפית על האוסידי שלי אבל כן הוא כניראה היה בתת מודע אצלי, קמתי בתחושה נוראה של הליכלוך.
לקח לי זמן להבין שזה לא אמיתי וללב ולגוף להרגע מהחרדה (כי החרדה היא זאת שגורמת לתחושת הלחץ/הליכלוך/תחושה שפגעת או הרגת מישהו).
וכשהחרדה נירגעת גם המחשבות והתחושות הנוראיות הללו.
אני אומרת לך, אם אכן זה היה קורה, זה לא היה מאוחסן בתת מודע, וגורם לך לתחושה של אולי כן אולי לא וחרדות נוראיות, לא. היית מודעת לזה ויודעת שאכן הדבר קרה, כמו שהרגע קמת וציחצחת שיניים או אכלת ארוחת בוקר.
אוסידי לא סתם ניקרא בשם חלופי "מחלת הספק", כי הוא תמיד מטיל בנו ספק אם כן או לא, ולפעמים הספק של הכאילו כן, של הכאילו תחושת ליכלוך או שפגעתי במישהו כל כך חזקות שאנחנו לפעמים טועים וחושבים שהם אמיתיים, למרות שדרך עיניים אוביקטיביות (לא שלנו) אפשק לדעת ולראות בבירור שכלום לא קרה.

למעלה