דחוף !!! לפני ניתוח !

אני חייב להודות...

אני כל יום מופתע יותר ויותר, אנני יודע אם לצחוק או לבכות. בתור מטפל ומטופל פשוט עצוב לי עם חלק מהדברים שאני קורא כאן. אורן, ניתן בהחלט לנסות ולעזור ואף לרפא פיסורה, ואני אומר לך זאת חד משמעית, ניתן לנסות!!! האם אפשר לעזור לך באופן אישי, זאת אנני יודע. ואם יש מטפל אלטרנטיבי כלשהו ולא משנה מאיזה דציפלינה, כולל הומאופתיה, שמבטיח לך ריפוי הוא או יד ימינו של בורא עולם או שרלטן מצוי. מה שאני כן בטוח הוא שלאחר כמה שורות שאתה כותב כאן לא ניתן לדעת מהי הבעיה המרכזית, מהו אותו קלקול שבעקבותיו אתה סובל מפיסורה וממחלות נוספות, ויכולות להיות אין סוף סיבות... ולמען האמת אנחנו אף פעם לא נדע אותם באופן וודאי. לסיכום, יש לך שתי אופציות מבחינת טיפול: 1. לפנות לרופא ולעזור את הפרוצדורה הרפואית. 2. לפנות למטפל/ת באופן אישי ולהתחיל בטיפול רציני ומקצועי. מאחל לך רפואה שלמה ובהצלחה בכל אשר תפנה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

שלומי ידידי היקר,

אני רוצה להגיב לך , ודווקא הפעם ע"ג הפורום.. ראשית אומר בראש דברי - אני מסכימה עם כל מילה שנכתבה מפיסקה שניה ומטה.. עם זאת אני אינני מופתעת , אינני מתלבטת אם לבכות או לצחוק - אני שמחה וגאה שיש פה חברי פורום מטווח רחב של גישות ואמונות שמנסים לתת קצה חוט לאדם הפונה בשאלה . אין זה אומר שהאדם שפנה אלינו באמת עבר חוויה של אובדן , אבל עפ"י אמונת הקינסולוגים ( ואת זה כבר הצלחתי להפנים) כל מקור הבעיה הינה בעיה ריגשית ואם הצלחנו לעורר אדם אחד לגשת לטיפול ריגשי ולשחרר אותו מבעיותיו - דיינו.. אינני יודעת כשאני כותבת שפיסורה לרב נגרמת מעצירות - אם אותו אדם סובל מכך - אבל אם הצלחנו להבהיר לקורא סמוי שיש קשר בין הדברים - דיינו.. אני לא ראיתי פה אף תשובה עם הבטחה להצלחה , אלא זריקות כיוון שאל חלקם קל לי יותק להתחבר ולחלקם פחות , אבל אני מעריכה את כל הרעיונות ולא שוכחת את המדיה בה אנו כותבים. שיהיה שבוע נפלא לכולנו
יעל

ליעל ולשאר ה...

לילה טוב, את יודעת שאני אוהב אותך ושאני מעריך אותך בתור מטפלת ובתור אדם אך בואי ונהיה רגע רציניים: 11 הודעות שונות של מטפלים, אף אחד לא שאל את האיש כמה זמן הוא סובל והאם ישנם מחלות אחרות בעברו (למעט עישון או משקל, צר לי אם פסחתי על תשובות רציניות והיו כאלה). האדון כתב כי הוא סובל מפיסורה כרונית, אולי היא בכלל מולדת? ממליצים לאדם למרוח משחה, נותנים לו שם של משחה, וללא כל קשר לדעתי על משחות, כולנו לבטח יודעים כי גם משחה אשר עזרה נפלאות לאדם אחד יכולה לגרום לנזק עצום אצל אדם אחר (מזל שצריך מרשם רופא). חלק אומרים כאן, ולא במקרה הזה כי הם נותנים עצות בשביל להקל על המצב כרגע ולא מתכוונים לטיפול עמוק ויסודי, אז האם טיפול מקל לא יכול לגרום לנזק? אני אומנם לא מנוסה בטיפול וירטואלי ובאמת הידע שלי הוא דל בתחום, אך 11 הודעות, 11 פניות ואף אחד למשל לא מציע לאדון לפנות לטיפול באופן אישי, אולי חס וחלילה יש שם גם מחלה הרבה יותר עמוקה שאם לא נתייחס אליה בדחיפות המצב יהיה לא הכי נעים, אבל זאת נקודה קטנה ולא חשובה. והשאלה שאני שואל את עצמי, מה מבדיל אותנו, בייעוץ וירטואלי בנושא טיפול במחלות מאשר כל מרשם אחר של רופא? האם כאשר ניתן לאדם וירטואלית משחה או עיצה לשתות צמח או אולי רמדי הומאופתית בגלל שיש לו מחלה X הוא יהיה בריא ואנחנו נהיה מאושרים. איפה הרפואה המשלימה או האלטרנטיבית? איפה ההתיחסות ההוליסטית? יכולות להיות מיליון סיבות לפיסורה, לתת קצה חוט... נו באמת.. או בעצם אשמח להוסיף עוד מספר חוטים ופשוט מי שמתאים לו שיסמן V ליד האפשרות לפיסורה: 1. Blandness. 2. Dullness. 3. IRRESOLUTION. 4. Obstinate. 5. Changeable moods 6. Anxiety about future 7. Aversion to mental work 8. Weakness of short-term memory 9. Rapid emaciation in stomach diseases 10. Sudden weakness 11. Close-up, become introverted, averse to company 12. Lacking of emotions. 13. INDIFFERENCE TO LOVED ONES 14. Constant weeping 15. sluggishness. 16. Love dancing and thunderstorm אוכל להמשיך כי יש עוד לפחות 256 סיבות שונות ומשונות לפיסורה, והאמינו לי כל אחת ואחת יכולה להביא לפיסורה קשה כולל ספסיס עמוק של האורגניזם. אולי עיצבנתי כמה, אבל זה בסדר אני רגיל, אני חשבתי ואולי טעיתי ואני חייב לבדוק זאת שוב, אמרו לי כי רפואה משלימה מסתכלת על השלם, לא נותנת טיפול לפי שם של מחלה או מצב, תקנו אותי אם אני טועה. חלק מהמטפלים יושבים עם המטופלים שלכם 10 דקות ויודעים מה הוא צריך וחלק יושבים שעתיים ואף שלוש ועדיין לא יודעים מה יש שם כי הבעיה היא סבוכה ולא תמיד אפשר להבין מהו הקלקול העמוק יותר. אז למה בקלניקיה האישית אומרים משהו אחד ובוירטואליות אפשר לומר הכל , האם הדף כאן יכול לסבול הכל? לילה טוב שלומי.

בובי

New member
שלומי אני כן שאלתי ../images/Emo13.gif

אומנם בקיצור אך ביקשתי עוד מידע

אסתי123

New member
לשלומי העצוב

זכותך להיות עצוב, אפילו עצוב מאוד. באמת נורא נורא עצוב כאן. תמצה את העצבות הקשה עד הסוף וגם אני מאחלת לך להינות ממנה מאוד. לא הבנתי כל כך למה. האם זה בגלל שיתכן שיש עוד דרכים לעזור למטופל מלבד הומיאופטיה? האם רק עם הומיאופטיה מתחיל ונגמר העולם ומי שלא חושב כך זה נורא עצוב? בקינסיולוגיה לעומת הומיאופטיה אין צורך במידע מקיף ביותר על מצבו הגופני של האדם. בדיקות שריר נותנות את האינפורמציה המדויקת על כך. אתה נורא עצוב, אבל המטופל הוא עליז ושמח. ירדה ממנו חבילה מעיקה, כבדה...והוא במקום אחר. אתה רואה ,זה לא כל כך עצוב. אבל אם אתה נהנה להיות עצוב---זאת זכותך המלאה.

בואו לא נרד לפסים אישיים..

זכותו של שלומי לחוש כי אנחנו לא רציניים מספיק , זכות כל אחד להביע את עמדתו. אני עדיין חושבת שפתיחת כיוונים הינה חלק ממטרת הפורום ושאם משהו שכותב פה חשב על טיפול הומאופתי / דיקור כי אלו מוכרים יותר ופתאום גילה גם רפלקסולוגיה , קינסולוגיה והילינג - אנחנו את העבודה עשינו.. אני מבינה , שלומי, מה אתה אומר - הפעם דווקא לא התרשמתי שהצגנו "חפריות" או שרלטנות.. אף אחד לא הציעה תרופת פלא מלבד אורח שסיפר ( או פירסם..) על הצלחה אישית שלו.. בוא נסמוך קצת על האינטיליגנציה של השואלים שהם מבינים באיזו מדיה אנחנו עובדים ונכנסים לבקש קצה חוט או כיוון.. שבוע נפלא לכולנו.. יעל

מי דיבר על הומאופתיה

אסתי123, אני לא הזכרתי שמות, לא פרטתי גישות ואת רוצה לקחת זאת אישית, זכותך, מזה מקבלים בוודאות ... (אם תרצי אפרט לך את שמות המחלות). אני דיברתי על ההתנהגות של מטפלים ברפואה משלימה. אל זה שנותנים טיפול כמו רופאים - יש לך מחלה קח 1 2 3 כי זה טבעי וזה ירפא או יקל על המחלה. אם תקראי טוב, וכתבי זאת בהודעה, וזה כבר נושא של הבנת הנקרא כי גם אם מישהו ירשום כאן שם של רמדי הואמופתית, אפילו נתינת ARN לחבלה זאת טעות ושטות ממדרגה ענקית. אם אני ארשום וירטואלית למישהו שנחבל לקחת ARN והוא יקשיב לי הוא טיפש לא פחות ממני, מאחר ובאותו הרגע שהוא לקח את הרמדי הסיכוי שהוא יפצע, יעבור תאונת דרכים הוא גבוה במאות אחוזים. אין כאן נושא של איזו היא השיטה לטפל, ממש לא ואני מציע לך לקרוא שוב את דבריי. דבריי פונים ל: 1. תאוריות למה ומדוע ישנה מחלה? ואני חושב כי הרפואה המערבית ההסבר שלה הכי משכנע. 2. טיפול וירטואלי ועצות של מה לתת באיזו מחלה. 3. ההבדל בין רפואה הוליסטית לרפואה מערבית ביחס לתמונה המלאה. אפשר אולי, וזה רעיון מעולה - בואו נרשום טבלה ענקית של מחלות ואיזה טיפול איזו תרופה טבעית האדם צריך, ואז ממש נדע כי עזרנו והורדנו חבילה ענקית מהמטופל וזה בטוח יבריא אותו. שבוע טוב, שלומי.

SideKick

New member
למטפלים טיפול וירטואלי...

אין ספק שנמצאים פה בפורום אנשים בעלי יכולת טיפולית ורצון לעזור לאחרים. אולם נראה לי שחלק מן הדברים שנכתבים כאן יכולים לבלבל ואולי אפילו להטעות את מי שפונים ומבקשים עזרה. לי באופן אישי קשה מאוד עם קביעות ודיאגנוזות שנעשות בשליפה מן השרוול, בלי שהמטפל ראה את המטופל, נגע בו, תיקשר איתו או שלפחות קיים איתו שיחה מעמיקה. למילים של אנשים יש משמעות כבדה ואנו צריכים להיזהר במה שאנו אומרים לאנשים הפונים לעזרה. אמנם על המטופל מוטלת בסופו של דבר האחריות לבחור לעצמו את המטפל הטוב ולנפות את מי שלא נראה לו, אבל גם עלינו, כמטפלים, מוטלת האחריות לא לטעת במטופלים פחדי שווא או מקסמי שווא (להבדיל משטיחת המצב לאשורו או נטיעת תקווה לריפוי). בעיני זה נפלא שמישהו, שחווה את אותו הדבר, משתף אחר שפנה לעזרה. עצם השיתוף יש בו כדי להקל. אפשר לעודד את הפונה ליצור קשר ולשוחח ביחד על הדרך שבה כל אחד מהם מתמודד או התמודד עם הבעיה. אפשר גם לספר על משחה או תרופה שעזרה ולהמליץ לפונה לבדוק עם המטפל שלו אם המשחה תתאים גם לו. זה כמובן נהדר כשמטפל יכול להפנות אל הפונה לעזרה שאלות מכוונות, לפתוח בפניו דרכים ולהמליץ על דרכי טיפול אפשריות. הייתי ממליצה לקובעי הדיאגנוזות הוירטואליות ולמחוללי הניסים דרך המקלדת לזכור שמי שפונה לעזרה דרך הפורום אינו מטופל של אף אחד מאיתנו. אלה אנשים שמבקשים התייעצות והכוונה. בואו לא נודיע להם מה עליהם לעשות. בואו לא נוקיע אותם על שהם מנהלים אורח חיים קלוקל ולכן מגיע להם שלקו במה שלקו. בואו לא נקבע להם בוודאות מה יש להם או אין להם או באיזו תופעה הם נתקלו בעבר הקרוב, הרחוק ואולי אפילו העוד יותר רחוק. בואו פשוט נעזור במה שאנו יכולים וצריכים, ולא במה שאנו לא.

SideKick יקרה

מילים כדורבנות אך אימרי לי .. האם היית מעונינת בפורום נוסח: ש: שלום יש לי בעיה X ת: אין באפשרותינו לתת לך "קביעות ודיאגנוזות שנעשות בשליפה מן השרוול" אנא גש למטפל משלים ( ד"א אני מטפל בדיקור ויש תוצאות מעולות ל X!!!) לי נראה פורום שיטחי ולא רציני , הרי אף אחד לא לא מבטיח הרים וגבעות ולא תוצאות , אף אחד פה לא עונה למטרות רווח כלשהם , אנחנו זורקים כיוונים ... וגם אם אמרנו שיש לו טחול חלש או שX נגרמת לרב עקב טראומה Y - האם גרמנו נזק ? לכל היותר הוא יגיע למטפל שיאמר לו שענינו לו בשטויות.. אבל הוא הגיע למטפל , נכון? אולי בזכותינו? אולי כי הוא התחבר יותר ממני וממך לתשובה ש Z נתן/ה לו.. אולי יש מקום לחשוב על זכות קיומו של הפורום..

כאן את צודקת

נכון יעל, יש בעיה עם פורום בתחום הרפואה המשלימה, מאחר ואנחנו הופכים מיום ליום לפקידים שרושמים מרשמים, תעצרי לרגע ותקראי את הדברים שכותבים כאן, ואנני מתכוון רק לפורום זה חלילה אלא לפורומים השונים בפורטלים שונים. "יש לנו תרופה / משחה לאקנה" "אנחנו יכולים לרפא אותך מפסוריאזיז" "תרופה X היא רפוי לקנדידה" ועוד ועוד... אני חושב כי הפורום הזה הוא נהדר ויש כאן אנשים שרוצים לעזור וחלקם אף יכולים, אך מרוב שרוצים לעזור שוכחים את הדרך, את ההבנה של מה שעומד מאחורי החולי. אנחנו שוכחים אולי את המהות של רפואה הוליסטית. משעמם או לא, אנחנו עוסקים בדיני נפשות - ואסור לשכוח זאת. שלומי.

אז מה אתה מציע?

לענות תשובות של גש למטפל משלים כי כל תשובה שניתן לך פה תהיה לא רצינית.. אם כך , אין מקום לפורום הזה במתכונתו זו ..

הצעת יעול

לגבי מה לעשות: 1. בהחלט אפשר לסגור את הפורום - אך מאחר ויעל זאת פרנסתה (והיא הולכת לשחוט אותי כרגע), אני לא מוכן לתרום לאבטלה.
2. אולי נתחיל לכתוב באנגלית, זה אולי יראה כאילו אנחנו רציניים. 3. להתחיל ולנקד את המילים בעברית ולהוסיף ציורים אישיים או תמונות.. יש לי עוד כמה רעיונות, ונשמור אותו למפגש הבא. באהבה שלומי.

bestofhealth

New member
מסכים ועוד...

כדאי לשמור דברים בפרופורציות. אחרי הכול זהו רק פורום. מה שאפשר לעשות בטיפול אישי, ממש אי אפשר לעשות בפורום, ומה שמותר לעשות בפורום לא יהיה נכון לעשות בטיפול אחד על אחד. לדעתי תשאול רציני ויסודי לא ניתן לבצע בפורום. אלה המגבלות. אפשר לנסות לעזור או לפתור/להקל על סימפטומים. ללמד בפורום את התורה כולה לא ממש אפשרי. באשר לביקורת על הודעות לגופן - למה לא, אבל לגופן לא באופן של הצהרות כלליות כמו: "זה שטויות או לא נראה לי". והכול לדעתי צריך להיות ברוח טובה של רצון לעזור או לתקן, מבלי לתת לאיגו להכנס באמצע.בלי לזרוק סקאדים!!! חבוק לכלכם (אני עדיין לא מצליח להשתמש בסמיילים וסימנים- אאאהההה!!!!) "The greatest part of all chronic disease is created by the suppression of acute disease by drug poisoning." Henry Lindlahr, M.D.

bestofhealth

New member
זה אולי יענין אותך

במהלך חייו... ס..ת..ם!!! עכשיו ברצינות, אם זה מענין אותך יש ספר שהוא כתב שנמצא כולו ONLINE כולל האילוסטרציות וניתן להורדה (4MB). הספר נקרא: IRIDIAGNOSIS AND OTHER DIAGNOSTIC METHODS שווה!!!! http://www.whale.to/vaccine/lindlahr.html הכנס לאתר קטן זה. מתחת לציטוט של המשפט שאהבת יש קישור לאתר שיקח אותך לספר. בהצלחה!

תודה

שלום רב, אני מבין כי הוא נכתב הספר יצא לאור ב- 1974. אני מכיר את המשפט פשוט מתקופה מוקדמת יותר, לפחות ב- 200 שנה ואף יותר. תודה שלומי.

תרומתי הצנועה לדיון

יעל יקרה, הקשבתי לשאלתך, והלכתי לשוטט מעט בפורומים ה"קבועים" שלי, כדי לראות מה עושים שם.(ריפוי בעיסוק, חינוך מיוחד ולקויות למידה, אם מעניין מישהו). בכל הפורומים הנ"ל רבים מהכותבים הם אנשי מקצוע, ואחרים הם בעלי ידע וניסיון מכלי ראשון, הורים או מטופלים... ובשום מקום לא ראיתי אבחנות און ליין! האם אנו גורמים נזק כשאנו משתעשעים בהשערות והנחות שונות? האם לא ניתן לסמוך על המטופל שידע לבחור ולברור לבד? האם אין זה מספיק שאנחנו מטפלים טובים ואחראים והוליסטים בקליניקה שלנו? ובכן, לאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!! זה לא מספיק! להיות מטפל אינו כובע שניתן ללובשו ולהסירו על פי בחירה, ואם כן, הרי שמדובר בתחפושת ולא בייעוד. אני לא רוצה לזרוק כיוונים, למעשה אני לא רוצה לזרוק שום דבר חוץ מזבל... האם מטרתנו האולטימטיבית היא שהפונה יגיע למטפל? והאם מטרה זו מצדיקה את כל האמצעים? אספר סיפור קטן, שהיה באמת לפני זמן מה פנה להילרית ממכרותי בן משפחה קרוב וביקש את עזרתה בטיפול בבוס שלו. הבוס, איש חזק, מצליח וחסון, שבר את כתפו בעת משחק ספורטיבי, וגם עתה, לאחר שהשבר התאחה והיד חזרה לכוחה ותפקודה הרגיל, המשיך לסבול כאבים עזים, עד כי היה מתעורר משנתו בלילה ובוכה. אישתו של הבוס היתה מודאגת, וכך גם כל חבריו, שכן מדובר באיש שרבים תלויים בו, איש יקר טוב ואהוב. שלחו אותו למטפלים שונים, סידרו לו תורים אצל כל הגדולים, והוא לא הלך. כאן שכח, כאן התנגד, שם לא נראה לו הפרצוף... דאגתם של מקורביו הלכה וגברה, ובצר להם פנו לאותה הילרית, ששמעו מקרוב משפחתה שיש באפשרותה להסתכל בהילתו של האדם ולראות דברים. וכך יצא שקרוב המשפחה הזמין את הבוס ואישתו לאותה ארוחה בשבת,שאליה הזמין גם את הרואה בהילות... הבוס, שידע על פנייתה של אישתו,לא דיבר עם ההילרית מטוב ועד רע כל משך הארוחה. וכשהגיע זמן הקינוח והקפה, נכנס אל תוך הבית והשאיר את אישתו ואת ההילרית בגן, לשוחח. והאישה הביעה את דאגתה לבעלה, שהיה תמיד מקור כוחה ועוזה, ועתה סובל כאב איום ואף מתעורר בלילה ובוכה כתינוק. הוסיפה האישה והביעה את חרדתה וכעסה, על כך שבעלה אינו נעזר בכל המטפלים שהיא טורחת ומשיגה לו, ואולי כלל אינו רוצה להחלים? והרואה בהילות אחזה ביד האישה והקשיבה לה שעה ארוכה, שלאחריה נכנסה אל הבית ופנתה אל הבוס. הוא ישב בגבו אליה, ולא הסתובב. פנתה אליו הרואה בהילות ואמרה: "אישתך סובלת וביקשה את עזרתי, האם תסכים שאתבונן בך?" והבוס פנה אל הרואה בהילות, והיא מייד ראתה שעל חזהו הרחב של האיש, תלוי שק של צער סמיך ודביק, שצורתו ככוורת דבורים, ובמבט שני, ראתה שיש מוצא לשק, דרך פתח קטן בכתפו של האיש. הילתו של הבוס נצצה בבריאות ועוצמה, ודמעות של כבוד ואהבה עלו בעיניה של הרואה בהילות. היא לחצה את ידו ואמרה לו,"אני משתתפת בצערך, מי ייתן שכשימלאו ימי אבלך, יפוג הכאב, ותוכל לשמור לך את דבש הזיכרונות". והבוס לחץ את ידה בחום, ואמר "עכשיו תרגיעי את אישתי". הרואה בהילות יצאה אל אישתו, ושאלה אותה אם בעלה איבד לאחרונה מישהו שאהב. האישה, נרגשת, ענתה שלאחרונה שכל את אחותו, שאהב מאוד, ונפטרה בדיוק באותו אופן ובאותו מועד כמו אביהם האהוב. בשני המקרים בעלה לא התאבל על מותם של אהוביו, שכן כשמת אביו, היה חייל במלחמה, והדבר לא התאפשר, וכעת, עם מותה של אחותו, היה עסוק בהקמת עסק חדש, שפרנסת משפחות רבות תלויה בו. הרואה בהילות הסבירה לאישה שבעלה מצא דרך נפלאה וחכמה להתאבל, בלילה, בחושך, כשרק היא לצידו, הוא יכול לכאוב ולבכות. והרואה בהילות עזרה לאישה להבין שהדרך הטובה ביותר בה תוכל לעזור לבעלה, היא להניח לו להתאבל, לחבק אותו ולאהוב אותו, ולתת לו את הזמן הדרוש לו, מבלי לפחד ולכעוס. כמה חודשים מאוחר יותר, הגיעו חגי תשרי, וקרוב משפחתה של הרואה בהילות נתן לה חבילה קטנה, ואמר (במבט תמה) "זה בשבילך, מהבוס שלי" ושוב עמדו דמעות בעיני הרואה בהילות, כשפתחה את החבילה וראתה את צנצנת הדבש.

גם אני לא הבנתי את מוסר ההשכל..

ואשמח להסבר .. אני לא יודעת איך זה בפורומים אחרים - כי אני לא גולשת שם.. אני שאולת שאלה פשוטה , רצינית וקיומית - מה מטרת הפורום , ואיך לדעתך צריך להראות ההתנהלות בפורום. מבטיחה שכל תשובה תשקל בכבדות ראש ..

למעלה