דחוף! לאלה מבינכם שעשו פסיכומטרי...

דחוף! לאלה מבינכם שעשו פסיכומטרי...

אם יש כאלה ואני מקווה, מכיוון שהיו לי הקלות בבגרויות בגלל הליקוי- האם לקויי שמיעה זכאים גם להקלות בפסיכומטרי??

המרחפת

New member
יש הקלות, לא לכולם באופן גורף

אני לא יודעת מה הקריטריון שלפיו מחליטים מי זכאי לפסיכומטרי שונה (ממוחשב, שנקרא מפע"ם), בכל מקרה צריך להכנס לאתר של המרכז לבחינות ולהערכה, לחפש בחינות בתנאים מותאמים ושם יש טופס שצריך להדפיס, למלא, להחתים את רופא המשפחה ולשלוח בצירוף אודיוגרמה עדכנית לכתובת שהם נותנים. צריך לשלוח את זה לפחות 3 חודשים לפני המבחן שרוצים להבחן בו, הוא מתקיים באפריל ולפעמים גם בדצמבר או בפברואר. מבחן מפע"ם: בחינת פסיכומטרי ממוחשבת, הנותנת תוספת זמן משמעותית לכל שאלה. כפועל יוצא נבחנים בשלושה פרקים בלבד. חסרונות: לא ניתן לחזור לשאלות שכבר ראינו ולשנות את התשובות, המבחן הוא אדפטיבי משמע משתנה לפי התשובות. אם ענינו נכון, נקבל שאלה ברמה קשה יותר. אם טעינו, נשאר באותה רמת קושי. וגם היא קצת מתישה.

אוקיי..

למקרה שאת יודעת על סמך מה ההקלות? בגלל שבעיקרון מתחשבים במאמץ הנוסף של אנשים לקויי שמיעה? כי תכלס בבחינה עצמה הבעיה לא באה לידי ביטוי עד כמה שידוע לי. (כי הרופא צריך למלא בסעיף על ההשלכות של הבעיה על הבחינה) ורופא מומחה או משפחה?

המרחפת

New member
תשובות על מה שאני כן יודעת.

כפי שעניתי בהודעה הקודמת שלי, אני לא יודעת מה הקריטריונים. מצד שני עוד לא פגשתי לק"ש שאמר לי שהוא הגיש בקשה ונדחה. יכול להיות שזה ההתחשבות במאמץ ושזה לא כל כך בא לידי ביטוי אבל תכל'ס, לאיזה הקלות כבר אפשר לצפות? שיקריאו את המבחן בשפת סימנים? גם בבגרויות ההקלות הן תוספת זמן. בנוגע למה ששאלת מישהי אחרת, לדעתי האישית המפע"ם עדיף בהחלט על פני הפסיכומטרי הרגיל. 4 דקות לשאלה זה לא דבר של מה בכך, על אחת כמה וכמה בפסיכומטרי שמתבסס על מהירות עבודה בלחץ. בשבילי זה עשה את ההבדל הענק, כי אני אישית טיפוס איטי מאד מטבעי. והחותם צריך להיות רופא א.א.ג.

nitzan111

New member
כן, הרוב מקבלים מבחן "מפע"ם"

זה מבחן ממוחשב אדיפטיבי. (ומתיש נורא), עם הערכת זמן. תשלחי את הטפסים ותקבלי תשובה תוך חודש. מועדים עם הקלות יש בדצמבר, אפריל ויולי בכל שנה. ובקשר לסיבה להקלות, באנגלית למשל, בכל מה שקשור לאוצר מילים, ללקויי שמיעה קשה הרבה הרבה יותר. ולפי מה שאמרו לי במכון לקידום החירש, גם במילולי התפיסה של השפה שונה...(או משהו כזה...).

למעלה