דחוף חשוב

דון54

New member
דחוף חשוב

אני חייב תשובה דחופה מעולם השחמט מה השם של הפעולה בשחמט שבה הפעולה היא בחירה שלא לעשות כל פעולה כלומר נגיד והצעד הבא תורי אז אני בוחר שלא לעשות שום צעד תודה

regex

New member
אין דבר כזה

אתה חייב לשחק בכל תור, אם אין לך פעולה חוקית ואתה לא במצב של שח, אזי מדובר ב"פת" - והמשחק מסתיים בתיקו.

דון54

New member
בסרט "מר אף אחד" הוא אמר שיש פעולה כזו בשחמט

שבה האדם שתורו לשחק בוחר בפעולה הזו בנסיבות מאוד מסויימות שמתאפשרות ואז אפשרי השימוש בה נראה לי זה משהו בלטינית אין לי מושג... אבל קיימת הפעולה הזו מה השם שלה? מישהו יודע ?

Pentax

New member
כאחת ששחק שחמט ברמה מקצועית 12 שנה...

אני חייב להסכים עם regex שאין דבר כזה. אתה חייב לשחק בכל תור אם יש לך אפשרות חוקית. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות במקום לשחק בתור שלך זה להיכנע...

דון54

New member
גם אחריי 12 שנים יש לך מה ללמוד

Zugzwang (German for "compulsion to move", pronounced. is a term usually used in chess which also applies to various other games. The term finds its formal definition in combinatorial game theory, and it describes a situation where one player is put at a disadvantage because he has to make a move when he would prefer to pass and make no move. The fact that the player must make a move means that his position will be significantly weaker than the hypothetical one in which it was his opponent's turn to move.

מתן4ל

New member
אתה מבין שאתה מצטט קטע שמחזק את מה שPentaxאמר

ההכרח לעשות מסע ("compulsion to move") הוא חלק מהותי משחמט. וזה בדיוק מה שהביטוי הזה אומר. אכן יש שם למצבים בהם יש *ייתרון* לשחקן ש*לא* תורו (במצב נורמאלי זה הפוך). ואם Pentax משחק שחמט 12 שנה הוא בהכרח נתקל במצב כזה לפחות פעם אחת ואולי אפילו הכיר את השם שלהם, אלא שהיה קשה לנחש מהשאלה שלך למה אתה מתכוון...

Pentax

New member
גם אחרי 32 שנה יש לך מה ללמוד בהבנת הנקרא...

והפעם גם אני מצטט מויקיפדיה אבל בעברית את אותו מושג (שכמובן ידעתי עליו) אבל זה לא מה ששאלת. "בשחמט, כפאי (מגרמנית: Zugzwang מבוטא: צוגצואנג, ובתרגום חופשי: כפיית מעבר) הוא מונח המציין מצב שבו אחד השחקנים חייב לבצע מהלך שיביא אותו למצב גרוע מכפי שהיה קודם. שחקן בכפאי היה מעדיף לא לשחק כלל ולהעביר את התור ליריבו." השאלה שלך הייתה זאת: "מה השם של הפעולה בשחמט שבה הפעולה היא בחירה שלא לעשות כל פעולה כלומר נגיד והצעד הבא תורי אז אני בוחר שלא לעשות שום צעד". המצב של Zugzwang מדבר על זה ששחקן אולי היה מעדיף לא לבצע את התור שלו למרות שהוא החייב. בכל זאת יש "הבדל קטן" בין זה ובין מה ששאלת. בנוסף תוכל גם לראות בויקיפדיה דוגמאות לאותו מצב.

regex

New member
תגובה לא מנומסת

שאלת שאלה וקיבלת תשובה, למרות שהנתונים זמינים ב 1000 אתרים שונים באינטרנט ועכשיו אתה עונה בחוסר נימוס לאלו שבזבזו מזמנם כדי לענות לך? קצת דרך ארץ בבקשה!

דון54

New member
חברה' טעיתי אני מצטער

קיבלתי. אני חייב התנצלות. יכול להיות שטיעיתי בהסבר שלי או בתגובה שלי. ולכן בזאת אני מבקש סליחה ומצטער אם מישהו נפגע מתוקף הפרשה. על כל שכן תודה רבה לכולם על הזמן וקצת בהומור... ובכל זאת בזכותכם הגעתי לפיתרון המיוחל ולא הייתי איפה שאני נמצא היום לולא אתם אגב.... תודה לאבא ואימא שכבר אינם.... ובכל מקרה תודה לכולם...

IirionClaus

New member
מאוחר מדי, החברות שלך באינטרנט בוטלה

זהו, יותר אסור לך להיות באינטרנט. כיוון שאתה קורא את התגובה הזו, אני מבין שאתה באינטרנט; חוליית אנשים בשחור תשלח לביתך מחר בין 2 ל-5, אנא הקפד לענות להם. תודה!!

למעלה