דחוף דחוף דחוף@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

enat06

New member
אנחנו אומרים לא...

אם תוציאי אותה החוצה היא פשוט עלולה למות, להשאיר אותה בחוץ לחסדי העוברים ושבים זאת פשוט תמימות, הסיכוי שמישהו יקח ויטפל הוא פשוט אפסי, יש יותר סיכוי חס וחלילה שיפגעו בה או יתעללו בה או שתטרף ע"י כלב.. לא נעים לי להגיד את זה אבל אני מרגישה שאני חייבת לקשר אותך למציאות של הדברים האלה, נכון שזה "תיק" אבל עם טיפול נכון תוך יומיים שלושה היא תהיה רגועה יותר, תצליח לאכול טוב יותר, פחות תיילל ותדרוש תשומת לב ואז בלי לחץ תוכלי לחפש לה, או בית אומן (שזה יותר קשה למצוא) או ברגע שכבר תתחיל לאכול מזון יבש, בית מאמץ, ע"י צילום שלה, פרסום בכל האתרים כמו שכולם כאן עושים, במקרים האלה זה תמיד "המתחיל במצווה...." התחלת במצווה, נעזור לך, נכוון אותך ונייעץ לך, עם עוד קצת מאמץ באמת תוכלי להגיד שעזרת לה על הצד הטוב ביותר, אל תרימי ידיים בשלב הזה זה מאוד חשוב לעזור, אבל כמו שצריך! שולחת לך חיזוקים

תודה מקסימה.. עם מילים וחיבוקים כאלה

איך אוכל להרפות מהמצווה שהגיעה לידי<??? בסדר. אני בינתיים מקבלת עליי את העול הזה.. מקווה שיהיה יותר טוב. שמתי אותה עם הקופסא והשמיכה ליד החלון והיא מקבלת שמש ישירות עליה. זה בסדר? נראה לי שמאז היא רגועה יותר ונרדמה בשלווה. זה בסדר?

enat06

New member
כיך לשמוע! ../images/Emo13.gif

שמש ישירה זה לא כל כך טוב מכיוון שגורים קטנים עלולים להתייבש מהר, אם היא יכולה להיות ליד אבל לא ממש עם שמש ישירה זה עדיף, כדאי לשים לה בקבוק חם או כרית חימום אם יש לך, זה מדמה את הגוף של האמא וגורים בגיל הזה זקוקים לזה גם בשביל חילוף החומרים ועיכול טוב יותר (כך קראתי פעם!) להאכיל אותה מספיק פעמים כדי שלא תתייבש, דרך אגב אני לא יודעת אם היא כבר אוכלת רטוב או שאת עדיין מאכילה במזרק או בקבוק, אם היא כבר אוכלת רטוב זה יופי, אם לא בטח תוכל בקרוב להתחיל, והרבה יותר נוח (וחוסך זמן) להאכיל בבקבוק ולא במזרק, אפשר לקנות כזה מיוחד בכל חנות חיות..

sashalola

Well-known member
כל הכבוד לך, את עושה מצווה גדולה../images/Emo140.gif

את יכולה לעטוף אותו בבד רך ותני לילד שיחזיק אותו בזרועותיו בעדינות למדי את הילד ללטף את הראש של החתול באצבע וגם מתחת לסנטר, הם אוהבים את זה טוב לגור להרגיש שמלטפים אותו בעדינות וזאת תהיה חוויה נהדרת לילד

זה בדיוק מה שעשיתי עם הילדים שלי..

אגב, שאלה חשובה מאוד.. האם זה בסדר להכניס אותה למיטה שלי? היא נראית לי נקייה, הוצאתי ממנה כמה חרקים שהלכו עליה, ואחרי שהאכלתי אותה בגבינה וחלמון היא התלכלכה וניקיתי אותה עם מגבון לח. או שמא אסור להכניס אותה לתוך המיטה? אגב, משהו מופלא מאוד שקרה- היא שינתה כיוון מהראש שלי, והלכה לכיוון החזה וניסתה להתחפר תחת היד שלי כדי להכנס.. זה מדהים! איך ידעה ששם נמצא החזה? או שסתם זה קרה?

החרקים הם פרעושים

קני לה בחנות חיות ספריי פרונטליין כדי להפטר מהם. בד"כ לוטרינרים גם יש את החומר. אם את גרה בכפ"ס או יכולה להגיע איתה לשם אוכל להשאיל לך. לא הייתי מכניסה אותה למיטה עם פרעושים... הקטע של החזה, סביר להניח שהיה בטעות. היא פשוט מחפשת מקום חם ונעים להתפנק בו. את מסתדרת עם האכלה, חימום וניקוי הבטן? מה את נותנת לה לאכול?

enat06

New member
זהירות עם החומר!!!

לא הייתי ממליצה על זה בכלל למי שאין נסיון בטיפול עם גורים כי כמות לא נכונה עלולה לגרום להרעלה! ויש גם חומרים שאינם מתאימים לחתולים, שוב למי שלא מנוסה זה מבלבל, הכי הכי טוב לקחת לוטרינר ולבקש שיפעש שם (לפעמים האסיסטנטים עושים את זה ולא מבקשים תשלום) הכי בטוח לסרק במסרק כינים ובמגבונים לחים ללא אלכוהול או בושם..

יש מדיד כמויות על המוצר

שמסביר כמה לשים. ושוב ההמלצה היא על פרונטליין ספריי, שזה החומר היחיד בשוק שמתאים לגורים צעירים. מסרק כינים לעולם לא יוריד את כולם, לא יסיר ביצים וגם לא יעזור כנגד הטלות שלהם בבית, על המצעים והשטיחים.

sashalola

Well-known member
להכניס גורון למיטה זה הכי כיף ובסדר../images/Emo99.gif

הוא ירגיש הכי בטוח צמוד לחום הגוף וגם מרגיע מאוד שהוא קרוב לדפיקות הלב טייפלתי כבר בגורים גוססים נדמה כי אחד מהפעולות שהצילו את חייהם היא העובדה שנשאתי אותם כמעט כל היום צמוד לחום הגוף שלי כמו שנושאים תינוקות :) ממש מרגש התהליך הזהי שאת מתארת את כנראה אישה מלאה חמלה ורגישות בסוף עוד תתאהבי בייצורה הקטנה נתתם לה כבר שם?

strange key

New member
גורים ../images/Emo13.gif

בימים אלו ממש אני מטפלת בגור (כבר בן חודש ושבוע, והוא אצלי מגיל שבוע וחצי). בנוגע למיטה, עקרונית הפרעושים האלה אינם עוברים בדרך כלל לבני אדם, אך בכל מקרה לא כדאי לקחת סיכון לפני שתהיה נקייה לגמרי מפרעושים. גם חשוב מאוד להיפטר מהפרעושים כי הם מוצצים את דמה והיא צריכה כרגע כל טיפת דם שיש לה. ואיך היא ידעה ששם נמצא החזה? התיאוריה שלי היא שהגורים הולכים בעקבות פעימות הלב. מומלץ לך גם לשים לה שעון מתקתק בקופסה שבה היא נמצאת, זה מרגיע גורים (מדמה פעימות לב של האם), ובהחלט הרגיע את הגור שאני מטפלת בו (כלומר, הבחנתי בהבדלים כאשר היה שעון וכאשר לא היה שעון לידו). רוב הזמן הוא היה ממש ישן *על* השעון
ואגב, אמנם כרגע היא מייללת כל הלילה, אך זה עובר די מהר. הגור שאצלי הפסיק לגמרי להעיר אותי בלילות בערך בגיל 3 שבועות, אך כבר מגיל שבועיים וחצי בערך היה מעיר אותי רק פעם אחת בלילה, ולא לפני 5 בבוקר. בהצלחה בהמשך הטיפול

י מ י ת ה

New member
כל הכבוד לך!!! וגם...

כל הכבוד לאנשי הפורום המקסימים שמלוווים כאן את התהליך בעיצות נהדרות וסבלנות פשוט מרגש לקרא!! הרבה בהצלחה לגור אני בטוחה שהוא בידיים טובות עכשיו!

enbalush

New member
את יכולה להכניס למיטה, אבל לא לישון איתו

כי הוא עלול להמעך, רק שיגדל יותר.

היי לכולם!!!

בוקר טוב! קראתי את ההודעות האחרונות שלכם ואני מודה לכם על המילים ועל החיזוק. האמת, שזה באמת לא פשוט.. הלידה האחרונה שלי היתה של התאומים שלי לפני 8 וחצי שנים, ומזמן שכחתי מה זה לקום לתינוק להאכיל אותו בלילה או לרוץ להכין לו אוכל כי הוא בוכה.. והנה חזרתי לזה בבת-אחת! אם היו אומרים לי שאני (!) אגדל חתול בבית, ועוד אצטרך לטפל בו כמו תינוק.. הייתי מגחכת בבוז שזה לא ייתכן.. והנה, החיים מכוונים אותנו שונה ממה שאנו חושבים. מאוד קשה לי!!! אבל אני מתנחמת בעידוד שלכם שאתם מבטיחים לי שזה עניין רק של כמה ימים עד שתתחזק קצת. רציתי לשתף אתכם בתמונה שלה- הנה היא. הבת שלי מלטפת אותה.. אגב, אתמול היו לי כל היום גירודים בידיים, ממש עד כי בא לי לקלף את העור בגירוד.. האם זה יכול להיות קשור לחתלתולה?

zoe1111

New member
איזה מתוק/ה../images/Emo13.gif

לא נראה לי שהגירודים קשורים לחתולה אלא אם יש סימני עקיצות או משהו כזה... אולי שטפת את הידיים הרבה פעמים?

שלחתי קודם הודעה שלא נקלטה לצערי...

לפי התמונה- מישהו יכול לומר לי בערך בן כמה הגור? ומתי בכלל מתחילים לתת אוכל יבש?

אשתר1

New member
להערכתי כבן חודש

לפי האוזניים שהן עוד מקופלות,הוא מתוק קטן ושרדן ואתם משפחה מקסימה,כיף לראות את הידיים הקטנות והטובות האלה של הבת מטפלות בו בעדינות.ניראה שהגורון נכנס לכלוכם יישר ללב
וזה כל כך מובן,הוא כזה קטן וחסר אונים,לעניות דעתי הוא יצטרך עדיין מזון גורים ביניקה עוד כשלושה שבועות אח"כ ניתן להתחיל להרגילו לאט לאט למזון יבש מורטב בחלב ואחרי זה מעבר למזון גורים יבש שיאכל לבד.עם כל הטירחה של הטיפול בתינוקי החתולי הייתרון הוא רב,קודם כל הצלתו ושנית הערך החינוכי לילדים המקסימים,טיפול אחריות,אהבה דאגה וחבר חדש בבית,בהצלחה כל הכבוד.

enat06

New member
בן כשבועיים אולי אפילו פחות!

אם היית משאירה אותה בחוץ היתה פשוט מתה.. הכי טוב אם את יכולה עוד היום לקנות לה בקבוק הנקה מיוחד לחתולים ותחליף חלב מיוחד לחתולים, זה יהיה הכי טוב עבורה! את הבקבוק (תחפשי כזה עם פטמת גומי) לחתוך בעדינות עם סכין חיתוך בצורת צלב ולא לעשות חור, כדי שהחלב יצא בצורה מווסתת, כדי לראות איך להאכיל אותה נכון, תכנסי ל youtube ותעשי חיפוש על: feeding an orphaned kitten יש שם המון סרטונים שמראים איך לטפל בגור בגילה ואיך להאכיל נכון.. מלבד ההאכלה צריך גם לעזור לה בעשיית צרכים (עם צמר גפן רטוב) מספר פעמים ביום, רצוי לפני האוכל, וכדאי מאוד להצמיד אותה במהלך היום לבקבוק חם או כרית חימום (מאוד חשוב) החדשות הטובות, שזה לא תינוק, ותוך כשבועיים אפשר יהיה להתחיל לגמול אותה, בהתחלה עם אוכל רטוב ומעט אחרי זה עם אוכל יבש מורטב ואח"כ רגיל!... חזקי ואמצי!

למעלה