דחוף! דחוף! דחוף!

דחוף! דחוף! דחוף!

תוך שעה עד שעתיים, תצא היום כתבה ב Y-NET בנושא הסומכים של משרד הרווחה. נשמח לתגובות של הורים וגם של אנשים שלא קשורים. כמה שיותר תגובות יעזרו לנו לקדם את זה. אנא הגיבו וספרו מנסיונכם. אני לא יודעת להעביר קישור, אז קטרין, תלמה יונית או כל מי שיודע, תעקבו ותעבירו. תודה, עמליה

הודעה חשובה

שלום לכולם, היום, תצא כתבה ב Y-NET המספרת על ביטול שעות החונכות לילדי האוטיסטים. כדי שנוכל להצליח במאבק אנחנו זקוקים לעזרתכם, אנא כנסו במשך הערב ל Y-NET והגיבו לכתבה. כמו כן, מחר ב18.30 ברחבת מוזיאון תל אביב בבית אריאלה, תהיה הפגנת הנכים. אנא בואו בהמוניכם. תודה עמליה ----- הפגנת נכים והורים לאוטיסטים - 20/12/07 נושא: הפגנת נכים והורים לאוטיסטים - 20/12/07 ערב טוב, מתכבדת להעביר אליכם הודעה שקבלתי זה עתה ואשר הינה חשובה לכולנו: מחר, יום חמישי, בשעה 18:30 תערך הפגנת נכים, הורים לאוטיסטים ואוטיסטים, אם יוכלו להשתתף, ברחבה בחזית "בית אריאלה", שד' שאול המלך, ת"א (ליד מוזיאון תל אביב לאמנות). מבחינתנו ההפגנה מוחה על בטול שעות החונכות לילדינו וכמובן, הזדהות עם הצעקה לנוכח תנאי הנכים בישראל. ההפגנה תהיה מלווה בכסוי תקשורתי, בתקווה לשינוי. אנא העבירו המידע להורים נוספים. בברכה, דפנה --------------------------------------------------------------------------------

אנסה לגרור את עצמי

אני מסיימת במרכז חינוך של המוזיאון את יום הלימודים ממש לפני (כן אני משוגעת מיוזמתי אלמד עד 18.00 אולי יותר) ואם אחייה אחרי זה אז אנסה לבוא- זה קרוב ונגיש מאוד.

מחל

New member
תודה וכל הכבוד לעמליה עמית.

תודה וכל הכבוד לעמליה עמית

שונית7

New member
כל הכבוד לעמליה ולהורים שמשתתפים בפעילות

בכנסת ובתקשורת. הודות לכם, בימים האחרונים שומעים את דברנו חזק וצלול. טוב, שהדברים מתחברים גם לשיחה ברדיו עם האבא לילדה מבי"ס "און", למשל. הציבור מקבל תמונה ברורה מאוד של אילוצי ההורים וילדיהם, ללא הבדל של סוג נכות/מוגבלות, ותגובתן של המערכות, שבמקרה זה השם היאה לה הוא "כשל מערכות". הנוסחה, שכולם חוזרים עליה: יש לנו פה ילד/ה, שאולי לא כמו כולם, אבל עם עזרה X, יכול להיות יחד עם כולם - אפקטיבית מאוד, לטעמי. עמליה - שיהיה לך הרבה כוח להמשיך, כי עבודה לא חסרה... שונית

dd19

New member
../images/Emo206.gif אמנם מאוחר אבל כנסו

ותגיבו עכשיו, כי יכול להיות שמחר הכתבה כבר תרד מהעמוד הראשון ועדיין אין הרבה תגובות.

אנא הגיבו לכתבה ושלחו אותה אל רשימות התפוצה

מאד חשוב להגיב לכתבה הזו. בישיבה שקיימנו, לקראת ההתארגנות מול משרד הרווחה, הוברר לנו שאכן בוצע קיצוץ בכל הארץ. אנא הגיבו לכתבה ושילחו את הקישור הלאה לרשימות התפוצה במייל. וכל מי שיכול, חשוב להגיע היום להפגנה הזו. הקיצוץ הזה פוגע בנו, ישירות !!

doroniz

New member
תגובה לכתבה ולמכתב ההורים

כמובן שהגבתי לכתבה באתר YNET. תגובתי טרם פורסמה. יתכן והיא לא תפורסם למרות שניסיתי לשמור על מתינות. קראתי את מכתב ההורים ואני חייב לומר שנעלבתי בשם האבות שבחבורה. בסיום המכתב מופיעה סדרה של משפטים המנסה להמחיש את הצורך של השגחה של מבוגר על הילד האוטיסט. על המשפטים מנוסחים כך שהאמא היא בתפקיד המשגיחה. אני יכול להעיד על עצמי: אצלנו הנטל מתחלק וגם האבא לוקח חלק בתפקיד המשגיח. אני יודע שאני לא אבא חריג ושונה....בהרבה משפחות לאבא חלק משמעותי בגידול הילדים בכלל, והילדים עם אוטיזם בפרט. תודה רבה, דורון.

אתה צודק במאה אחוז

גבי יצביע בעדך בעניין.

yonitbrk

New member
צודק וגם יעקב ועוד אבות רבים

שהספקתי להכיר, יתמכו בך , דורון.

כמה זמן לוקח להם להעלות את התגובות של

הכותבים? כתבתי שתי תגובות והם עדיין לא עלו. מקווה שזה יעשה את ההבדל. לגבי ההפגנה לא אוכל להגיע אליה ומחזיקה עצבאות שהכול יסתדר.

dd19

New member
../images/Emo10.gif האם אתם יודעים שההורים שוב אשמים?

הם ברוב חוצפתם דורשים שירותים. איך נראית לכם התגובה של משרד הרווחה: 'ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "לא בוצע קיצוץ. בעבר היה שימוש בכספי יתרות עודפים מסעיפים אחרים. השנה לא היו יתרות שבהן ניתן היה לעשות שימוש, ולכן מספר מקבלי שירות החונכות ירד. התקציב צמח מאוד. פותחו שירותים רבים והביקוש לשירותים הללו גדל והולך. לפני שבע שנים קיבלנו תקציב של 18 מיליון שקל, והיום התקציב הוא 85 מיליון שקל. '

b o t t e n

New member
זה לא נכון מה שאת אומרת.

הם רק מסבירים מאיפה היה כסף ליותר שעות. ולמה עכשיו זה קשה. אגב יש שם טעות מספרית ב-2000 היו 1450 אוטיסטים, לא ייתכן רק 145. מה שצריך להבהיר, זה שגם בשנים שהייתה "שמנת" תקציבית, זה עדיין דיגדג את קצת הקרחון בטיפול בילדים אוטיסטים, ושראשית השמנת הזאת צריכה להיות לחם חוקינו, ומעבר לה. כל הוייכוח של מאיפה היה או לא היה הכסף, לא צריך להיכנס אליו בכלל, כח זה ויכוח עקר, כי את לא תעשי נבירה רבתי הספרי החשבונות של המדינה. הדיון צריך להיות עקרוני במה צריך להיכלל כסל השירותים הבסיסי למשפחה עם ילד אוטיסט. וסביב זה כבר ימצאו ויבנו תקציב.

dd19

New member
אני לא מאמינה לאף מילה שלהם,

כי לא נראה לי שאי פעם הייתה שנה עם כסף. לפני 5 שנים כשהבן שלי אובחן יעצו לי לפנות לרווחה כי יש זכאות לקבלת סומך. ושם הם אמרו לי שזה מגיע רק למשפחות שיש להם שני ילדים עם pdd ולשאר אין כסף , כי (איזו הפתעה) קיצצו ובשנים קודמות השתמשו בעודפים ממקומות אחרים. חוץ מזה אם כבר יש איזה שהוא שירות ציבורי , אני מעדיפה לקבל אותו ברמה הארצית (כי אז התקציב הוא שלו בלבד) . רוב התקציבים שמגיעים לרשויות מקומיות מתפזרים לדברים אחרים. היו מקרים שרשות מקומית קיבלה תקציב ובגלל שהיה עיקול בגלל הגרעונות, זה הופנה חוקית לכיסוי הגרעון. האם זה אמור לעניין הורים שזכאים לשירות?

אני לא אוכל להיכנס עד מאוחר למחשב,

ולכן לא אוכל להקפיץ את ההודעה. אני אשמח אם לא תתנו לה לרדת. אולי אפילו לנעוץ, לכתבה אין מספיק תגובות, אנא הגיבו בשמות שונים, העיקר שהכתבה לא תרד... חייבים להראות לרווחה שיש תגובות, שזה נושא בוער ואנחנו צועקים חמס. מי שאיתנו בעניין שייכנס ויגיב. דבר נוסף: אנא הגיעו בהמוניכם להפגנת הנכים, עם חברים חברות ומשפחה קרובה ומרוחקת, (מזכיר את רוויטל והפגנת ה3-4, לא?) העלאת הקצבאות לילדינו תלויה בעיקר בנו. יואב קריים וחבריו ניסו לשבת עם האנשים המתאימים בממשלה וללא תוצאות. הם מנסים להשוות את הקצבאות של ילדינו למשכורת מינימום. אני חושבת שזה מאוד חשוב שנעזור להם. היום יש אנשים שחיים מהקיצבה ואפילו לא נותנים להם לחיות ממנה בכבוד. איך אנשים יכולים לחיות מ-2000 ש"ח בחודש? יש מישהו שזה ניראה בעיניו הגיוני? אז בואו נעזור להם ובדרך נעזור גם לעצמנו. שימו לב לתאריך: ה י ו ם בת"א, ברחבת מוזיאון ת"א ברחוב שאול המלך בשעה 18.30 ההפגנה תהיה גם אם ירד גשם זלעפות. מכיוון שהנושא בוער. אני מקווה לפגוש אתכם שם. אני אבוא לשם עם דניאל. תודה לכולכם. עמליה

../images/Emo50.gif בהפגנה ועוד מכאביי האישי בתחום

תודה מכל הלב לעמליה ולאחרים שמייצגים גם אותי שמפאת המרחק אף פעם לא יכולה להשתתף במחאות הללו אני כמובן הגבתי , אבל אני כל כך קטנת אמונה , כבר למדתי לא לצפות לכלום. חלם זה פה - כבר אמרתי הרבה פעמים באילת אין בית ספר לחינוך מיוחד לגילאי היסודי ומכאן שאין מסגרות המשך .... ואני בימים אל בעיצומן של מלחמות אישיות ופרטיות להקמת מוסד שכזה ... יש לי כבר 25 הורים שחתמו יחד איתי על הצורך הזה לילדיהם ואני עדין בלך תשוב כדי לפגוש את ראש העיר והנוגעים בדבר כדי לנסות להזיז משהו ... וזה אחרי שישי תורם שמוכן לממן את הבניה ואת האיכלוס של המבנה שיבנה , מהנדס ישב והכין בהתנדבות תוכנית בניה מאושרת על פי חוק, מעצבת מבנים תיכננה את המבנה מבחינת צורכיי הילדים כמובן גם בהתנדבות , ויש המון אנשים טובים נוספים בדרך שבאים לעזור ולתת - הבירוקרטיה שוברת ואטימות הלב של הפקידות בארץ הזו מגיעה לשיאים חדשים בכל פעם מחדש חלם זה פה - כבר אמרתי מליון פעם יום טוב , בשורות טובות אריאלי

מחזקת את ידיכם ../images/Emo24.gif

שאלת
: הכתבה ירדה מהעמוד הראשון, אם ייכתבו תגובות נוספות ורבות, יש סיכוי שהיא תחזור לעמוד הראשי?

למעלה