דחוף בקשר לגלולות ..

דחוף בקשר לגלולות ..

שלום, אני לקחתי גלולות מליאן והלכתי לגיניקולוג כדי להחליף את הגלולות , הוא הביא לי מרשמים לגלולות אורטו סיקלן. אני סיימתי את החפיסה של מליאן , חכיתי שבוע וקבלתי מחזור ואחרי המחזור התחלתי לקחת חפיסה של אורטו סיקלן. קראתי הרגע בעלון המצורף לאורטו סיקלן שאם עוברים מחפיסה אחרת לאורטו ציקלן לא צריך לחכות שבוע וישר צריך להתחיל ת החפיסה החדשה.. את זה הרופא לא אמר לי ולא עשיתי ככה.. רציתי לשאול אם יש סיכוי להריון ? חוץ מזה לקחתי את הגלולה היום [הגלולה הראשונה של האורטו סיקלן] ושלשלתי לאחר כשעה וחצי וכתוב בעלון לקחת עוד גלולה במקרה כזה .. עשיתי את זה , האם זה בסדר והאם יש סיכוי להריון,אם קיימתי יחסי מין תוך זמן קצר לאחר לקיחת הגלולה הראשנה..? תודה רבה על ההתייחסות ואני מחכה לתשובה...

דחוף בקשר לגלולות ..

לא ברור לי מהשאלה שלך כמה זמן עבר בין סיום המליאן להתחלת הגלולה החדשה. אם לא עבר יותר משבוע, אין חשש. אם ההפרשה היה יותר משבוע כי חיכית משום מה לסוף המחזור אז את לא מוגנת.

תשובה :(

סיימתי לקחת מליאן , חיכיתי שבוע הפסקה וקיבלתי מחזור ולאחר מכן ביום השמיני לקחתי גלולה של אורטו סיקלן. זה לא היה כפי שרשום בהוראות בעלון המצורף שצריך לקחת ישר אחרי החפיסה של מליאן את החפיסה של אורטו סיקלן בלי השבוע שחיכיתי.. ז''א שאני לא מוגנת ? אז צריך לקחת גלולה ליום שאחרי ?.. ואם אני לא מוגנת מתי אני אהיה מוגנת?

תעני לי בבקשה

שאלתי את אותה השאלה במרכז סיוע למניעת הריון שיל''ה וענו לי שם שאני לא מוגנת ושכדאי לקחת פוסטינור.. אני רוצה להיות בטוחה שיש חשש להריון אם עשיתי שבוע הפסקה בין החפיסות השונות לפני שאני מכניסה לגוף הרבה הורמונים ..

לא מבינה

שוב כמה זמן עבר ללא קלולות בכלל. האם לקחת ביום השמיני מסו, המחזור, ביום השמיני מתחילת ההפסקה. שאלה פשוטה: כמה ימים היית ללא גלולות בכלל? אם זה רק 7- הכל בסדר. אם זה יותר משבעה את לא מוגנת עד החפיסה הבאה, כלומר , עד שתתחילי את החבילה הבאה אתם צריכים להשתמש גם בקונדום.

תודה רבה על התשובה

ושוב, הייתי 7 ימים בהפסקה , בלי גלולות, וביום השמיני לקחתי גלולה.. בלי שום קשר למחזור. תודה רבה על המענה וסליחה על אי ההבנה

למעלה