דחוף ביותר

boomg1

New member
דחוף ביותר

שלום, אני מחפש בנרות קשר בין שמות המשפחה הבאים לבין צאצאי בית דוד(דוד המלך). אני אשמח ביותר עם תעזרו לי למצוא את הקשר. שמות המשפחה:יפה(מאשכנז,קראתי באתר מסוים שזו משפחה של רבנים ששמרה את אילן היוחסין שלה עד לדוד המלך זה אומר שהמשפחה היא מבית דוד??),סניור(אברבנל היה יד ימינו של סניור בתקופת גירוש ספרד,אולי היו נישואים בין המשפחות כי אברבנל היה צאצא של בית דוד),אבן עזרא,הליו(ממשפחתו של יהודה הליו מספרד). בקשה תעזרו לי לגלות אם המשפחות האלו הם מבית דוד... תודה,אדר.

עדנה4

New member
על בית סניור אפשר למצוא קצת

בספר "גירוש ספרד" מאת חיים ביינארט. יש שם פרק על המשפחה בתקופת גירוש ספרד. אולי תוכל למצוא שם משהו גם על ההיסטוריה של המשפחה.

boomg1

New member
דחוף

אני צריך את העזרה שלכם למצוא את המידע הזה בקשה תעזרו לי. שבת שלום.

friend9

New member
מצטער,

כנראה החמצתי אפשרות לעזור לך. אין לי תשובה בדחיפות. אם יש לך סבלנות, אולי אוכל לחפש בעוד שבוע-שבועיים ולמצוא חומר בנושא.

boomg1

New member
שאה אחרת

אולי תענו לי לפחות על השאלה אם הפסקה הבאה אומרת שמשפחת יפה היא משפחת מבית דוד: "שימוש מעשי בגנאלוגיה נועד לקביעת יהדות, אך משפחות מסוימות נוהגות מדורי דורות לשמור רישומים על קורותיהן, ובמיוחד משפחות רבניות (לדוגמה, משפחת יפה ומשפחת הורוביץ), המונות את ייחוסן מזה מאות בשנים, ויש המגיעות עד לדוד מלך ישראל.". זו הפסקה בקשה תענו לי!

friend9

New member
הפסקה שהבאת...

... לא אומרת אם ייחוס משפחת יפה הוא רק בן מאות שנים, או כשלושת אלפים שנה, עד דוד המלך. אולי תשובה לשאלתך תמצאי בספר מגלת יחס של משפחת יפה: אילן יוחסין.... הספר נמצא בכמה ספריות. באחדות מהן הוא רשום: מגלת יחש ...

boomg1

New member
friend9 שאלה

יש לך אולי את הספר עם התשובה או שאתה יכול להברר אותה ממישהו שיש לו את הספר? כי אני לא מצליח למצוא אותו (את הספר) בספריות שליד הבית שלי. בקשה תעזור!

mahaian

New member
אשתי היא מצאצאי משפחת סניור

הספרדית שהתגוררה בעיר העתיקה בירושלים. אביה מכיר היטב את תולדות המשפחה....

boomg1

New member
לmahaian

תוכל אולי לברר אם היו נישואים בין משפחת סניור ומשפחת אברבנל בתקופת גירוש ספרד או אחרי? או אם תוכל לברר עם יש קשר בין משפחת סניור לבית דוד(צאצאי המלך דוד). תודה,אדר.

mahaian

New member
האבא שלה בים המלח וכשיחזור

אני אשאל אותו. הוא סיפר לי פעם שסניור הם מצאצאי אותו דון סניור שהיה היועץ של המלך פרדיננד והמלכה איזבלה. לא זכור לי לגבי בית דוד.

boomg1

New member
תודה רבה

תודה רבה,אני אשמחאם אחרי שתישאל אותו תכתוב את התשובה בפורום.אולי תוכל לתת לי תשובה לעוד שאלה.אתה חושב שהפיסקה הבאה אומר שמשפחת יפה היא מבית דוד? הפסקה:שימוש מעשי בגנאלוגיה נועד לקביעת יהדות, אך משפחות מסוימות נוהגות מדורי דורות לשמור רישומים על קורותיהן, ובמיוחד משפחות רבניות (לדוגמה, משפחת יפה ומשפחת הורוביץ), המונות את ייחוסן מזה מאות בשנים, ויש המגיעות עד לדוד מלך ישראל". תודה,אדר.

ari היחיד

New member
אין שום קשר לדוד המלך !

זאת אגדה ואין שום קשר בינה לבין המציאות. רואים שלרגע לא חשבתה על מה שאתה רושם מספיק שתחשוב כמה דקות על מה שאתה רושם ותראה שאין לאף אחד קשר לדוד המלך

להיפך! כולנו צאצאי דוד המלך

לכולנו 2 הורים, 4 סבים (משני המינים), 8 הורי סבים, 16 סבי סבים וכן הלאה. אם נלך X דורות אחורה נגלה שאנו צאצאיהם של 2 בחזקת X אנשים. דוד המלך חי לפני כמאה דורות. לפי חישוב זה חיו בתקופה זו כ-2 בחזקת 100 אנשים שאנו צאצאיהם שזה בערך 10 בחזקת 30 (אלף מיליארד מיליארד מילארדים). כמובן שבתקופה זו לא חיו כל כך הרבה אנשים. הסתירה לכאורה מתיישבת בקלות אם מבינים שאנו יכולים להיות צאצאים של אותו אדם בדרכים רבות. אוכלוסיית העולם בתקופת דוד המלך מוערכת בכ50 מיליון בני אדם. זה אומר שבממוצע כל אדם שחי באותה תקופה, אנו צאצאיו בכ10 בחזקת 22 מסלולים שונים בעץ המשפחה. ההסתברות שאדם מסויים מתקופה זו אינו מאבותינו היא אפסית. זה נכון לא רק עבור היהודים מאותה תקופה, אלא לגבי כלל אוכלוסיית העולם. אפילו אם נניח שרק אחד למיליון מבני עמינו הגיע מנישואי תערובת, גיור, רומן עם גוי או לא עלינו אונס, עדיין זה מותיר אבות רבים שאינם יהודיים במוצאם. המסקנה הוודאית באופן מעשי היא שכולנו צאצאי דוד המלך. מצד שני, ניתן לאמר למשל שכולנו גם מזרע עמלק. הוודאות של קביעה זו גבוהה בהרבה מכל פרט שמופיע בעצי המשפחה שלנו. משפחות מסויימות שמרו על מסורת שמציינת את אחד המסלולים שמובילים לדוד המלך. ניתן להתווכח על אמינותו של עץ יוחסין זה, אבל אין ספק שמשפחות אלה כמו אחרות נמנות על צאצאי דוד המלך.

boomg1

New member
לmahaian

אבא של אישתך חזר מים המלח? בקשה תעדכן אותי מתי שאתה שואל אותו. אם ברצונך המייל שלי הינה הוא:[email protected] תודה,אדר.

למעלה