דחוף ביותר!!!!!!!!!!!!!

דחוף ביותר!!!!!!!!!!!!!

חברה שלי התחילה להתנדבר במשא"ז לפני מס' שבועות. וקורה שם משהו מוזר ביותר. היא טוענת שהמפקד כל הזמן מחבק אותה ונוגע בה, ומנסה לנשק אותה, אל אף שהיא מרחיקה אותו כל הזמן. הוא ממשיך, הוא אף נגע בה במקומות מוצנעים. היא לא רוצה להפסיק את ההתנדבות אך היא גם לא רוצה, שהוא ייתנכל לה. מה לעשות? האם מותר לו בכלל לגעת בה בצורה כזו???? ואיך להגיב?

שלום30

New member
אסור לו לגעת בה.

האם הוא נוגע בה כשהם לבד או גם בנוכחות אחרים ? מה הוא ענה לה לאחר שביקשה ממנו שיפסיק ? בת כמה היא ? בכל מקרה אסור לאף אדם לגעת בצורה אינטימית, במיוחד לאחר שהוא מפקדה בעל סמכות לגביה, ובמיוחד לאחר שהיא מרחיקה אותו - עליו להבין שהיא לא רוצה בכך. אך תמיד יהיו כאלה שיטענו שחשבו שהיא מסכימה ורק מתביישת, או מפרשים התנהגויות מצידה וחיוכים סתמיים כרמז להתרת הנגיעות. החוקים נגד הטרדה מינית במקומות עבודה, בצבא, במשטרה ובשאר המקומות ברורים וחדים ביותר, עם זאת, מאחר והיא חוששת שהוא יתנכל לה עליה להבהיר לו בצורה נעימה והחלטית שהיא אינה מעוניינת במגעים האלה \ או באף מגע אחר. כנראה המפקד שם לב להיסוסיה ומנצל זאת. אם גם לאחר בקשתה המפורשת הוא ימשיך במגעים - עליה לגעור בו בצורה בוטה ובהמשך אף לאיים עליו בתלונה. היא יכולה לספר את הדבר לחברות או חברים שיראו או יצלמו, גם היא יכולה לתזמן כניסת אנשים לחדר מיד שהמגעים מתחילים (כמובן שזהו פתרון זמני בלבד) מפקד אמור להיות קשוב לאלה עליהם הוא מפקד. יתכן מאוד שלאחר שהסיפור יסתיים הוא לא יעיז להתנכל אליה מאחר וכל התנכלות מצידו תראה מוזרה ותגרום לדיבורים מיותרים על הנושא.

היא בקרוב בת 18

והיא מפעילת בסיס, כך שהיא רוב הזמן נמצאת בסביבתו (היא טוענת שהוא נתן לה את התפקיד הזה בכוונה מפני שהוא רצה שהיא תהיה איתו כל הזמן) והוא לא מעז אפילו להרים אליה מבט בנוכחות אחרים. אני לא ממש יודעת מה קורה שם בבסיס הזה, ואני יודעת שהיא לא ממש תעז לעשות משהו. ולי אין מושג איך אני יכולה לעזור!

guya72

New member
תגובה

לא כל כך הבנתי, מי כאן מעוניין לפתור את הבעיה - את או החברה (המוטרדת). אם חברה שלך מעוניינת שהבעיה תפטר מעצמה, אז שתתעורר, כי זה לא יקרה. לא ברור אם המפקד המטריד הוא קצין או שוטר רגיל. לגבי פתרון יש מספר אפשרויות : 1) לפנות לקצין המומנה על השוטר המטריד. 2) להגיש תלונה במח"ש (אפשרי גם ע"י מכתב). אם זאת תהיה פנייה לקצין ממונה, אז זה יהיה פתרון זמני, מאחר ואז תמצא הבחורה הבאה שתפגע ממנו. רק פנייה למח"ש תסים את העניין הזה אחת ולתמיד !! כרגע לא צריך לעניין אותה מה המשמעות של זה מבחינת אותו שוטר. זב"שו. סתם מתוך סקרנות - היכן אתן מתנדבות ?? הם זה במקרה חיפה ?? פשוט זה נשמע לי מוכר.

לדעתי...

שתכתוב מכתב תלונה למח"ש שיתחילו לבדוק את הנושא הזה. לא כדאי לפנות למישהו מאותה תחנת משטרה כי יכול להיות שבטעות עוד היא תפנה לאחד החברים שלו ואז זה בעיה לא קטנה... בקיצר רק מח"ש יעזור במקרה הזה!!

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifממליץ בחום...../images/Emo26.gif

בן-אדם שמנצל בצורה כל-כך בוטה את הסמכות - מקומו לא במשטרה. שתיקח בחשבון שאם היא לא תגיש תלונה - עוד הרבה בנות עשויות לסבול מאותו מפקד! שתעשה טובה לעצמה, לשאר המתנדבות ולמשטרה בכלל - ותגיש תלונה למח"ש! (אם היא מסתבכת עם זה ולא יודעת מה עושים - אתן מוזמנות לפנות אלי במסרים)

אני אותה החברה עליה חברתי "הטובה"

כותבת... אני דיברתי עם המפקד שלי בנוגע לזה (אני מאודדדדדדד ביישנית) ואמרתי לו שזה עלול לסבך אותו, כי במידה ומישהו ייכנס ויראה אותו עושה את המעשים האלו הוא עלול להסתבך. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות! אני רוצה להמשיך ולהתנדב שם אבל אני לא מוכנה שהוא יקבל ממני מסרים שלא שלחתי. אני לא רוצה לערב גורמים מפני שאני יודעת שהמפקד שלי עשה דרך ארוכה במשטרת ישראל ואיני רוצה שמקרה כזה יכתים לו את התיק.

אני מצטער...../images/Emo26.gif

אני ממש לא רוצה לנהל לך את החיים... ומן-הסתם מי שתחליט - זו את. אבל את חייבת להבין, שדווקא בגלל ה"דרך הארוכה" שהמפקד שלך עשה במשטרת-ישראל - הוא צריך לדעת כמה מה שהוא עושה לא חוקי! (שלא לדבר על לא אתי) ומה יקרה שהוא ישלח ידיים למישהי אחרת??... אפילו יותר ביישנית ממך?... שלרגע לא תטעי - אני מבין אותך לגמרי, והדילמה שאת נמצאת בתוכה מובנת לחלוטין. אני לרגע לא בא להעביר עלייך ביקורת - לא חשוב מה תהיה ההחלטה שלך. נקלעת למצב בו אין דבר שאת יכולה לעשות שיצא ממנו טוב... מה שרק גורם לי להתחמם עוד יותר על האפס שהכניס אותך למצב הזה!!!

Lt ResheF 55

New member
מה איתך?

נראה שאת יותר מודאגת לגבי מה יקרה למפקד שלך ולתיק שלו... כאילו בעצם את מסכימה ליחסים האלה רק מה שמפריע לך זה שלא יראו אותכם... "ואמרתי לו שזה עלול לסבך אותו, כי במידה ומישהו ייכנס ויראה אותו עושה את המעשים האלו הוא עלול להסתבך" לא מפריע לך מה שהולך ביניכם??? זה לא אמור לקרות...

אני ביישנית מדי ואני לא ממש מסוגלת

להיות ישירה...

guya72

New member
אין צורך להיות ביישנית../images/Emo39.gif

אז מה אם את ביישנית ?? אז את צריכה לסבול ?? כפי שכתבתי בתשובה לחברתך - יש 2 אפשרויות : 1)לפנות למישהו ביחידה שלך במטרה שיפסיק - אבל אז הוא רק ימצא מישהי אחרת. 2) מכתב תלונה למח"ש - זה יפגע לו בקריירה, אבל זה לא צריך להיות שיקול שלך. בכל מקרה - אם כרגע הדברים נגמרו, ויותר הוא לא מציק לך - את כנראה תסתפקי בזה. אם לא - עדיף (ואני בכוונה לוחץ עלייך) לשלוח מכתב למח"ש. אחרת המצב עלול להחמיר, ומירב הסיכויים שזה מה שיקרה .....

שלחי אותו לפורום כאן אני יכעס עליו

הוא יראה לבד את מה שכתבו כאן ויזהר לו למה מה הוא חושב לעצמו

mosheh

New member
אני הולך לפי הגישה:

מי שמתבייש מתייבש ונופל ואוכל אותה בגדול. ואני מוכן לעזור לך, אם את מעוניינת כתבי לי במסר, איך אפשר ליצור עימך קשר אם את מעונינת בעזרה. כדרך אגב, אני גר ומתנדב בבני ברק, ואני נכה, ולמדתי בחים שלי שאסור להבייש מאף אחד/ת בחיים האלה, ולא לדפוק חשבון לאף אדם בעולם המזורגג הזה, ואם תשתקי, את תפסידי ועוד בנות יאכלו אותה כמוך. בהצלחה משה

ben46

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

guya72

New member
תגובה דחופה 2

לאדון ben46 - מה הטעם שאנשים יפנו אליך להתייעץ איתך, אם אינך יודע את החוק ?? לפני שאתה מנפח את החזה מתוך גאווה על התפקיד שנתנו לך ביחידה בה אתה מתנדב, תלמד את החוק !! קת"צ קודם כל כותבים עם ת ולא ט. ואצלך זאת לא טעות כתיב. תפקידו של הקת"צ לטפל בענייני משמעת בלבד, לא בעניינים פליליים. זה תפקידה של מח"ש. אם כך, קודם כל תלמד את החוק, ורק אח"כ תכתוב תשובות "מוסמכות". לגבי העניין של ההטרדה המינית, אותו סיפור פורסם גם בפורום משא"ז של וואלה. גם שם כתבתי תגובה ברוח דומה, שדבר זה נראה לי קצת חשוד. אותה תלונה, סיפור פחות או יותר זהה, אבל שמות המתלוננת קצת שונים. יתכן שזה קרה ל-2 מתנדבות שונות, אבל מה שנראה לי יותר סביר הוא שמישהו כאן רוצה לעשות רעש או לנסות לנקום בשוטר מסויים. זה פשוט נראה לי קצת מסריח העניין הזה.

דיווח

לפני מספר ימים קיבלתי במסר מאחד האנשים שקרא את מה שכתבתי,ואמר לי שבפורום מתנדבי אזרחי בוואלה נמצאת מישהי בשם יהודית אפרים, והיא יכולה לעזור לי. פניתי אל הפורום, וכבתי שם את מה שהתרחש בבסיס (תחת יוזר ניים אחר) היו מספר אנשים שהגיבו וייעצו מה לעשות, ואז היום פתחתי את דף הפורום ולתדהמתי גיליתי תגובה נוראית של אחד המשתתפים בפורום. וזה מה שהוא כתב: את הסיפור הזה כבר ראיתי בפורום המשא"ז של תפוז. מי שכתב/ה את הסיפור - מה בדיוק רוצים להשיג כאן ?? לקבל עוד עצות ?? כבר ניתנו שם כל העצות הרלוונטיות. מחפשים איך לעשות רעש ?? משהו נראה לי כאן מוזר. בפורום של תפוז אותה מתנדבת מוטרדת מזדה בתור קארין רז. כאן, בפורום הנוכחי, פתאום השם הופך להיות רז נטלי. או שאלו 2 נשים שונות שזה קורה להן (דבר אפשרי) או שמישהו כאן חומד לצון או מחפש דרך להתנקם בשוטר מסוים. זה נשמע לי קצת מוזר כל הסיפור הזה. אני מצרף קישור לשירשור המתאים בתפוז : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=458 מיותר לציין שהוא אפילו קיבל ח"ח על עבודת "הבילוש" הנפלאה. אני פשוט נפגעתי מכל העסק! זה פשוט נוראי שקיימים אנשים כאלו שאומרים לנערה שבאמת רוצה לתרום מזמנה למשא"ז. שהיא סתם חומדת לצאן, או שאני רוצה להתנקם בשוטר. זה פשוט גורם לי לרתוח!

guya72

New member
מה הבעיה כאן ??

אני זה שכתב את התגובה המדוברת, וכפי שכתבתי בתגובה לדברייך הנעלבים בפורום של וואלה, צורת הפנייה הזאת מעוררת חשדות. כפי שציטטת בתגובתי, לא שללתי לחלוטין את האפשרות שדבר זה נכון, אבל צורת הפנייה שלך עם שמות שונים מעוררים חשדות מסויימים, בין השאר זה מעורר חשד כי זאת המצאה ממניעים שליליים. אם יש לך טענות, עדיף שקודם כל תביני שצורת הפנייה הזאת שלך מעוררת חשד. 1) ברגע שאת מזדהה ב-2 מקומות שונים תחת 2 שמות שונים, אז משהו נראה מוזר. 2) אם רצית לפנות ליודית אפריים, יכולת לכתוב בפנייה כי זה מיועד אליה, או לחילופין לשלוח לה דואר-אלקטרוני (פרטיה נמצאים בדף שבו כתבת את ההודעה בוואלה). אם נפגעת מכל ה"עסק" הזה - האשמה כאן היא שלך בלבד. אני ביטאתי חשד, אשר את אשמה בקיומו (הסבר למעלה), ולכן אינני אחראי לכך שאת נפגעת. גורם לך לרתוח ?? תתבגרי ותיקחי אחריות לטעויות שלך !!! רק להזכיר לך - באינטרנט אפשר להתחזות לכל אדם אשר רוצים להתחזות אליו, ואין כל דרך לוודא האם זאת דמות אמיתית או בדויה. כנ"ל גם תלונות אשר מועלות ע"י באי הפורום - כל עוד הדברים אינם נשמעים מופרכים ובלתי-הגיוניים, מתייחסים אליהם ברצינות. ברגע בו מתעורר החשד באמיתות הדברים, אל למתלונן לבוא בטענות, מאחר והוא אשם בכך (בין אם ע"י אמירת דברי-שקר או העלאת דברים בלתי-הגיוניים). את הח"ח על עבודת "בילוש" נפלאה, קיבלתי בין השאר על העלאת החשד, אבל בעיקר עקב תגובות קודמות (שלא טרחת לקרוא), ביניהם התרוצצות בין מספר גורמים עקב אדם שאיים בפורום בביצוע רצח, ותגובות קודמות בנוגע לנושאי חוק בהם התעורר דיון, ואני טרחתי להביא ציטוטים מן המקורות החוקיים המתאימים. לפני שאת נעלבת מתגובה כזאת או אחרת, תטרחי לקרוא ולהבין את מה שכתוב אותה תגובה !! את קראת רק את הכותרת, ולא את התגובה עצמה שדיברה על הבאת ציטוטים ממקורות חוקיים וכו'. בקיצור : תתבגרי !!!

שמע...ומה אם?...../images/Emo26.gif

ומה אם לא עובדים עלינו?...
מה אם מה שהיא כתבה מההתחלה ועד הסוף נכון? מה אם היא פחדה שיזהו אותה (מה שיסבך אותה עם הבסיס בו היא מתנדבת) וטשטשה את הפרטים המזהים שלה (בכל פעם תחת כינוי אחר). (הרי לא באמת חשבת שמישהי שטוענת טענות כאלה תזדהה בשם האמיתי...
) ומה אם עבודת הבילוש שלך חשפה מספיק פרטים כדי שמי שלא כדאי שיזהה את הבחורה - כבר יודע במי מדובר?... משחק קצת מסוכן...

למעלה