דחוף בבקשה

• פותח הנושא edg
  • פורסם בתאריך

edg

New member
דחוף בבקשה

מה מציגה הפקודה: netstat -a לי אמרו שהיא מציגה פורטים פתוחים וכרגע יש לי 58 אם זה פורטים אז בטח יש לי 30 האקרים שכרגע במחשב שלי (נכון?) בתודה ED

Bender Unit 22

New member
לא בהכרח.

בכל פעם שאתה נכנס לאתר, שולח דואר או מתחבר ל- IRC אתה פותח פורטים. כל פעולה שאתה עושה באינטרנט פותחת לפחות פורט אחד.

voguemaster

New member
תיקון 2

אתה לא משתמש ב-ICMP ישירות, או לפחות אתה לא אמור, כך שזה לא ממש נחשב. אלי

edg

New member
הבהרה

*כשספרתי לא שלחתי שום מייל *אין לי ICQ או שום תוכנה שלדעתי פותחת פורט *כשספרתי 58 לפני זה סגרתי משחק רשת (HELBREATH) ונכנסתי לפורומים של GOOP. 58 זה טוב או לא טוב במצב כזה (שלא נכנסתי כמעת לכלום)? לילה טוב ED

uzi2

Active member
גם פעולה שהיא המשך של פעולה אחרת

ברוב מקרים תשתמש באותו פורט ולא תפתח חדש.

Black Snake

New member
הבהרה פשוטה וחדה

הפקודה הינה netstat והאפשרות שלה זה a-. netstat -a מציגה לכם את אילו מחשבים/שרתים מחוברים לכם למחשב ובאילו פורטים. רישום השרתים והשרתים נוצרת ע"י רשימה ולא כל הפורטים חייבים להאזים לך למחשב.

edg

New member
בבקשה תענו

האם זה נורמלי או לא? הXP מראה שהמחשב שולח 53% ומקבל 23% (במאפינים של החיבור לאינטרנט) וכל זה רק כשהתחברתי לאינטרנט, אחי שיחק קצת במשחק רשת, ונכנסתי לפו! אני רוצה לדעת: *האים זה נורמלי? *איך אני יכול לבדוק אם יש לי סוסים טרויניים במחשב? תודה רבה ED

Bender Unit 22

New member
נסה את זה:

אתחל את המחשב והרץ את netstat -an בלי להתחבר לאינטרנט. העתק את התוצאות והדבק אותן לקובץ טקסט. התחבר לאינטרנט בלי להפעיל אף תוכנית נוספת, המתן מספר שניות וחזור על הבדיקה. העלה את שתי התוצאות שקיבלת לפורום זה. תוכל לבדוק האם המחשב שלך נגוע באחד "מהעכברושים" המוכרים ע"י שימוש בתוכנה מתאימה, למשל The Cleaner של MooSoft. וגם אנטי וירוס טוב ומעודכן בהחלט לא יזיק.

cool2

New member
שאלה........

מה מהתוכנות האלו לא שיתופיות???? כי לפני כמה זמן הורדתי CLEANER וזהו כבר עבר הזמן יש לכם המלצה על תוכנה שהיא לא מוגבלת????

edg

New member
תוצאות

מצורף קובץ עם התוצאות של הNETSTAT, וTHE CLEAN לא גילה כלום, ויש לי נורטון 2002 מעודכן. תודה רבה ED

Bender Unit 22

New member
זה באמת הרבה.

חלק נכבד מהפורטים שפתוחים אצלך משוייכים בד"כ לשרתים לגיטימיים. אולי אתה מריץ שרת? IIS למשל? על איזו מערכת הפעלה המחשב שלך עובד? אם אתה לא בטוח בקשר לשרת, נסה להתחבר לכמה מהפורטים ע"י telnet localhost portnumber כשבמקום portnumber תרשום את מס´ הפורט, למשל 21 או 25 (שני אלה יספיקו). מה התגובה שקיבלת?

edg

New member
לא

אני לא מריץ שום שרת (לפחות לא אחד כזה שאני יודע עליו) יש לי WIN XP PRO. כאשר הרצתי עם פורט 21 הוא רושם: 220 MICROSOFT FTP SERVER (220 בהתחלה) ועם פורט 25 הוא רושם: 220 EDDIE microsoft ESMTP MAIL service, vertion 6.0.2600.1 redy at WED, 3rd april אני מניח שזה הWINDOWS MESSENGER, אבל כשהבאתי את התוצאות סגרתי לפני זה את המסנג´ר. מה לשעות? אני לא צריך שום שרת. תודה רבה ED

Bender Unit 22

New member
אתה כן מריץ שרתים ../images/Emo13.gif

microsoft ESMTP MAIL service הוא שרת Exchange ו- MICROSOFT FTP SERVER הוא כנראה שרת ה- FTP של IIS. אם אתה לא צריך את כל השרתים האלו (ואני לא חושב שאתה צריך אותם), בטל אותם.

Bender Unit 22

New member
יש לי כמה חברים שעובדים עם XP,

אנסה לשאול אותם מחר. בינתיים, אולי תמצא את זה ב- Administrative Tools.

למעלה