דחוף! אפוסטיל

al0546

New member
דחוף! אפוסטיל

היי, מישהו יודע מה התהליך להחתמת אפוסטיל? אני צריך להחתים ת. נישואין וכאלה. הבנתי שצריך ללכת למשרד הדתות ולמשרד החוץ למה הולכים ראשון מבינהם? איך זה עובד? יש תשלום לדואר לפני / בולים, על כל דף? (הגשתי טפסים לתרגום עו"ד,בכל טופס מתורגם יש לי 3-4 דפים) אשמח למידע ורצוי עדכני ככל האפשר.. תחי הבירוקרטיה

al0546

New member
למידע כללי - "חוויות" תהליך האפוסטיל מהיום

הייתי צריך להחתים באפוסטיל: תעודת נישואין שלנו, תעודת נישואין של ההורים של אישתי (שהיא אזרחית האיחוד והתהליך הוא הוצאת דרכון בשבילה) שהן צריכות להיות מתורגמות נוטריונית(!) (כ650 ש"ח בערך כל תרגום), ותעודת לידה של אשתי - שהוצאנו במשרד הפנים והיא כתובה בעברית ואנגלית.. 1) לגבי תעודות הנישואין - ראשית צריך ללכת למשרד לשירותי דת (הדתות) ירושלים. שם לקבל 2 מדבקות+חותמת כאפוסטיל, על כל טופס (לא על כל דף! אלא כל אגד התרגום) 2)לאחמ"כ יש ללכת למשרד החוץ - ירושלים, פתוחים עד 12.30 ושם להחתים אישור על האפוסטיל של תעודות הנישואין - מדבקה נוספת - עלות כל החתמה כזו היא 33 ש"ח לשים לב! בד"כ ניתן לשלם בכרטיס אשראי במקום. אבל בכדי למנוע עוגמות נפש והתרוצצויות אחרי בית-דואר בסביבה במידה ו"בדיוק היום האשראי לא עובד" כפי שקרה לי, עדיף לשלם מראש בדואר, או דרך אתר האינטרנט של משרד החוץ ולהציג בפניהם מס' אישור תשלום.. 3) יש לגשת לבנין בית המשפט ירושלים - מגרש הרוסים, קומה 2 חדר 200 - פתוחים עד 13.00 שם יושבת האחראית לאישורים אלו, היא תחתים אישור משפטי על הטפסים - מדבקה נוספת - אישורים אלו גם יחוייבו ב33 כ"א (ההחתמה היא רק על התעודות נישואין, התעודת לידה הייתה זקוקה רק להחתמה במשרד החוץ) ורק אז תשוחררו לדרככם, אולי.. דרך צלחה..

al0546

New member
זה

חשוב לפנות חצי יום ולבוא מוקדם בבוקר!! כדי להספיק את כל המשרדים ביום אחד כולל העיכובים (ויהיו) כי עובדים שם עד 12.30 בול! (אנשים קשיי יום ממש)

למעלה