דחוף אם אפשר מתכון

pratit

New member
דחוף אם אפשר מתכון

פשוט וטעים אם יש למישהו לחביתת ירק בתודה

pirge

New member
אומלט של גרסיה

אומלט עיג'ה של גרסיה גרגו pirge / מתכונים ו 08:07 | 01/09/04 כוס וחצי פטרוזיליה קצוצה 2 בצלים קצוצים 4 ביצים טרופות 4 כפות קמח או קמח מצה מלח ופלפל לטעם לערבב. לטגן בשמן כ-2 אומלטים משני הצדדים.\ אני במקום הקמח מוסיפה קוביות לחם בלי הקרום. יוצא מיוחד וטעים.

pirge

New member
פריטטה עם עשבי תיבול ומוצרלה

אומלט\פריטטה מוצרלה ועשבי תיבולו pirge / מתכונים ו 16:28 | 16/08/04 pirge נושא: פריטטה עם עשבי תיבול ומוצרלה תוכן: 4 כוסות עשבי תיבול קצוצים שמיר,פטרוזיליה,בזיליקום,טימין,אורגנו,בצל ירוק, עירית. 150 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות 2 כפות פירורי לחם 8 ביצים 4 כפות זיתים שחורים קצוצים מלח פלפל 50 גרם חמאה 4 כפות שמן זית שמים בקערה את עשבי התיבול, הגבינה, פירורי לחם, ביצים וזיתים. מתבלים וטורפים היטב . מחממים חמאה ושמן זית במחבת בעלת תחתית עבה ובעלת מכסה תואם. רצוי "טפלון" יוצקים את הבלילה לשמן החם. אחרי 6-8 דקות הביצים נקרשות. הופכים, ומטגנים מהצד השני כ-4 דקות. מגישים חם.

נירהמ1

New member
קוקו-סאבּזי - חביתת ירק פרסית../images/Emo39.gif

קוקו-סאבּזי - חביתת ירק פרסית מקור המתכון: לא ידוע – כל משפחה פרסית יש לה את הוורסיה שלה (המתכון לא שלי - נ.מ.) החומרים: צרור קטן פטרוזיליה צרור קטן שמיר צרור קטן כוסברה כמה גבעולי בצל ירוק 5 ביצים גדולות טרופות 2 כפות קמח או פירורי לחם מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן קנולה לטיגון ההכנה: שוטפים את הירק ומייבשים שמים במסננת לניקוז הנוזלים מנערים משאריות מים וקוצצים דק-דק מחממים שמן קנולה במחבת גדולה, ומכניסים לתוכה את הירק, מטגנים תוך ערבוב כמה דקות. מורידים מהאש מעבירים לקערה ומקררים כשמתקרר מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים מחממים שמן במחבת, שופכים את התערובת ומשטחים, מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומטגנים במשך כ-10 דקות מרימים קצת את קצות החביתה ובודקים אם התחתית השחימה התערובת צריכה להיות מוצקה - לא נוזלית חותכים את העיגול במחבת לארבע, כדי שאפשר יהיה להפוך בקלות, והופכים כל רבע לצד השני מטגנים את הצד השני ללא מכסה במשך כ-10 דקות. מגישים חם, בלוויית לחם טרי וסלט. בתיאבון! הערות: מקור המתכון: לא ידוע (לא שלי - נ.מ.)

אני מכינה ככה:

חביתת ירק לשתי מנות טעימות: טורפים 4 ביצים עם 2 כפות מים. מוסיפים הרבה ירק טרי קצוץ דק (פטרוזיליה, קוסברה, שמיר או פטרוזיליה בלבד), 2 כפות קמח תופח (או קמח רגיל עם רבע כפית אבקת אפיה), מלח, פלפל ומעט כורכום. מחממים מעט שמן זית במחבת ושופכים פנימה את הביצים. מכסים את המחבת ומשחימים צד אחד. הופכים ומטגנים ללא מכסה את הצד השני. בשבילי זה יותר טעים מכל מאכל בשרי. בתיאבון ד ר ו מ י ת 1

Rebeccan

New member
בלי קמח, בלי פירורי לחם

לשואלת - יש 3 מתכוני אומלט פרסי שהבאתי לפורום אם לא מצאת .. .אנסה לאתר עבורך פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
../images/Emo91.gifאומלט פרסי - ירק, תפו"א, בצל

מבית אמא - זו היתה אופציה אחת לארוחות ערב - גם כשהאומלט קר הוא עדיין טעים מאוד. משלבים עם סלט או רוטב יוגורט / יוגורט + שמנת אומלט בצל: 4-5 בצלים גדולים, קצוצים לא דק. 1/3 כוס שמן (זה לא הרבה) לטגן יחד - חצי טיגון, לא צריך להגיע להשחמה, אלא רק לרכך את הבצל. לצנן קמעה (לא חייב להיות ממש קר) 4 ביצים - לטרוף לפני שמוסיפים את הבצל המטוגן להוסיף בצל לביצים, להוסיף מעט מלח, מעט פלפל שחור. אפשר גם מעט כמון או זרעי כוסברה טחונים דק (1/2 כפית) התערובת די נוזלית - לכן חשוב לשמן היטב את המחבת. מחבת גדולה ורחבה - לפזר שמן (לפחות 4 כפות, אחרת זה נדבק) כשהשמן חם, לשפוך את התערובת אל המחבת. לכסות את המחבת ולהחליש הלהבה. לאחר מספר דקות, אפשר לבדוק בפינות - החלק התחתון מזהיב, ואז הופכים לצד שני. בזהירות - עדיף דרך המכסה או צלחת גדולה וכו'. מבשלים את הצד השני גם כן עד להזהבה. אומלט תפוחי אדמה מבושלים מבשלים 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם, קולפים ומועכים. 4-5 ביצים, מלח, פלפל - אפשר גם בצל מטוגן. מערבבים תפו"א פירה עם הביצים, מתבלים במעט פלפל ומלח. התערובת צריכה להיות קלה ו"נוזלית" כמעט. במחבת - לחמם שמן בנדיבות, להוסיף את התערובת של תפוא-ביצים, לטגן עם מכסה ולהפוך לאחר מספר דקות. אומלט ירוק סליחה אבל אין כמויות קוצצים כל מיני ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלים דקים של כרישה, עלים של תרד ירוק. את החלק הלבן של הכרישה - אפ משתמשים, צריך לטגן מספר דקות, לריכוך. שוב - ביצים, מלח, פלפל, כמון, כוסברה יבשה - להוסיף לירק החתוך. לטגן עם מכסה. פרינצסה
בגן הפרחים

נירהמ1

New member
נראה ממש טעים - תודה גם ממני

הם דומים למתכוני הפריטטה הספרדית, רק שאמא שלי לא השתמשה בכוסברה, או בכמון. לתורכים יש אוכל טעים - אבל לא עשיר בתבלינים. התבלינים שנמצאים בשימוש: פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, קצת כורכום, קינמון, זנגביל והרבה שום - תבלינים כמו כמון וכוסברה הם כמעט מחוץ לתחום. אני לעומת זה, מאוד אוהבת לערבב עשבי תיבול ותבלינים. שוב תודה רבה,

ירח41

New member
אני ממליצה בחום להוסיף לירק

הקצוץ גם טרגון/טרחון משדרג את הטעם.

למעלה