דחוווף ענו לי בנות..

מצב
הנושא נעול.
מוטרדת..דחוף !!!

דחוווף ענו לי בנות..
שאלה קצת פרנואידית אבל מטרידה..... בעלי אמור לתת זרע מחרתיים בבוקר על מנת שיקיימו בי אתו הזרעה באותו יום אחה"צ.. רציתי לדעת איך אני בטוחה שזה הזרע שיופקד בריחמי..? חוץ מתוית עם שם האב.. יש עוד אמצעי אבטחה לעניין כל כך גורלי שכזה ? איך התהליך עובד? אני מטופלת במרפאת פוריות רמת מרפא בר"ג. ויש לפעמים רושם שיש בלאגן המון נשים.. הרבה זרעים.. אנא תשובתכם אני ממש מרגישה לא בטוחה ואולי לשוא.. תודה
מוטרדת..דחוף !!!
שאלה קצת פרנואידית אבל מטרידה..... בעלי אמור לתת זרע מחרתיים בבוקר על מנת שיקיימו בי אתו הזרעה באותו יום אחה"צ.. רציתי לדעת איך אני בטוחה שזה הזרע שיופקד בריחמי..? חוץ מתוית עם שם האב.. יש עוד אמצעי אבטחה לעניין כל כך גורלי שכזה ? איך התהליך עובד? אני מטופלת במרפאת פוריות רמת מרפא בר"ג. ויש לפעמים רושם שיש בלאגן המון נשים.. הרבה זרעים.. אנא תשובתכם אני ממש מרגישה לא בטוחה ואולי לשוא.. תודה

דחוווף ענו לי בנות..

דחוווף ענו לי בנות..

anguly

New member
אני מטופלת בבית חולים דתי

דחוווף ענו לי בנות..
אני מטופלת בבית חולים דתי
(שערי צדק) - ושם מבקשים תעודת זהות בעת המסירה - ואחר כך "משגיחת כשרות" (אני לא יודעת בדיוק איך מוגדר התפקיד שלה) - מוודא שוב בעת ההחזרה - את זהות הנוכחים עם זה שרשום על המבחנה (היא עשתה את זה גם בפעם השמינית - אחרי שהיא הכירה אותנו היטב היא המשיכה לבקש תעודות זהות על פי הנהלים). - מה קורה במעבדה אני לא יודעת - אבל נראה לי שאצלנו מקפידים מאד מאד - ממש בשבע עיניים (אחד היתרונות הבולטים של בית חולים דתי). אני לא יודעת האם יש נהלים דומים במרפאה שלך - תנסי לברר. בכל אופן - אני יכולה להגיד לך שמאד שמחנו - כשהבת שלי יצאה ממש שכפול גנטי של בעלי... זה חשש שיש לכל מטופלת, ולא נראה לי שיש הרבה מה לעשות כדי להפחית אותו - חוץ מלבקש לודא שאכן השם של בעלך הוא זה שמופיע על המבחנה.

ואני החלטתי שבכל מקרה אני לא אעשה

דחוווף ענו לי בנות..
כלום. אני לא רוצה לדעת, לא רוצה לבדוק (למרות שפוע"ה נשמע לי אחלה רעיון), ובנוגע לעוברים מוקפאים יש המון בעיות אחרות. אז יש לי שלושה ילדים, ראיתי אותם יוצאים, חוויתי הריון ואמהות ומספיק לי. גם גישה, לא?

באאבו

New member
בהחלט גישה - אם כי לדעתי, מאד מוזרה

כלום. אני לא רוצה לדעת, לא רוצה לבדוק (למרות שפוע"ה נשמע לי אחלה רעיון), ובנוגע לעוברים מוקפאים יש המון בעיות אחרות. אז יש לי שלושה ילדים, ראיתי אותם יוצאים, חוויתי הריון ואמהות ומספיק לי. גם גישה, לא?
מאיה, את לא באמת מתכוונת שלא מזיז לך אם חלילה התבלבלו במבחנה שלכם, נכון?

הייתי רצינית לחלוטין

מאיה, את לא באמת מתכוונת שלא מזיז לך אם חלילה התבלבלו במבחנה שלכם, נכון?
הייתי רצינית לחלוטין
לקחתי את זה כחלק מהסיכונים של הפריות מבחנה וטיפולי פוריות לסוגיהן. מבחינתי, האופציה של "לא נכנסים להריון" היא בסופו של דבר אימוץ. המטרה העיקרית שלי היתה הריון ולידה, וזה יש לי. הביולוגיה לא מזיזה לי כהוא זה, למרות שאני מודה שאם היה יוצא לי ילד סיני הייתי בבעיה להסביר את העובדות ברחוב. לכן קיבלתי משהו שדי דומה לי, הילדים היו ברחמי ומרגישים בשר מבשרי. אני מרוצה ולא חוקרת יותר מדי. למה לי? רק כאב לב יכול לצאת מזה.

עמית@

New member
מסכיהמ עם מאיה, חלקית.

הייתי רצינית לחלוטין
לקחתי את זה כחלק מהסיכונים של הפריות מבחנה וטיפולי פוריות לסוגיהן. מבחינתי, האופציה של "לא נכנסים להריון" היא בסופו של דבר אימוץ. המטרה העיקרית שלי היתה הריון ולידה, וזה יש לי. הביולוגיה לא מזיזה לי כהוא זה, למרות שאני מודה שאם היה יוצא לי ילד סיני הייתי בבעיה להסביר את העובדות ברחוב. לכן קיבלתי משהו שדי דומה לי, הילדים היו ברחמי ומרגישים בשר מבשרי. אני מרוצה ולא חוקרת יותר מדי. למה לי? רק כאב לב יכול לצאת מזה.
מסכיהמ עם מאיה, חלקית.
אנחנו עמדנו בפני האופציה המאוד ריאלית של תרומת זרע, אני מודה שלי היה מאוד מאוד קשה עם זה- ליוסי לא, הוא היה מרגיש אבא בכל רמ"ח איבריו גם עם זרע תורם. לא הייתי רוצה שיתבלבלו לי במבחנות כי (למרות הכל
) הגנים שלי יקרים ללבי- ובעיקר הגנים של יוסי

אני מדברת על השלב שבו מושג הריון

מסכיהמ עם מאיה, חלקית.
אנחנו עמדנו בפני האופציה המאוד ריאלית של תרומת זרע, אני מודה שלי היה מאוד מאוד קשה עם זה- ליוסי לא, הוא היה מרגיש אבא בכל רמ"ח איבריו גם עם זרע תורם. לא הייתי רוצה שיתבלבלו לי במבחנות כי (למרות הכל
) הגנים שלי יקרים ללבי- ובעיקר הגנים של יוסי
אני מדברת על השלב שבו מושג הריון
ואז הילד הוא שלי, שלי, שלי, שלי! וממש לא אכפת לי הגנטיקה. ולכן, עדיף לא לדעת. יש להם עוד 100 נק' IQ? זה בטוח מאתנו... אם את מדברת על הדרך עד לשם, אז אני מבינה את הצורך לשמור כמה שיותר. אבל ברגע שיש הריון, לא הייתי עושה דבר ולא הייתי מתחרטת כלל לו הייתי מגלה שהוחלפו עוברינו. לבי לבי לאמא השניה, שבודאי היתה רוצה להחליף. הילד/ים שבעט/ו בי 8 חודשים שלמים, שאותם הרגשתי מתחת ללב, הם שלי. הייתי רוצה לחשוב שאותו דבר הייתי מרגישה גם כלפי ילדים מאומצים. לכן לי אישית מאד קשה עם פונדקאות שלי, לא נראה לי שהייתי יכולה לותר על הילד באמת, ברגע הקובע.

באאבו

New member
יש הבדל בין ידיעה ברורה שאת הולכת

הייתי רצינית לחלוטין
יש הבדל בין ידיעה ברורה שאת הולכת
לקבל תרומת זרע לבין בלבול במעבדה, כשהזרע של בן זוגך כבר ניתן. גם לי, כמו לעמית חשובים מאד מאד הגנים והידיעה הברורה והחד משמעתית שבעלי הוא אבי ילדי (גם מבחינה עקרונית וגם מבחינה דתית). אבל זה בהחלט ענין של תפיסת עולם.

אמנם אין לי ילד סיני, אבל לא חייב

הייתי רצינית לחלוטין
שזה יקרה כדי שישאלו אותי בכל מקום אם יהב הוא הבן שלי. בטח חושבים שאני האו-פר
אי אפשר להגיד שלא חששתי בזמן ההריון של יהב, בעיקר שהתפוצצה באותה תקופה הפרשה באנגליה
אבל כמוני כמוך. לא הייתי חוקרת.

יו, בטח ילדת / היית בהריון כמוני

שזה יקרה כדי שישאלו אותי בכל מקום אם יהב הוא הבן שלי. בטח חושבים שאני האו-פר
אי אפשר להגיד שלא חששתי בזמן ההריון של יהב, בעיקר שהתפוצצה באותה תקופה הפרשה באנגליה
אבל כמוני כמוך. לא הייתי חוקרת.
כי אני הייתי בהריון כשהתפוצצה הפרשה באנגלייה- וכולם בעבודה (שעוד הייתה לי) צחקו עליי שעוד רגע אני יולדת ילד שחור (שאגב- תמיד רציתי!) טוב, עם הג'ינג'י שיצא לי אין טעויות, זה ברור

ריקי בש

New member
אצלי לא יכול להיות ספק בשום אופן!!

כי אני הייתי בהריון כשהתפוצצה הפרשה באנגלייה- וכולם בעבודה (שעוד הייתה לי) צחקו עליי שעוד רגע אני יולדת ילד שחור (שאגב- תמיד רציתי!) טוב, עם הג'ינג'י שיצא לי אין טעויות, זה ברור
אצלי לא יכול להיות ספק בשום אופן!!
בני בן ה- 7.5 דומה לאבא שלו (שזה לא רע בכלל לכשעצמו...) בצורה מדהימה. אין בכלל מה לבדוק אם הוא הבן שלו- פשוט שיבוט של אבא שלו בילדותו ואפילו בפרטים קטנים. טוב שאני יודעת שילדתי אותו- הוא פשוט לא דומה לי בגרוש. מי שרואה אותו לייד אביו נדהם ומבין ישר שהוא שלו. חברות שלי מהעבודה שראו את בני כבר מספר פעמים- ראו לפני זמן מה את בעלי במסיבה של העבודה ולמחרת כולן "עכשיו מבינים למי הבן שלך דומה! זה מדהים! איזה דמיון!!!". אני לא רציתי אף פעם ילד שחור ואני בעצמי בהירה אז לא מתאים (גם בעלי לא כהה במיוחד).

באאבו

New member
יש פתרון!

מוטרדת..דחוף !!!
יש פתרון!
שלום רויטל. למרות שהמעבדות מאד מאד מקפידות לעשות סדר ואני מניחה שטעות כזו היא מאד מאד נדירה, צריך להיות זהירים מאד. יש את מכון פוע"ה שנותן שירותי משגיחות על המבחנות. המכון אמנם הוקם כדי לתת פתרונות הלכתיים לדתיים אבל הוא בהחלט משרת את כל האוכלוסיה. השרות ניתן בתשלום סמלי של כ- 120 ש"ח. את רק מציינת את שם המקום ואת השעה והופ - מתייצבת שם משגיחה ולא סרה מהמבחנה שלכם עד ההזרעה. הטלפון שלהם: 02-6515050 אל תחששי - רמת מרפא משתפת פעולה עם המשגיחות. גם אני לא אהבתי את ה"בלאגן" ברמת מרפא, ולכן - אחרי הזרעה אחת שם עברנו לטיפול אישי. בכל מקרה - מגיעים בשעה שנקבעה, נותנים את הזרע לטיפול (השבחה) וממתינים לקריאה של הרופא, מבצעים את ההזרקה של הזרע לרחם - וזהו, את בהריון
בהצלחה,

קרן פ

New member
מצטרפת להמלצה של באאבו על פוע"ה

יש פתרון!
שלום רויטל. למרות שהמעבדות מאד מאד מקפידות לעשות סדר ואני מניחה שטעות כזו היא מאד מאד נדירה, צריך להיות זהירים מאד. יש את מכון פוע"ה שנותן שירותי משגיחות על המבחנות. המכון אמנם הוקם כדי לתת פתרונות הלכתיים לדתיים אבל הוא בהחלט משרת את כל האוכלוסיה. השרות ניתן בתשלום סמלי של כ- 120 ש"ח. את רק מציינת את שם המקום ואת השעה והופ - מתייצבת שם משגיחה ולא סרה מהמבחנה שלכם עד ההזרעה. הטלפון שלהם: 02-6515050 אל תחששי - רמת מרפא משתפת פעולה עם המשגיחות. גם אני לא אהבתי את ה"בלאגן" ברמת מרפא, ולכן - אחרי הזרעה אחת שם עברנו לטיפול אישי. בכל מקרה - מגיעים בשעה שנקבעה, נותנים את הזרע לטיפול (השבחה) וממתינים לקריאה של הרופא, מבצעים את ההזרקה של הזרע לרחם - וזהו, את בהריון
בהצלחה,
מצטרפת להמלצה של באאבו על פוע"ה
גם אנחנו, חילוניים גמורים, השתמשנו בשירותים שלהם, כדי שנוכל להיות שקטים בהיבט של בלבול בזרע או בביצית ( עברנו IVF ). שיהיה בהצלחה, קרן

העין ה 3

New member
חשוב להיות ערניים

מוטרדת..דחוף !!!
חשוב להיות ערניים
ולא לעזוב את המיכל עד שהמדבקה לא הודבקה. וכשמקבלים את הזרע חזרה, שוב לבדוק שאכן השם שלכם הוא המופיע על הכלי. מעבר לזה, אני לא מאמינה שיכולה לקרות תקלה. אבל אם את בכל זאת מוטרדת, תמיד אפשר להשתמש בהמלצה של באאבו.

באאבו

New member
ורדה-הנוזל יוצא מהמבחנה עם השם,לא?

חשוב להיות ערניים
ולא לעזוב את המיכל עד שהמדבקה לא הודבקה. וכשמקבלים את הזרע חזרה, שוב לבדוק שאכן השם שלכם הוא המופיע על הכלי. מעבר לזה, אני לא מאמינה שיכולה לקרות תקלה. אבל אם את בכל זאת מוטרדת, תמיד אפשר להשתמש בהמלצה של באאבו.
כלומר - עצם המדבקה על המבחנה לא נותנת את מאת האחוזים שלא יהיה בלבול כי הוא יוצא ממנה במהלך הטיפול (נדמה לי). וחוצמזה, מה קורה אם מגיעים למעבדה ממש באותו יום אנשים עם שם זהה/דומה -(ולא חייב להיות דוקא חיים כהן או ישראל ישראלי) זה מצע נהדר לבלבול.

העין ה 3

New member
אני חושבת שכן

כלומר - עצם המדבקה על המבחנה לא נותנת את מאת האחוזים שלא יהיה בלבול כי הוא יוצא ממנה במהלך הטיפול (נדמה לי). וחוצמזה, מה קורה אם מגיעים למעבדה ממש באותו יום אנשים עם שם זהה/דומה -(ולא חייב להיות דוקא חיים כהן או ישראל ישראלי) זה מצע נהדר לבלבול.
אני חושבת שכן
בהזרעות תמיד בעלי הלך לקחת את הזרע כך שאני לא בטוחה. אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שאם יחול בלבול זה רק במשרד כי שם יושבות הפקידות והן פחות ערניות כי הן מקבלות קהל. לנו קרה פעם שהגענו למחלקה, בעלי רצה למסור לה את הכוס כמה שיותר מהר, אז היא לקחה את הכוס ממנו וכמעט הדביקה עליה מדבקה שהיתה מונחת על שולחנה מהזוג הקודם... מזל שתפסנו את זה ואמרנו לה. אני מניחה שעובדות המעבדה הן הרבה יותר זהירות ומרוכזות ולכן אני מאמינה שאם תתרחש טעות היא תתרחש לפני הגעת הכוס למעבדה.

באאבו

New member
תגידי, את רצינית??

אני חושבת שכן
בהזרעות תמיד בעלי הלך לקחת את הזרע כך שאני לא בטוחה. אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שאם יחול בלבול זה רק במשרד כי שם יושבות הפקידות והן פחות ערניות כי הן מקבלות קהל. לנו קרה פעם שהגענו למחלקה, בעלי רצה למסור לה את הכוס כמה שיותר מהר, אז היא לקחה את הכוס ממנו וכמעט הדביקה עליה מדבקה שהיתה מונחת על שולחנה מהזוג הקודם... מזל שתפסנו את זה ואמרנו לה. אני מניחה שעובדות המעבדה הן הרבה יותר זהירות ומרוכזות ולכן אני מאמינה שאם תתרחש טעות היא תתרחש לפני הגעת הכוס למעבדה.
תגידי, את רצינית??
הם לא מוודאות אלף פעם לפני הדבקת המדבקה??? את יודעת מה - אם עד עכשיו חשבתי שהסיכוי לבלבול הוא נמוך, אני מגלה כל פעם קצת וקצת שהסיכון הוא בהחלט קצת גבוה
ההודעה הזו רצה בפורום פוריות וגם שם יש לא מעט דוגמאות על בלבולים או כמעט בלבולים. שרון321 כתבה שאפילו האחיות במרפאה אמרו לה שיש סיכוי (לא אפסי) לבלבול.

אצלנו באיכילוב *אני* מדביקה

תגידי, את רצינית??
הם לא מוודאות אלף פעם לפני הדבקת המדבקה??? את יודעת מה - אם עד עכשיו חשבתי שהסיכוי לבלבול הוא נמוך, אני מגלה כל פעם קצת וקצת שהסיכון הוא בהחלט קצת גבוה
ההודעה הזו רצה בפורום פוריות וגם שם יש לא מעט דוגמאות על בלבולים או כמעט בלבולים. שרון321 כתבה שאפילו האחיות במרפאה אמרו לה שיש סיכוי (לא אפסי) לבלבול.
אצלנו באיכילוב *אני* מדביקה
את המדבקה על הכוס ואז הולכת בעצמי לתת במעבדה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה