דחוווווףףףף !!!!!!!!!

תותי ´לה, מה האיחור הזה......

כשראיתי את ההודעה הראשונה שלו הייתי בטוח שלא יקח חמש דקות ונראה תגובה לשמה ממך....זה נושא שיגרום לך כמעט ל
....מה קרה
לקחנו
שיינת אחה"צ
כל מילה אמת - כל הכבוד

../images/Emo45.gifאחותי!

בדיוק כמו שאני אמרתי.....רק שאני עשיתי זאת בקצרה צודקת בכל מילה ומילה!

תותי-בת

New member
חחחח ../images/Emo9.gif בשעה שהוא כתב את ההודעה הזו אני כבר ישנתי.... והיום כל היום לא היה לי מחשב כי התקינו לי בו משהו-ים ולכן ברגע שראיתי את ההודעה הגבתי עליה... יש מבין? ../images/Emo9.gif המשך ערב טוב, ליאת שצריכה להאריך את הדרכון.

אנרכיה

New member
המממממ...

הוא צריך לשרת למען אותם אנשים שנלחמו ונהרגו? ואם הוא גם יהרג?אז אנשים יצטרכו להלחם ולההרג בשבילו? טוב אני לא יודע בדיוק מה אני רוצה. רק אני חושב שזכותו לבחור בלא להתגייס,מבחינתי זה חובה שהיא זכות... גם אני לפני השרות הייתי ´ילד קטן´ כהגדרתך,הצבא השפיע הרבה... מה שאני חושב זה,שכדאי לו לנסות,ואם יהיה רע לו,לא חסרים דרכים לצאת מהשרות,אומנם קצת יותר קשה,אבל עדין...אני חושב שצריכים לנסות,ואז תדע אם מתאים לך ולא מתאים לך... אולי הוא אפילו צודק? למה לו לבזבז 3 שנים בלתרום למדינה? שמבחינתה משתינה עליו,לא רואה אותו... זאות לא המדינה בראשיתה,שבה היה סיבה לקום ולעשות מעשה,להלחם ולהגן על המולדת... לסיכום,הצבא הוא מקום חרא,שכל נגד חושב שהוא מקסימום אלוהים,ומותר לו הכל,וכן גם הקצינים... אין כבוד לאנשים. בכל זאות,עם כל החרא,אני עדין חושב שאני ´אוהב´ ת´צבא במדינה מסוימת. אבל אין לקחת את דעתי ברצינות יתר,כי אני כמו הנוודים,דעתי הפכפכה,פעם אני מאמין במשהו אחד,דקה אחרי כן מאמין במשהו אחר. לילה טוב. תהיו אנשים טובים. אנרכיה. LOVE HATE,HATE LOVE.

CANADAnoIDF

New member
אז ככה

קודם כל אני לא נולדתי בארץ,ואני חיי פה סך הכל 4 שנים...אז פחות או יותר אני יודע מזה להגר למדינה אחרת. לדעתי עדיף לעזוב את הארץ עם המשפחה שלי, ואז במידה ששם לא יהיה לי טוב אני אחשוב על האלטרנטיבות (לחזור לארץ,או לחזור למדינה בה נולדתי-שיש לי שם גם אזרחות), במידה ואני אחזור לארץ, אני אתגייס וילחם למען המדינה,רק אם אני לא מתכוון לחיות פה, אז למה להקשות עוד יותר על ההתאקלמות בקנדה ולקשור את עצמי עוד יותר לארץ. זה ממש לא מקרה של 18 שנה גדלתי פה ועכשיו כשהגיע זמני ברחתי, המשפחה שלי עוזבת מ 1000 סיבות אחרות ולא בגלל שאני אמור להתגייס לצבא. אז אני מעדיף לנסות שם ואם לא מתאים ואני מעדיף לחזור לארץ (אולי לבלות קצת בכלא צבאי אולי לא) אז לחזור,לעשות סדיר והכל... ...האנשים שנלחמו ונהרגו בשבילהם אני צריך להלחם ? אני מעדיף להלחם בשביל אלה שבחיים. אבל זה כבר משהו אישי לכל אחד - בשביל מה ומי הוא מוכן להלחם.

תותי-בת

New member
שוב... איפה ראית שכתבתי שאתה אמור להלחם נגד אלו שנלחמו ונהרגו?... תקרא את הפיסקה הראשונה שכתבתי ל"אנרכיה"... תעשה מה שנוח לך ומה שבא לך, רק נותנת לך קווים למחשבה, לא באה לחנך אותך אלא להגיד לך מה אני חושבת על מה שכתבת, מטרת הפורום היא דיונים על נושאים כאלו ואחרים וזה מה שאני עושה, אתה כתבת אני הגבתי וכן הלאה. הבהרה: ברגע שאתה משתמט משירות צבאי כשיש לך צו גיוס ותאריך ביד ואתה לא מתייצב במועד שנקבע לך, אז אתה נחשב לאחד שעבר על החוק - לכן אתה נכנס לכלא הצבאי ו"מבלה" שם X זמן, זה לא אני המצאתי, אלו החוקים. בכל אופן שיהיה לך רק טוב, אושר-עושר בריאות ואהבה, ליאת.

תותי-בת

New member
איפה בדיוק ראית שכתבתי שהוא אמור לשרת למען אלו שמתו?! כי קראתי ת´הודעה שלי שוב וממש לא ראיתי שכתבתי את זה, אז לא להכניס לי מילים לפה! לא ביקשתי שיהרג (חס וחלילה) ולא ביקשתי שישרת למען האנשים שנלחמו ונהרגו ולא אמרתי שאנשים צריכים להלחם ולההרג בשבילו (חס וחלילה) - כדאי שתקרא ת´הודעה שלי עוד פעם! ואולי אתה היית ילד קטן לפני הצבא ואולי גם לפי ההתנהגות שלך לפני כמה זמן שבה עשית ושלחת כל מיני דברים לאימייל שלי אתה עדיין ילד קטן. לפי נוסחת הכתיבה שלך אתה בעד זה שהוא ישתמט ולא ישרת בצה"ל - תקן אותי אם אני טועה, ואני בדיוק ההפך הגמור ממך, חושבת שצריך לעשות את מה שמוטל עליי בתור אזרחית ישראלית בכבוד ובגאווה, ואני חושבת שדווקא עכשיו בגלל המצב המדיני-בטחוני-חברתי במדינה שלנו אנחנו כן צריכים להתגייס ולתרום, כי אנחנו העתיד של המדינה הזו ואם כולנו נקום ונברח למדינות אחרות מתי שצריכים אותנו פה אז לא ישאר לנו פה כלום ובעוד איזה 20 שנה שוב פעם האו"ם יצטרך לעשות הצבעה בקשר למדינה יהודית בארץ ישראל... בקיצור - הרבה אנשים אומרים שהצבא חרא, הרבה אומרים שהם שונאים ת´תפקידים שלהם שם, הרבה אומרים שהם מתים להשתחרר, הרבה אומרים שהצבא שינה אותם לגמריי, הרבה אומרים שהם לא היו מוכנים לוותר על תקופת השירות שלהם, הרבה משתמטים, הרבה מתנדבים, הרבה בורחים ויוצאים על כל מיני סעיפים, הרבה חותמים קבע, הרבה... אל תסתכל על הרבה - תסתכל על עצמך כפרט ואל תכניס את עצמך לקבוצות רק כשנוח לך. שיהיה המשך לילה טוב, ליאת.

אנרכיה

New member
לא כתבת.

כנראה שהסקתי מסקנה שגויה,ועל זה,סורי. את טועה,אני ממש לא בעד זה שישתמט,האדון שאל שאלה אז עניתי לו,תוכלי לקרוא התגובות שלי,ולבד תביני שאני ממש לא בעד שהאדון הנכבד ישתמט. ניסתי להיות קצת אוביקטיבי.(אני לא ממש סובל משתמטים) אני ממש לא רוצה להכלל ב´הרבה´ האלה שעליהם את מדברת,אני עצמי,´אנרכיה´,לא רועה בשדות זרים,ומכליל את עצמי עם הקבוצה. הגייטא נאכט, אנרכיה.

תותי-בת

New member
תגובה - לא הייתה לי כותרת יותר טובה מרוב כל התגובות התבלבלתי כבר, מודה. שיהיה לילה מאורנב, ליאת.

CANADAnoIDF

New member
תגובה לתגובה של התגובה

.טוב אז מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל עזבו רגע את העניין של לשכנע או להביע דעה בקשר לשירות בצה"ל. השאלה שלי במקור - אם אני כבר החלטתי שאני לא רוצה לשרת אז איך עדיף לי לעשות את זה ? פשוט להתחפף לפני הגיוס (ואז יש את הבעיה של העריק אם אני חוזר לארץ) או שמא לספר להם שאני מתכוון לעזוב את הארץ\להוסיף לזה שאני פציפיסט ואני יעשה הכל כדי לא להתגייס לצה"ל ולתרום ודברים מהסוג הזה. -שזה קצת בעיה כי אני ממש ממש גרוע בלשקר (אני ממש לא פציפיסט). ? מה עדיף לי להגיד להם, אם אני יגיד להם שאני מתכוון לעזוב, אז אולי דווקא בגלל זה הם ימנעו את יציאתי מהארץ גם הרבה לפני הגיוס (שאם זה המצב אז עדיף לי לא להגיד להם שאני עוזב).

אני יכולה רק להגיב לגבי עצמי

אבל כשאנחנו עזבנו את הארץ לכאן - בלי להכיר כאן אף אחד, בלי לדעת איך החיים כאן, בלי לדעת שנאהב את זה כאן, או נסתדר כאן או whatever - אנחנו עזבנו בידיעה שבשום מקרה לא נחזור לישראל. גם אם כאן יהיה לנו חרא, נחפש מקום אחר לחיות בו. ובמילים אחרות - אם אתה יודע שישראל זה לא המקום שבו תרצה לחיות, תעזוב וזהו. מה אכפת לך אם תחשב עריק? אם אין לך כוונה לחזור, שיחשיב אותך הצבא למה שהוא רוצה. ועם כל הכבוד לצה"ל ולארץ הקודש, לדעתי להיות עם המשפחה שלך זה הרבה יותר חשוב. מיכל

לא התכוונתי לקפוץ לתוך הויכוח...

...הזה. כל אחד והסיבות שלו. כל אחד עושה, בסופו של דבר, את ההחלטות שלו וצריך לחיות איתם. כפי שאמרת, ונראה כך, שאתה את ההחלטה שלך כבר עשית. מה שמפריע לי הוא שאתה בא פה ולמעשה מבקש מחברי הפורום שיעזרו לך בעצות "איך לשבור את חוק הגיוס לצבא" של מדינת ישראל. משום מה בחרת את פורום "ישראלים בחו"ל" לקבל עצות כאלו? בגלל שקיויתה שפה יש עוד מישהו שאולי עשה משהו דומה? בטוחני שכל החברים פה שעזבו את הארץ או שנמצאים בחוץ לתקופה ארוכה עשו זאת לאחר שמילאו את חובותם הלאומית! שמת לב שאף אחד פה לא נתן לך עצה ממשית "מה להגיד ומתי"? לדעתי זה נאיבי מצדך לצפות לזה. כמו שעשית את החלטתך לעזוב תחליט גם אתה איך לעשות את זה.

תותי-בת

New member
למה לשקר?! כשאפשר להגיד את האמת? - פשוט מאוד, תגיד לאחראים עלייך בלשכת הגיוס שהמשפחה שלך טסה לגור בקנדה, לפי מה שאני יודעת לא תקבל שחרור ולכשתתגייס תכנס לקטגוריה של חייל בודד (מכירה את זה מקרוב - לא אני...) חוץ מזה הם לא יכולים למנוע ממך יציאה מהארץ לפני שאתה מתגייס - לפי מה שאני יודעת המלש"ב צריך לחזור לארץ 3 ימים לפני מועד גיוסו.... אני עדיין דבקה בעניין של להישאר ולתרום - אבל ההחלטה הסופית היא שלך, אם לברוח או לשרת בגאווה, יום טוב שיהיה לך, ליאת.

judyr

New member
תותי על זה קבלי../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

oranje

New member
איזו פטריוטיות מתפרצת...

אני דווקא חושב שאם הבחור עוזב את הארץ ולא מתכוון לחיות פה, באמת אין שום טעם שהוא יבזבז 3 שנים בצבא. להיות עריק זה פתרון מפוקפק מאוד, עדיף להוציא פטור עם פרופיל נפשי.

Hot6babe

New member
קראתי את מה שכתבת וצר לי עליך

עצתי אליך: הצטרף לעדי יהוה. חבר טוב שלי (פציפיסט) עשה את זה וקיבל פטור משרות צבאי בדומה לחרדים. אומנם זוהי כת נוצרית אבל לפחות מונותאיסטית (הם לא מאמינים בשלוש הקדוש). אל תתיחס יותר מידי לפטריוטית הקטנה של הפורום. רוב הפטריוטים מסוגה הם אלה שמשתמטים ראשונים. אין שום סיבה (פרט לרשעות טהורה) שתדרוש מבחור כמוך שעלה לארץ לפני 4 שנים ומשפחתו החליטה שאין מקומה כאן ועזבה את הארץ לשרת בצה´ל ועוד כחייל בודד. למד איתי בסורבון בחור ממשפחה שקרויה משועי הארץ. שבוע לפני יום הולדתו ה16 הוא נשלח לפנימיה יוקרתית בשוויץ. אחרי כן לימודים אוניברסיטאים. את כל החופשות בילה בארץ (עד 120 יום בשנה אפשרי + שהות אחת רצופה של עד שנה). בגיל 24 התחתן. ראיתי תמונות מהחתונה. היו שם הרבה שרים חברי כנסת קציני צבא ומשטרה ומכובדים אחרים. הוא חזר לארץ אחרי שנולד לו ילד. עשה שרות צבאי מקוצר של 3 חודשים ועד היום אפילו לא פעם אחת מלואים.

למעלה