דחוווווףףףף !!!!!!!!!

CANADAnoIDF

New member
דחוווווףףףף !!!!!!!!!

תודה ששמתם לב... מחר (בגלל זה כזה דחוף) אני צריך להיות בלשכת גיוס (פעם שניה שלי שם) וכתוב שאני צריך איזה רופא עור, אבל אולי אני אצתרך גם לעבור ראיון אישי (עדיין לא עברתי), ואני לא רוצה להתגייס לצה"ל, כי בערך כשאני מסיים יב (אני ב יב מן הסתם) אני מהגר לקנדה -יחד עם המשפחה. אז אין לי מושג מה להגיד להם אם להגיד להם... כי אני ממש לא רוצה לבלות כאן 3 שנים בצה"ל בלי משפחה (אין לי עוד משפחה בארץ חוץ מהמשפחה הקרובה שתהגר לקנדה) ... אז מה להגיד להם ? ...ואם אני יגיד להם שהמשפחה שלי מהגרת ישחררו אותי אולי ? , אולי עדיך לא להגיד להם אחרת לא ייתנו לי לעזוב את הארץ (ולעזוב כמה זמן לפני התאריך גיוס שלי או לפני שאני מסיים יב) ... מישהו יכול לעזור ? מה אני עושה ????

סליחה אבל.. ../images/Emo6.gif

אתה באמת חושב שאם תטוס בלי להגיד להם הם לא ישימו לב? או שבכלל יתנו לך לצאת מהארץ בלי אישור? או שגם אם תגיד להם הם ישחררו אותך? מצטערת לבאס אבל רק אם איכשהו תשיג שיחרור תוכל לנסוע, אחרת תאלץ להשאר בארץ לצבא... חוץ מזה לא נורא להיות חייל בודד בארץ (אמרה זאת שעוד לא החליטה אם להתגייס או לא...)

אנרכיה

New member
כיין

עם צו גיוס ביד יצאתי מהארץ 4 חודשים לפני הגיוס,ולא הייתה בעיה עם זה. חזרתי חודש לפני,והכל היה נחמד. היום לא צריך אישור יציאה מהארץ,אם אתה לא חוזר בזמן לגיוס,אתה נחשב כעריק,כשאתה מגיע לביקור מולדת,אתה נעצר,ומתחיל בתהליך הגיוס...
אדון נכבד,לא הייתי ממליץ לעשות את זה,כי אם יהיה לך צו גיוס ביד,לא תוכל לחזור לארץ למשך תקופה ארוכה (מס´ שנים רב)... (חייל בודד,חי טוב-אמר זה שרוצה לקבל חייל בודד) אנרכיהההההההההההה-FREAK ALL WEEK

CANADAnoIDF

New member
?

אז אתה מתגייס לצה"ל ל 3 שנים בתור חייל בודד ? חייל בודד יכול לקבל קיצור שירות ? בכל מקרה לא נראה לי שיש לי טעם לבלות 3 שנים בצה"ל (כשאני לבד בארץ) רק כדי שאני יוכל לבקר פה מבלי להתגייס ! וזאת הסיבה ששאלתי אם כדי להגיד להם או לא, זאת אומרת, אם אני יגיד להם אני יכול לקבל שחרור מצה"ל רק בגלל זה שהמשפחה שלי עוברת לחו"ל וגם אני מתכוון לעבור איתם,ושאין לי בכלל קרובי משפחה בארץ וכל זה. אם זה לא ייתן לי שחרור אז אין טעם להגיד להם לדעתי, כי אז אני פשוט יטוס כמה חודשים לפני (כנראה גם לפני שאני יסיים יב לצערי) ופשוט ישכח מלבקר בארץ (בכל מקרה לא יהיה לי הרבה מי לבקר בהתחלה-כל החברים כמעט יהיו בצבא).

CANADAnoIDF

New member
נראהלי שהעניין זה לא רק צו גיוס ביד

אם אני לא טועה, כל מי שעוזב את הארץ אחרי גיל 16 כשהוא חוזר הוא צריך להסדיר את העניינים עם צה"ל. -לי עדיין אין צו גיוס (תאריך גיוס) , אבל הייתי בצו ראשון -אם אני יספר להם שאני עוזב את הארץ עם המשפחה, אז מה הסיכוי שייתנו לי שחרור מצה"ל או האם יכול להיות שרק בגלל זה לא יתנו לי לצאת מהארץ כמה חודשים לפני הגיוס (ואם זה המצב אז מבחינתי עדיף שלא לספר להם ופשוט לטוס ולא לחזור) ?!

מה עדיף מבחינתך????

ברור שלשרת בצה"ל!!! איפה השאלה בכלל? אז מה ? תהיה חייל בודד.....לדעתי אפילו תהנה מזה! הם מסייעים בדיור ואשל....ויש מספיק דברים שתהנה ולדעתי שירות צבאי זה דבר חשוב בכלל גם בחיים....זה מבגר זה מלמד המון דברים זאת חוויה... וגם אם ותרצה בעתיד לחזור....יש הרבה יתרונות למישהו ששירת בצה"ל מאשר מישהו שלא שירת... חוץ מזה......אני לא מבינה איך אתה לא מרגיש חובה לעשות את זה? אתה לא חלק מהעם? קדימה לא להשתמט! ולשרת כמו כולם!!!! בהצלחה... מקסימושששששששששש

ליילה

New member
מאוד לא כדאי להיות עריק

אם תצא מכאן עכשיו, הצבא יחשיב אותך לעריק, ואז לא רק שלא תוכל לבקר בארץ עשרות שנים, ותחשוב על הסיטואציה, כל המשפחה באה לחגדים בארץ, ואתה לא יכול לבוא, לא יכול לפגוש חברים, לא כלום. כי אם אתה מגיע לארץ, לא רק שמגייסים אותך, גם מכניסים אותך לכלא. אני מכירה מקרה של בחור שעזב את הארץ לפני גיוס, ואז אבא שלו נפטר והוא היה חייב לחזור, וישב בכלא 5 חודשים. אז תחשוב שוב אם כדאי לעבור על החוק

אנרכיה

New member
בוקר טוב...

לא נראה לי שיש מצב שיתנו לך שחרור מהצבא,אחרי צו ראשון אתה כבר ´שלהם´ (תחשוב,הרבה היו עושים את זה) אם אתה כל כך רוצה לצאת,תצא נפשי כנס ללינק תוכל לקרוא קצת חומר על חייל בודד ובלינק הבא תוכל לקרוא על זכויות וחובות של החייל ליילה צודקת,ממש לא כדאי לצאת ולא לחזור,יש עוד הרבה דברים לעשות לפני כן כדי לצאת חוקי ואם אני לא טועה אז מדובר עד גיל משהו כמו 30,שבו אתה עדין יכול להתגייס /images/Emo13gif המשך יום נעים אנרכיה

CANADAnoIDF

New member
אין לי כוונה לשרת בצה"ל

אל תנסו לשכנע אותי שכדאי לי לשרת בצה"ל כי כבר עשיתי חושבים עם עצמי והגעתי למסכנה שזה ממש מיותר מבחינתי, לא שאין לי כבוד לאלו שמשרתים בצה"ל, ואם הייתי נשאר בארץ\המשפחה שלי היתה נשארת אז הייתי מתגייס, כי בארץ יש כבוד למי שהיה חייל בצה"ל, אבל העניין הוא שאין לי כוונות לחזור לארץ,לחיות בארץ וכדומה. אז לדעתי זה בזבוז של 3 שנים ! במקום לעשות את עצמי פציפיסט דביל חולה או משהו כדי להשתחרר אני מעדיף להחשב כעריק, אבל המצב האידיאלי בשבילי שיתנו לי פטור משירות מהסיבה שלא יהיה לי קרובי משפחה\משפחה בארץ ושאין לי כוונות להמשיך את חיי בארץ. והשאלה היתה במקור שאם אני יגיד להם את הכוונות שלי להגר מהארץ, אם זה לא יסכן את יציאתי מהארץ לפני הגיוס (-שרק בגלל שסיפרתי להם לא יתנו לי לצאת מהארץ גם כמה חודשים לפני הגיוס)

אנרכיה

New member
מענין שאתה כל כך בטוח...

שיהיה לך טוב שם, שתרצה להשאר שם, ששם זה המקום האידאלי עבורך. (אתה גם רוצה להקבר בקנדה?) לשאלתך, לא נראה לי שיתנו לך פטור כי אין לך קרובי משפחה בארץ ושאתה רוצה להגר, ישנו חוק במדינה ואתה לא מחוץ לחוק (למעט מקרים מסוימים). אני לא אתחיל לשכנע אותך להתגייס,כי לא ממש אכפת לי תתרום לא תתרום,זה כבר ענין שלך,אני עצמי לא כל כך פטריוט... מאז שהתגייסתי השתנתי מעט...(רק אני חייב להגיד בכל מקרה שההפסד כולו שלך) בכל מקרה לפי החוק אם לא עזבת את הארץ לפני צו ראשון,אתה מחוייב להתגייס. אלא אם כן אתה,לא בריא נפשי,רפואי... שתדע לך שזה טיפשי לדפוק עריקות,בעתיד אתה תבין שיתחילו הגעגועים למולדת. או סיבות מסוימות שיגררו אותך לארץ. עדיף לך 21,בארץ אתה תיהיה ´משוגע´,אבל לפחות תוכל לבוא לארץ בלי בעיות,בחו"ל תיהיה אדם בריא נפשית... GOOD LUCK ANARCHY ..."שאלת אותי מה יותר חשוב אתה או החיים שלי ואמרתי החיים שלי, ואתה עזבת בלי לדעת שאתה החיים שלי"...

CANADAnoIDF

New member
אי התאמה

מה אני צריך לעשות בשביל להיות מוגדר לא מתאים ? זה שאני והמשפחה שלי עוזבים את הארץ, והאי רצון שלי לשרת בצה"ל יכול להיות אי התאמה ?

CANADAnoIDF

New member
ואיך אני משיג 21 בארץ

אם אני לא משוגע ואני שקרן גרוע ? מה בידיוק אני צריך לעשות כדי לקבל 21 ואם לא יביאו לי 21 אז עדיין יהיה לי זמן לצאת מהארץ ? בזמן שאני אהיה בצבא אני כבר לא יוכל לעזוב נכון ?

עוד לא עברת

וכבר החלטת שאתה בכלל לא מתכוון לחזור לארץ? זה מעניין. ואם לא יהיה לך טוב שם? תהיה תקוע שם ולא תוכל לחזור. כמו שאמרת, ברגע שעזבת את הארץ אחרי גיל 16 אתה חייב להתגייס (אלא אם תשיג איכשהו פטור). לא יתנו לך פטור כי המשפחה שלך לא תגור בארץ (לפחות לא נראה לי שזה עובד ככה...) אז למה שלא תצהיר שאתה פציפיסט?

ליילה

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אבל לדעתי אחרי צו ראשון אתה כבר תריך אישור יציאה מהארץ כדי שמשטרת הגבולות תאפשר לך לצאת מכאן. ואנרכיה ואמילי צודקים - אתה עוד לא יודע אם יהיה לך טוב וקצת מוקדם לקבוע שלא תרצה לחזור לפה אפילו לביקור, חבל לסגור לעצמך את האופציה הזו ולהיות עריק

תותי-בת

New member
את טועה לפי החוק החדש המלש"ב/ית צריך/ה לחזור לארץ 3 ימים לפני מועד הגיוס שלו/ה

תותי-בת

New member
יייייייייייייייייייוווווווווווווווו אין לך מושג איך הרגזת אותי בהודעות שלך! כל מה שיש לי לאמר לך זה שאתה ילד קטן!!!!!!!! ולמען האמת רציתי להוסיף עוד כמה דברים אבל לא כדאי שאוסיף אותם.... בקיצור יש לי כמה דברים להגיד לך: 1. כל אזרח ישראלי שלא עזב את הארץ עד גיל 16 מחוייב בגיוס לצה"ל! 2. במשך כל הזמן הזה שאתה חי במדינה הזו אנשים נלחמו ונהרגו למען זה שאתה תשב בבית שלך בכל תקופת הילדות וההתבגרות שלך ושיהיה לך אורח חיים נורמלי - עד כמה שניתן להגדיר נורמלי במדינה שערבים מצויים סביבה ובתוכה! ולכן כשהגיע זמנך (גיל 18 לערך) מן הראוי שתמלא את שירותך הצבאי שהוא בגדר חובה! 3. אתה מחוייב לעדכן את לשכת הגיוס בכל שינוי משמעותי שחל לך/בך לאחר המועד בו התקיים הצו הראשון - נראה לי שמעבר של המשפחה כולה לחו"ל זה מספיק משמעותי. 4. ברגע ש"תברח" מהארץ ובעצם לא תודיע שום דבר לרשויות, להלן לשכת הגיוס, ברגע שתחזור לארץ בכל תקופה שהיא לאחר מועד הגיוס שיקבע לך, יערכו לך "תהליך גיוס" מקוצר ועל כל התקופה בה נחשבת עריק - תשב קצת בכלא הצבאי שזה לא כדאי ולא נחמד בכלל. לסיום - השירות הצבאי הוא חובה על כל אזרח ואזרחית ישראלים בהגעם לגיל 18, אז במקום להיות ילד קטן ומפונק שכל מה שמעניין אותו זה עצמו והנוחות שלו (אלו הדברים שמשתמעים מהודעותייך - "למה לי לבזבז שלוש שנים בלתרום למדינה?") תתגייס ותעשה את שירותך הצבאי במלואו בלי יותר מדיי התחכמויות ואני מבטיחה לך שאם הם (האנשים שתפנה אליהם בלשכת הגיוס) ימצאו לנכון לשחרר אותך, זה יקרה. ליאת.

למעלה