דו שיח בין בני זוג

זבדיאלה

New member
דו שיח בין בני זוג

שלום חברתי מתגוררת בבית הוריה ולי יש דירה בבעלותי שאני מתגורר בה בגפי. הנושא של מגורים משותפים עלה ואני היתניתי מגורים משותפים בחלוקה בהוצאות המשתנות דהיינו אני לא אגבה תשלום על דמי שימוש קבועים בטלפון ומיסי עיריה. חברתי דחוקה בכסף משום שהיא משלמת סכום עתק בחודש על הוצאות לפסיכותרפיה למטפל פרטי. אמרתי לחברתי שעם כל האהבה היא חייבת לקצץ בהוצאות הטיפולים על ידי כך שתפנה לשירות הציבורי כי אין בדעתי להיות פראייר של פסיכותרפיסטים פרטיים. האם זוהי התנייה לגיטימית ביחסים זוגיים ? off topics אמרתי לחברתי " או שתבעטי את ד"ר X ותגורי אצלי או שתמשיכי לשלם לו ולגור עם ההורים שלך" שאלותי הן : מה צריכה לעשות חברתי במקרה שהמגורים בבית הוריה גורמים לה קשיים ? להמשיך לסבול עם ההורים ולהיות מטופלת או לפנות לחוות דעת שניה. האם החברה צריכה לספר למטפל מה אמרתי לה ובאיזה סגנון ? אני מניח שמטפלים נתקלו בסוגיה הזו לא פעם ולא פעמיים שבין הזוג שהוא בעל המאה עויין את הרעיון שבן זוגו משלם הון עתק לפסיכותרפיסט. מה התשובה שמטפלים נותנים בדרך כלל בנושא הזה. להתייחסותכם אודה

אני חושבת שאתה מעמיד אותה

במצב מאד לא נעים. כרגע היא באמצע טיפול היא אינה יכולה להחליף פסיכיאטר כי אז כל התהליך יפסק. לדעתי המלים שאמרת לה מוכיחות דבר אחד בלבד שאתה ממש לא אוהב אותה ושאתה טיפוס די קר ומנוכר.

גרא.

New member
זבדיאלה,השאלה לדעתי היא על סדר

קדימויות. מה עדיף על מה, ולמי.לא יודע מה הסבה שחברתך מקבלת טיפול בפסיכוטראפיה, וודאי שזה גם לא עניני. אבל היא וודאי לא עושה את זה בכדי שתהיה לה הזדמנות לבזבז הרבה כסף, אלא משום שהיא נזקקת לזה.לגבי ההוצאות,אני מקווה שאתה יודע את ההבדל באיכות, בתשומת הלב ובהתייחסות לפציינט בטיפול פרטי, מול טיפול ממסדי..לעיתים אין..אבל בהרבה מקרים, הטיפול הפרטי טוב יותר. ולכן הוא גם יקר יותר. מה שאתה מציע לחברתך, זה להחליף טיפול בפסיכוטראפיה אצל מטפל יקר אבל שהיא נעזרת בו כנראה, בטיפול ממסדי ,לא משנה העיקר שיהיה יותר זול..מצטער,בעיני זה לא רק לא מכובד, אלא מעיד, שכנראה הכסף חשוב לך יותר מבריאותה הנפשית של חברתך. הלחץ שאתה מפעיל עליה לשנות מטפלים, רק בגלל שאתה הוא בעל המאה, ולכן גם בעל הדעה..כנראה גם יאפיין את מערכת היחסים ביניכם אם וכאשר תתחתנו. ולכן,אם היא היתה שואלת אותי, הייתי מציע לה לשקול פעמיים אם היא רוצה להכנס לקשר זוגי מהסוג הזה. בעיני, זוגיות, היא עניין של הדדייות.זה שאתה הוא בעל המאה, אינו מזכה אותך בזכויות יתר בעיסקה הזו..ולכן, אם כבר שאלת, התשובה שלי היא, תן לה להחליט ביזה טיפול היא רוצה.היה סבלני הטיפול לא ימשך לנצח..ואז גם לא יעלה מאומה.

למעלה