דו שיח אחים

maybesure

New member
אכן

ולא פעם אני נכנסת לויכוחים קשים עם אנשים בפורומים בנושא הזה. הורי היום שניהם בפנסיה, יש להם את החברים שלהם - גם הם בפנסיה - שאוהבים לבלות יחד לפעמים גם באמצע השבוע שלא לדבר על חגים , מועדים וחול מועד - כל יום בבית אחר
אבא שלי אדם חולה במחלה סופנית - וברגעיו היותר טובים הוא מעדיף לבלות עם חברים ולא כבייביסיטר. הוא מאוד נהנה לבלות עם הנכדים - בתנאי שהוריהם נמצאים להשגיח עליהם (אחי ואשתו) ולא במקום הורה. אמא שלי מנסה לאזן יום יומיים בכל פעם שאין סידור לילדים במיוחד כמדובר בימי עבודה של הוריהם ולא בסתם איזה סופ"ש שמתחשק להם לבלות בבית מלון - גם זה קורה קצת יותר מידי
עם הזמן אמא שלי למדה להגיד "לא" תקיף וברור כשיש עדיפות אחרת. בנוסף, הורי מתבגרים עם השנים וגם הכוחות הפיזיים לקלח, להכין אוכל מיוחד שהילדים מעדיפים, לטייל איתם לגינה וכו' מכבידים. השבוע אמי סיפרה לי כי אצל הסבתא השניה(הורי גיסתי) הילדים לא נשארים לישון. מקסימום משמרטפים אותם כמה שעות. בלי מקלחות. בלי ארוחת ערב, לפעמים לוקחים אותם למקדנולדס.. גם זה איזה חוסר איזון, במיוחד שהמיקום שלהם הרבה יותר קרוב וזמין. אני מעולם לא הפלתי את ילדי על הורי, למעט 2 נסיעות לחו"ל שהורי התנדבו לשמור עליהם. בשאר הנסיעות לקחנו אותם תמיד איתנו, או שבגרו כבר ונשארו לבד. לנופש לא יצאנו כי העדפנו להשאר עם הילדים, עד כמה שניתן, בחופשים. אני עצמי לא חובבת מלונות, ולילדים בכלל נראה לי בילוי לא משהו.. כן יוצאים לטיולי יום אחד להכרת הארץ. אני חושבת שמי שלא יכול/רוצה למצוא סידור בתשלום אצל מטפלת - שיוותר קצת על מותרות של בילויים ויעזר בהורים רק בעיתות חירום. ממש לא הוגן להפיל על הסבים את הטיפול בילדים, לזרוק את הילדים בכל הזדמנות גם כשאין מדובר ביום עבודה או מחלה חו"ח. אני סומכת על אמא שלי שתחנך את אחי וגיסתי בעניין הזה. הדבר שלי מכאיב וצורם זה שהואי מעדיפים את נוכחות ילדי אצלם עשרות מונים על פני נוכחות ילדיו של אחי, ולא שאינם אוהבים את ילדיו. אבל ילדי זו בחירה וילדיו זו כפיה

pf26

New member
דיברתי עם אחי לפני ראש השנה ואיחלתי חג שמח

הבטחנו שוב אחד לשני שננסה להפגש בחגים. אתמול הוא התקשר לשמוע מה נשמע וכששאלתי מה קורה, כי הוא נשמע מצוברח, הוא אמר שרב עם אמא (שלנו, מה לעשות) והיא הרגיזה אותו ונמאס לו להרגיש מנוצל ומופעל על ידה. אחרי שהבעתי הזדהות ותמכתי בו - אני הרי יודעת על מה הוא מדבר - סיכמנו שננסה להפגש במהלך החג. היום אחה"צ התקשרתי אליו והצעתי שיבואו באופן ספונטני לארוחת ערב. אז ככה: הם עכשיו הולכים עם התינוק לטייל, אח"כ התינוק צריך לאכול, ולהתקלח, ואמא של אישתו תבוא, ו...ו...ו... אז אמרתי שידבר עם אשתו ואמא שלה מוזמנת גם (היא גרה לידם והם נפגשים 5 פעמים ביום בערך), ובסה"כ מדובר במרחק של חצי שעה נסיעה, אז שיבואו. אחרי כמה דקות הוא התקשר ואמר שהם לא יכולים לבוא כי אחרי האוכל התינוק צריך ללכת לישון. כאילו דא? גם אני הייתי פעם אמא לילד ראשון (ושני, ושלישי, ורביעי) ולא הגעתי לשיאים כאלה של היסטריה. אחרי שארגע (בעלי ענה לשיחה) אני אתקשר אליו שקולה ורגועה ואנסה לתאם ארוחת ערב מחר.

alona 9

New member
כל הכבוד pt

ןלמרות הכל, לא התייאשת,מכירה הרבה שהיו כועסים ויורדים מהענין..

גלבועא

New member
היה נפלא

מצחיק, משעשע. שוב בעדינות דילגנו על פני מהמורות וחילוקי דעות של שנים. יש לי אח. אני יכול לחבק אותו, לספר לו שטויות באוזן. ויש לנו תכונות דומות ומצחיקות. תבורכי אמי היקרה על שהתחפפת מהעולם, והשארת לנו זמן להכיר זה את זה.

מרים50

New member
גלבועא, שמחה בשבילך

מאד חשוב שיהיה קשר בין האחים, אחרי שההורים "מתחפפים" האחים נשארים. יום טוב לך. מרים

למעלה